Το iOS 8 κυκλοφόρησε! Εδώ είναι τι νέο υπάρχει και τι είναι βελτιωμένο [Review]

Από την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του iOS 8, που συμπληρώνεται με τα νέα για το Yosemite και το iPhone 6/6+ και την άφιξη του Apple Watch, ο κόσμος διχάζεται ανάμεσα σε αυτούς που λένε ότι η Apple έχει καθυστερήσει σε τόσα πολλά πάρτι (μεγάλη οθόνη, φορητές συσκευές, widget κ.λπ. ). Το άλλο υποδηλώνει ότι αυτό είναι το είδος της κίνησης που επεξεργάζεται ξανά ολόκληρη την πλατφόρμα από το μηδέν και χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο. Ίσως είναι και τα δύο. Δεν έχει σημασία για κανένα από τα δύο στρατόπεδα επειδή το iOS 8 έχει κυκλοφορήσει. Είναι η πιο φυσική εξέλιξη μιας πλατφόρμας. Εάν διαθέτετε μια συμβατή συσκευή Apple, θα πρέπει να λάβετε μια αναβάθμιση. Αφήστε μας να σας εξηγήσουμε γιατί.

Η πρώτη εντύπωση αυτής της αναβάθμισης ήταν ότι ήταν ελαφρώς λιγότερο συναρπαστική από ό,τι όταν κυκλοφόρησε το iOS 7. Υπάρχει λόγος για αυτό το κενό. Η μετάβαση από το iOS 7 στο iOS 8 είναι τόσο παραδειγματική όσο το 7 από το 6. Το iOS 8 είναι μια στροφή προς ένα ανανεωμένο back-end που ανοίγει λίγο την πλατφόρμα για να δώσει στους προγραμματιστές περισσότερη δύναμη και ελευθερία. Οι προγραμματιστές θα γνωρίζουν ήδη τι μπορεί να κάνει το iOS 8 γι ‘αυτούς, επομένως δεν χρειάζεται να μπούμε σε αυτές τις λεπτομέρειες, αλλά για να συνοψίσουμε, η έννοια του μετάλλου φέρνει τους προγραμματιστές πιο κοντά στο υλικό, ανοίγοντας νέες σφαίρες. Τα παιχνίδια θα έχουν καλύτερη απόδοση, θα φαίνονται καλύτερα, θα έχουν καλύτερο AI και αλγόριθμους στο backend που δεν φαίνονται έξω από μια κονσόλα παιχνιδιών. Τόσα πολλά χειροκίνητα χειριστήρια έχουν τεθεί στα χέρια των προγραμματιστών, θα υπάρχουν προσαρμοσμένα πληκτρολόγια, προσαρμοσμένα γραφικά στοιχεία (κάποιων ειδών) και τόσα άλλα χαρακτηριστικά που όταν συνδυαστούν, θα επιφέρουν τελικά την αλλαγή παραδείγματος. Το μότο τους, άλλωστε, ήταν «Τεράστιο για προγραμματιστές. Τεράστια για όλους τους άλλους.»

Οι προϋποθέσεις υλικού για την αναβάθμιση είναι ένα iPhone 4s ή νεότερο, iPad 2 ή νεότερο, iPod 5ης γενιάς και δύο iPad Minis. Λέγεται ότι πρέπει να είστε στην 7.1.2 πριν κάνετε αναβάθμιση στο 8, δεν μπορώ να το επαληθεύσω καθώς όλες οι συσκευές μου ήταν ήδη στην 7.1.2, αλλά ας υποθέσουμε ότι αυτό είναι αλήθεια (δεν κάνει διαφορά αν πηγαίνετε στο 8 ούτως ή άλλως ).

Τι νέα?

Ας μιλήσουμε πρώτα για λειτουργίες που είναι νέες στο iOS 8 και τι σημαίνουν για εμάς τους χρήστες. Υπάρχει μια εφαρμογή με το όνομα Tips, της οποίας η μόνη δουλειά είναι να σας ενημερώνει για όλες τις έξυπνες νέες δυνατότητες που μπορείτε να απολαύσετε, επομένως αυτός είναι ένας γρήγορος οδηγός ενσωματωμένος απευθείας στο λειτουργικό σύστημα.

Γρήγορη απάντηση

Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα μήνυμα, μπορείτε να το πατήσετε για να συνθέσετε μια γρήγορη απάντηση, παρόμοια με την απάντηση ειδοποίησης του Mavericks. Είναι μια πολύ εύχρηστη λειτουργία που σας επιτρέπει να απαντάτε σε κείμενα χωρίς να χρειάζεται να κλείσετε καμία εφαρμογή. Για τους παίκτες, αυτή είναι μια αδιάλειπτη συνεδρία Clash of Clans. Για τους χρόνιους texters, είναι μια ενίσχυση της αποτελεσματικότητας. Αυτή είναι μια πολύ αναγκαία και ευπρόσδεκτη αναβάθμιση.

  Εξατομικευμένη ροή βίντεο για Android & iOS

Έξυπνη γρήγορη πρόσβαση

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν μπόρεσα να δοκιμάσω (ούτε ανακοινώθηκε στην κεντρική ομιλία), αλλά το διαδίκτυο είναι γεμάτο ιστορίες για το πώς όταν ένας χρήστης μπήκε σε ένα Starbucks, οι σχετικές εφαρμογές ευθυγραμμίστηκαν με γρήγορη πρόσβαση. Αν και λόγω αυτών των φημών, δεν είναι ξεκάθαρο πώς λειτουργεί αυτό το χαρακτηριστικό (με βάση την τοποθεσία) ή ποιες εφαρμογές είναι συμβατές σε αυτό το σημείο, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή η δυνατότητα θα είναι χρήσιμη και στη συνέχεια μερικές. Επιπλέον, εάν περιηγείστε σε έναν ιστότοπο που απαιτεί από εσάς να εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, το Safari θα σας δώσει την επιλογή να τραβήξετε μια φωτογραφία της πιστωτικής σας κάρτας, την οποία, μέσω OCR (οπτική αναγνώριση χαρακτήρων), θα χρησιμοποιήσει για να συμπληρώσει ηλεκτρονικές φόρμες . Αυτό φαίνεται σαν ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, αν και είμαι βέβαιος ότι οι ζωές μας θα είχαν συνεχίσει το ίδιο αν δεν υπήρχε. Είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι η Apple έχει σχεδιάσει ακόμη και για τομείς που τελικά θα γίνουν ανησυχίες κάπου στη γραμμή.

Επεκτάσεις

Οι επεκτάσεις είναι ένα μέσο μέσω του οποίου το σύστημα μπορεί να ανταλλάξει τη λειτουργικότητα. Αυτές διαθέτουν 6 κύριες κατηγορίες, θα περιγράψουμε τα εξαρτήματα που δεν σχετίζονται άμεσα με τους τελικούς χρήστες:

Ενέργειες – Όπως η εκτέλεση λειτουργιών άλλων εφαρμογών μέσα από μια άλλη εφαρμογή
Προσαρμοσμένα πληκτρολόγια – Αναλυτικά παρακάτω
Γραφικά στοιχεία – Αναλυτικά παρακάτω
Πάροχοι εγγράφων – Συναλλαγές εγγράφων μιας εφαρμογής με μια άλλη
Επεξεργασία φωτογραφιών – Χορηγείται περισσότερη ελευθερία, έτσι θα υπάρχουν καλύτεροι επεξεργαστές φωτογραφιών καθ’ οδόν
Κοινή χρήση – Περισσότερες από εικόνες μπορούν πλέον να κοινοποιηθούν με εξωτερικές πηγές

Widgets

Τα πιο άσχημα σημεία με τους φανατικούς οπαδούς του Android. Η Apple έχει πλέον widgets. Η εμφάνιση των γραφικών στοιχείων της Apple είναι λιγότερο παιδότοπος σε σύγκριση με το Android, αλλά κάνει ορισμένα σημεία της δουλειάς. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες που λαμβάνετε στις ειδοποιήσεις. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν γραφικά στοιχεία, όπως το Evernote. Πήραν τη βασική ιδέα πίσω από τα γραφικά στοιχεία και την υλοποίησαν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον και φαίνεται να λειτουργεί.

Προσαρμοσμένα πληκτρολόγια

Φαντάζομαι ότι θα περάσουμε αρκετό χρόνο με αυτά τις επόμενες εβδομάδες, με μοναδικά προσαρμοσμένα πληκτρολόγια να βγαίνουν κάθε λίγες μέρες. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πού θα καταλήξει αυτό και εάν πράγματι η ιδέα πίσω από το αρχικό πληκτρολόγιο της Apple μπορεί να βελτιωθεί νόμιμα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το SwiftKey, είναι δωρεάν και εξίσου ισχυρό με το αντίστοιχο Android.

Apple Pay

Το όνομα του χρηματοοικονομικού τους εργαλείου που χρησιμοποιεί το NFC. Υπάρχει ήδη σε ορισμένες ενσαρκώσεις άλλων smartphone, αλλά το Apple Pay παίρνει την απλότητα των αγορών από το App Store και την εφαρμόζει σε καθημερινές συναλλαγές, όπως η πληρωμή για ένα ζευγάρι παπούτσια ή τον καφέ σας. Επιπλέον, η ασφάλεια είναι σε διαφορετικό επίπεδο. Τα βιομετρικά σας δεδομένα κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται στη συσκευή, καθιστώντας ένα πολύ πιο ασφαλές σύστημα. Αυτό θα πρέπει να δοκιμαστεί σε σενάρια πραγματικού κόσμου για να κριθεί πραγματικά η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ενσωματωμένες κλήσεις για κλήσεις Skype στο iOS 10

Οικογενειακή κοινή χρήση

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να συνδέσετε άλλες 6 συσκευές με τον λογαριασμό σας, μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον δικό τους λογαριασμό iCloud, αλλά θα είναι μέρος του πακέτου σας, με αυτές τις 6 επαφές, μπορείτε να μοιράζεστε βιβλία, εφαρμογές, μουσική και ταινίες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια λειτουργική πιστωτική κάρτα για να ξεκινήσετε.

Συνέχεια/Hand-off

Τώρα αυτό είναι το πραξικόπημα για iOS και Mac OS X. Μέσω μιας λειτουργίας ακρόασης χαμηλής κατανάλωσης (bluetooth), θα μπορείτε να λαμβάνετε μισά κομμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Mac σας, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα μέσω του Mac σας και μπορείτε ακόμη και να λαμβάνετε κλήσεις μέσω συνδεδεμένου Mac. Θα μπούμε σε λεπτομέρειες για αυτό όταν κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του Mac OS X Yosemite.

Υγεία

Αυτή τη φορά, η Apple είναι πολύ έτοιμη για την παρακολούθηση της υγείας. Απλώς συλλέγει όλες τις πληροφορίες από διάφορες πηγές (εφαρμογές και φορητές συσκευές) και τις μετατρέπει σε καθαρά δεδομένα. Θα μπορούσατε να δείτε αυτές τις πληροφορίες να αναπαρίστανται σχεδόν με όποιον τρόπο θέλετε και η εφαρμογή υγείας θα το κάνει για εσάς. Φαντάζομαι ότι πρέπει να τα πάει εξαιρετικά καλά με το Apple Watch. Υπάρχει επιλογή για Ιατρική ταυτότητα, που μπορείτε να δημιουργήσετε με σχετικές πληροφορίες. Αυτό γίνεται για να παρέχετε τις ιατρικές σας πληροφορίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Θα έχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις αλλεργίες και τις ιατρικές σας παθήσεις, μπορείτε να τις έχετε πρόσβαση χωρίς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο. Αυτό το τελευταίο είμαι ένθερμος υποστηρικτής του. Αν κάτι συνέβαινε, ένας τέτοιος περιεκτικός οδηγός διάσωσης θα είναι υψίστης σημασίας.

iCloud Drive

Φανταστείτε το Dropbox, είναι έτσι, μόνο με το πρόσθετο πλεονέκτημα όλων των υπηρεσιών του iCloud. Οι χρήστες Mac προσέξτε, εάν ενεργοποιήσετε το iCloud Drive, τότε δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο σας χωρίς το iCloud Drive, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε iOS 8 και OS X Yosemite. Όταν βγει αυτό, προχωρήστε και κάντε αναβάθμιση ώστε να συνεχίσετε κανονικά την πρόσβαση στα αρχεία. Αυτή η δυνατότητα εμφανίστηκε όπως αναμενόταν όταν εξετάσαμε το Yosemite beta.

Τι είναι καλύτερο;

Τώρα ας αναλύσουμε τις βελτιώσεις που έχουν γίνει σε διάφορες πτυχές αυτής της πλατφόρμας.

Πιο έξυπνο Siri

Δεν χρειάζεται καν να κρατάτε πατημένο το κουμπί πια, όπως το Google Now, μπορείτε να πείτε τις λέξεις “hey Siri” και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Το Siri θα ανταποκριθεί πιο γρήγορα, θα σας καταλάβει καλύτερα και το καλύτερο από όλα, διαθέτει ενσωμάτωση shazam Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε τη Siri ποιο τραγούδι παίζει και η Siri θα εντοπίσει αυτό το τραγούδι για εσάς. Λίγο περίπλοκο σε σύγκριση με την απλή μέθοδο χρήσης του shazam, αλλά αν αυτό θέλουν οι άνθρωποι, θα το έχουν. Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή υπαγόρευσης που λειτουργεί αρκετά καλά τώρα, αν και ορισμένοι λένε ότι είναι ακριβώς εκεί πάνω με την αναγνώριση ομιλίας Dragon NaturallySpeaking, δεν θα το έβαζα τόσο μακριά, αλλά πολύ πιο μακριά από αυτή του iOS 7. Εκτός και αν δεν Δεν μιλάτε αγγλικά ή βρίσκεστε σε ένα ήσυχο περιβάλλον, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε καθόλου το πληκτρολόγιο.

  Πώς να δημιουργήσετε συναγερμούς βάσει τοποθεσίας στο iOS

Επεξεργαστής φωτογραφικής μηχανής και φωτογραφιών

Υπάρχει μια νέα προσαρμοσμένη ρύθμιση έκθεσης που μπορείτε να προσαρμόσετε, οδηγώντας σε άλλες βιβλιοθήκες που είναι διαθέσιμες για προγραμματιστές (ορισμένες ολοκαίνουργιες ισχυρές εφαρμογές της uber είναι σίγουρα στο δρόμο τους). Υπάρχει επίσης, η λειτουργία time-lapse που τραβάει εικόνες σε καθορισμένα διαστήματα και συγκεντρώνει το αποτέλεσμα σε ένα βίντεο, θα γνωρίσετε αυτή τη δυνατότητα από κοντά, καθώς είναι βέβαιο ότι θα πλημμυρίσει τις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πολύ σύντομα. Αυτό, μαζί με το χρονόμετρο φωτογραφιών, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα για αξεσουάρ φωτογραφίας για κινητά.

Υπάρχει επίσης μια ενημέρωση στο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, με μια σειρά από επιλογές που σας προσφέρουν τώρα το είδος της δύναμης επεξεργασίας που δεν φαίνεται εκτός του εξελιγμένου λογισμικού Photoshop.

Μηνύματα βίντεο

Υπάρχει πλέον μια πιο άμεση μέθοδος αποστολής μηνυμάτων βίντεο, μπορείτε να το κάνετε μέσα από την εφαρμογή iMessages. Φυσικά θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό με το Whatsapp πριν από πολύ καιρό, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση στην εγγενή εφαρμογή.

Πληκτρολόγιο

Το υπάρχον πληκτρολόγιο, αν και μπορεί να αντικατασταθεί με μια συσκευή τρίτου κατασκευαστή, ωστόσο, το εγγενές πληκτρολόγιο της Apple έχει υποστεί επίσης κάποια αναθεώρηση. Προσπαθεί να προβλέψει τις επόμενες λέξεις σας σε ένα πλαίσιο προτάσεων (παρόμοιο με το πληκτρολόγιο της HTC) καθώς πληκτρολογείτε. Μπορείτε να σύρετε προς τα κάτω τις προτάσεις για να τις αποκρύψετε.

συμπέρασμα

Εξακολουθούν να υπάρχουν χαρακτηριστικά αυτής της πλατφόρμας που δεν έχουμε ακόμη εξερευνήσει, μερικά αξιοσημείωτα, μερικά εξέχοντα, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα είναι αναμφίβολα ενδιαφέροντα. Ήταν το στυλ της Apple να σου δίνει μια ομάδα επιλογών και μετά να μπαίνεις κρυφά σε μερικές ακόμη χωρίς να το πεις σε κανέναν, έτσι ώστε να εκπλαγούμε ευχάριστα όταν επιτέλους βάλουμε τα βροχερά μας πόδια.

Παρά το μίσος για το ότι είναι ένα Android rip-off το iOS 8 προσελκύει, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με τις μεγάλες οθόνες του iOS 8 και του iPhone 6, δύο από τα τρία βασικά σημεία πώλησης του Android έχουν μόλις καταγραφεί σαν σκέτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα έχουμε προσαρμογές και έχουμε μεγάλες οθόνες στην Apple. Το Android έχει φθηνότερη τιμή, η οποία για πιο ανθεκτικές συσκευές είναι εξίσου απαγορευτικά ακριβή, οπότε τώρα τα επιχειρήματα θα ενταθούν πραγματικά.

Μου αρέσει πολύ το iOS 8, για δύο λόγους, μου αρέσει αυτό που κάνει και μου αρέσει αυτό που αντιπροσωπεύει. Μέχρι να κυκλοφορήσει το Android L, αναρωτιέμαι πόσα τηλέφωνα ναυαρχίδα θα λαμβάνουν τις ενημερώσεις τους; Επειδή το iOS 8 είναι διαθέσιμο ακόμα και σε συσκευή 4 ετών.

Για τους προγραμματιστές, αυτός είναι ένας εντελώς νέος κόσμος, η ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι πιο απλή και τα διαθέσιμα εργαλεία αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Το μέταλ θα μας δώσει απίστευτα παιχνίδια, οι ενισχύσεις προγραμματιστών θα μας δώσουν εφαρμογές που συμπιέζουν κάθε ουγγιά λειτουργικότητας. Θα πρέπει να το πάρετε. Τώρα ανυπομονώ για το Yosemite για να μπορώ να δεχτώ κλήσεις και να απαντήσω σε μηνύματα στον υπολογιστή μου. Το παράδειγμα έχει αλλάξει πραγματικά.