Το Swiftkey είναι πλέον διαθέσιμο στο App Store για iOS 8, εδώ είναι η άποψή μας [Review]

Το iOS 8 είναι εδώ! Περιμένετε, το είπαμε ήδη στο τελευταίο μας άρθρο. Εντάξει, ας αρχίσουμε να μιλάμε όλο και περισσότερο για αυτό. Μία από τις μεγαλύτερες προόδους στο iOS 8 δεν είναι στο καλλυντικό επίπεδο, είναι στο τέλος του προγραμματιστή, που επανέρχεται σε καλλυντικό επίπεδο. Τώρα το περιβάλλον είναι λίγο πιο ανοιχτό και για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει υποστήριξη για προσαρμοσμένα πληκτρολόγια (μεταξύ άλλων, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας). Το προγνωστικό κείμενο είναι το όπλο επιλογής για τον θρύλο του Android SwiftKey που πατά το πόδι του στο πεδίο μάχης του iOS, οπλισμένο με λειτουργίες swipe-to-type. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς τα πήγε.

Το SwiftKey είχε κερδίσει την έλξη μεταξύ επιλεγμένων χρηστών beta και διαφημιζόταν ότι θα ήταν έτοιμο μόλις το iOS ήταν (το ίδιο και μερικοί άλλοι, καθώς και το Swype). Η πρώτη σκέψη όταν ενεργοποιείτε το Swiftkey είναι μια στιγμή ήσυχης περισυλλογής, γιατί ξέρετε ότι αυτό είναι ένα βήμα προς κάτι μεγαλύτερο, ίσως ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα (θα μπορούσε να συμβεί κάποια μέρα) ή ίσως πιο ρεαλιστικά, ένα ακόμα πιο ανοιχτό iOS, ποιος ξέρει ?

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το Swiftkey στο Android, τότε η μόνη σας εργασία είναι να το ρυθμίσετε για iOS 8, που είναι μια διαφορετική διαδικασία, αλλά μετά από αυτό, είναι το ίδιο βοηθητικό πρόγραμμα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το ιστορικό αναζήτησης Spotlight στο iOS 10

Για όσους από εσάς δεν είστε εξοικειωμένοι με το Swiftkey, είναι ένα πληκτρολόγιο που μαθαίνει καθώς πληκτρολογείτε. Διαβάζει τις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα μηνύματά σας και καθορίζει τη δομή των φράσεων και των προτάσεών σας και προσαρμόζεται πολύ γρήγορα. Διαθέτει ακόμη και μια λειτουργικότητα παρόμοια με το Swype που ονομάζεται Flow, όπου μπορείτε να κάνετε κύλιση πάνω από τα πλήκτρα για να εισαγάγετε το περιεχόμενο που θέλετε. Αποτελούσε σημαντικό μέρος της εμπειρίας Android από τότε που έγινε δωρεάν, με τους χρήστες να το επιλέγουν αντί του προεπιλεγμένου πληκτρολογίου.

Πριν μιλήσουμε για το πώς λειτουργεί, ας σας πούμε πώς να το ρυθμίσετε. Η διαδικασία είναι απλή. Κατεβάστε την εφαρμογή (σύνδεσμος παρακάτω). Εκκινήστε το SwiftKey και θα σας καλωσορίσει με ένα παράθυρο καλωσορίσματος. Η παρακάτω οθόνη θα σας δείξει μια διαδικασία ενεργοποίησης, η οποία είναι απλή.

Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο > Πληκτρολόγια > Προσθήκη νέου πληκτρολογίου > SwiftKey

Τώρα, έχετε ενεργοποιήσει το SwiftKey, ωστόσο, η λειτουργία του θα είναι κάπως περιορισμένη μέχρι να του χορηγήσετε πλήρη πρόσβαση. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις ίδιες ρυθμίσεις πληκτρολογίων όπως παραπάνω, πατήστε SwiftKey – SwiftKey και ενεργοποιήστε την επιλογή Να επιτρέπεται η πλήρης πρόσβαση. Τώρα είστε έτοιμοι να το πάρετε για μια περιστροφή.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για iPhone στο iOS 15

Κάθε φορά που θέλετε να πληκτρολογήσετε κάτι, θα εμφανίζεται το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιό σας, πατήστε το εικονίδιο της υδρογείου στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης και το πληκτρολόγιό σας SwiftKey θα πρέπει να εμφανιστεί. Εάν έχετε εγκατεστημένα πολλά πληκτρολόγια, συνεχίστε να αγγίζετε την υδρόγειο μέχρι να δείτε το πληκτρολόγιο SwiftKey.

Για να επιτρέψετε στο SwiftKey να μάθει πραγματικά από εσάς, μεταβείτε στο SwiftKey > SwiftKey Cloud > Εξατομίκευση και επιτρέψτε την πρόσβαση στις καταχωρημένες ροές. Θα μάθει από αυτές τις ροές (δεν θα δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και θα είναι καλύτερα εξοπλισμένο για να προβλέψει τη συμβολή σας.

Όσο για το ίδιο το πληκτρολόγιο. Είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πληκτρολόγιο, έχοντας κατά νου ότι οι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα καλωσορίσουν μια νέα διάταξη με φιλόξενες αγκάλες, για αυτό το σκοπό, έχουν διατηρήσει το σχέδιό τους πολύ κοντά στο αρχικό iOS». Έχετε την επιλογή να επιλέξετε μεταξύ σκούρου και ανοιχτού θέματος, αλλά αυτό είναι όλο προς το παρόν. Δεν μοιάζει πολύ με την έκδοση Android του, επιπλέον λείπουν επίσης τα πολύχρωμα και πιασάρικα θέματα από το Android. Υποθέτω ότι θα είναι μέρος μιας premium δυνατότητας ή ίσως μιας μεταγενέστερης αναβάθμισης που ξεκινά καθώς οι άνθρωποι προσαρμόζονται αργά στο νέο πληκτρολόγιο.

  Μετατρέψτε τα βίντεο σε GIF σε μια συσκευή iOS, ελέγξτε την αναπαραγωγή και τον ρυθμό καρέ

Διαθέτει την επιλογή σύνδεσης και με άλλες συσκευές, οπότε αν είστε μακροχρόνιος χρήστης του SwiftKey, μπορείτε να εισαγάγετε αμέσως τις ρυθμίσεις σας και να ξεκινήσετε αμέσως.

Τώρα, το μεγάλο θέμα εδώ δεν είναι το ίδιο το πληκτρολόγιο, αλλά η ικανότητα να πλευρίζετε τα δάχτυλά σας στα πλήκτρα και να δίνετε στοιχεία. Κάτι που ξεκίνησε από το Swype το 2009 στο Samsung Omnia II (Windows Mobile 6.1). Το SwiftKey το ονομάζει Flow. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη ροή ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη, αλλά εάν τη διατηρήσετε ενεργοποιημένη δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πληκτρολογείτε τακτικά. Λάβετε υπόψη ότι η ακρίβεια δεν αποτελεί εγγύηση 100% όταν πρόκειται για αυτό το είδος τεχνολογίας, επομένως μπορείτε να περιμένετε την εσφαλμένη καταχώριση κάθε τόσο, αλλά είναι συνήθως σε ανοδική πορεία.

Το εάν το SwiftKey θα αντικαταστήσει πλήρως το πληκτρολόγιο iOS ή όχι κάτι άλλο θα εμφανιστεί αργότερα και θα τα αντικαταστήσει όλα, δεν είναι ακόμη γνωστό. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το SwiftKey είναι πολύ αποτελεσματικό και αρκετά προηγμένο. Είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε σε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε στο νέο σας iOS 8. Ξέρω ότι θα το κάνω.

Αποκτήστε το SwiftKey για iOS (δωρεάν)