Πώς να μάθετε αν κάποιος σας απέκλεισε στο iMessage

Βασικά Takeaways

  • Ένα iMessage που αποστέλλεται ως πράσινο μήνυμα κειμένου και η απουσία αποδείξεων ανάγνωσης μπορεί να υποδεικνύει, αλλά όχι να επιβεβαιώνει, ότι έχετε αποκλειστεί.
  • Προτού βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με την επαφή σας μέσω μηνυμάτων τρίτων και εφαρμογών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να μάθετε αν κάποιος σας απέκλεισε στο iMessage. Είναι πιθανό να αποκλειστείτε μόνο εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε οπουδήποτε με τον παραλήπτη σας.

Στείλατε μερικά μηνύματα iMessage αλλά δεν λάβατε απάντηση από την επαφή σας; Μπορεί να ανησυχείτε και να αναρωτιέστε αν το άλλο άτομο σας έχει μπλοκάρει. Ακολουθούν ορισμένα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν ότι έχετε αποκλειστεί στο iMessage.

Είναι πιθανό να αποκλειστείτε μόνο εάν αντιμετωπίσετε όλα τα αναφερόμενα σενάρια. Εάν βλέπετε μόνο ένα ή δύο σημάδια, πιθανότατα οφείλεται σε άλλους λόγους, όχι επειδή είστε μπλοκαρισμένοι, κάτι που θα εξηγήσουμε επίσης παρακάτω.

1. Το iMessage σας αποστέλλεται ως μήνυμα κειμένου

Συνήθως, οι φυσαλίδες κειμένου iMessage είναι μπλε. Εάν το iMessage σας αποσταλεί ως πράσινο μήνυμα κειμένου SMS, είναι πιθανό να έχετε αποκλειστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το iPhone σας δεν μπορεί να αναγνωρίσει τη συσκευή Apple και να του στείλει ένα iMessage με επιτυχία.

  Επιλέξτε από το GUI, τη γραμμή εντολών ή τα διαδικτυακά εργαλεία

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους το iMessage σας αποστέλλεται και ως μήνυμα κειμένου. Για παράδειγμα, εάν η συσκευή Apple του άλλου ατόμου δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, η εφαρμογή Μηνύματα θα επιστρέψει στο SMS και θα στείλει το μήνυμά σας ως πράσινο συννεφάκι κειμένου.

2. Δεν εμφανίζονται οι αποδείξεις ανάγνωσης

Συνήθως αφού στείλετε ένα iMessage, θα δείτε μια απόδειξη ανάγνωσης που υποδεικνύει πότε το άνοιξε το άλλο μέρος. Εάν είστε αποκλεισμένοι στο iMessage, οι αποδείξεις ανάγνωσης δεν θα εμφανίζονται πλέον, επειδή το κείμενο δεν έφτασε ποτέ στη συσκευή τους εξαρχής.

Το πολύ, θα δείτε μια κατάσταση Παράδοση εάν η συσκευή τους έλαβε το iMessage σας προτού σας αποκλείσει.

Ωστόσο, ένας αθώος λόγος για τον οποίο δεν εμφανίζονται οι αποδείξεις ανάγνωσης είναι επειδή η επαφή σας τις έχει απενεργοποιήσει για λόγους απορρήτου. Είναι μια κοινή ρύθμιση για χρήστες smartphone που προτιμούν το απόρρητο της ανάγνωσης και της απάντησης σε μηνύματα με τον δικό τους ρυθμό.

Εάν η σύνδεση στο Διαδίκτυο του παραλήπτη σας είναι ανεπαρκής, ένα μπλε κείμενο iMessage που στείλατε μπορεί επίσης να μην έχει κατάσταση ανάγνωσης ή παράδοσης για αρκετό καιρό.

  Γνωρίστε τη βασική τους διαφορά [2023]

19 STUDIO/Shutterstock

Εάν κάποιος σας απέκλεισε στο iMessage, θα έπρεπε να αποκλείσει εντελώς τον αριθμό τηλεφώνου σας. Είναι αδύνατο για τους χρήστες να αποκλείσουν ένα άτομο στο iMessage, ενώ εξακολουθούν να επιτρέπουν τηλεφωνικές κλήσεις από αυτόν.

Επομένως, για να ελέγξετε εάν είστε αποκλεισμένοι, δοκιμάστε να καλέσετε την επαφή σας. Εάν η κλήση δεν πραγματοποιηθεί, μην πανικοβληθείτε πρώτα. Μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι απασχολημένοι εκείνη τη στιγμή ή αντιμετωπίζουν προβλήματα όπου δεν μπορούν να λάβουν κλήσεις στο iPhone τους.

Εκτός από την κλήση, μπορείτε επίσης να τους στείλετε ένα μήνυμα σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων, όπως το WhatsApp και το Telegram, καθώς και σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Instagram.

Εάν δεν μπορείτε να τους καλέσετε και δεν μπορείτε πλέον να βρείτε το προφίλ τους στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, δυστυχώς, μπορεί να σημαίνει ότι σας έχουν αποκλείσει παντού για να σας εμποδίσουν να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Ωστόσο, μπορεί να μην είστε μόνο εσείς που έχουν αποκλείσει. Καθώς τα smartphone μπλέκονται ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία εστίασης και να προχωρήσουν σε ψηφιακή αποτοξίνωση διαγράφοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φροντίσουν την υγεία τους και να διασφαλίσουν ότι δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι.

  17 Καλύτερο λογισμικό παρακολούθησης/διαχείρισης δαπανών για ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Εάν μπορείτε να στείλετε ένα iMessage και να καλέσετε την επαφή σας κανονικά από το τηλέφωνο κάποιου άλλου, μπορεί πράγματι να σημαίνει ότι το άλλο μέρος σας έχει αποκλείσει συγκεκριμένα.

Ωστόσο, προτού βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα, ελέγξτε αν το πρόβλημα έγκειται στη συσκευή σας και τις ρυθμίσεις της. Τα smartphone ενεργοποιούνται από καιρό σε καιρό, με αποτέλεσμα το iMessage να μην λειτουργεί και οι χρήστες να μην μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις στα iPhone τους.

Συνολικά, δεν υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να γνωρίζετε αμέσως εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage ή όχι. Συνήθως είναι ένας συνδυασμός δεικτών.

Εάν αντιμετωπίζετε και τα τέσσερα προβλήματα που αναφέραμε σε αυτό το άρθρο, είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι η επαφή σας σας έχει αποκλείσει στο iMessage. Διαφορετικά, μπορεί να είναι απλώς ότι το άλλο άτομο έχει πιαστεί με τη δουλειά και απλά χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό του.

Μπορείτε να στείλετε ένα επόμενο μήνυμα εάν δεν έχετε ακούσει από αυτούς, αλλά αποφύγετε τα διπλά ή τριπλά μηνύματα συνεχώς. Στη συνέχεια, απλώς περιμένετε να επικοινωνήσουν μαζί σας.