Αξίζει πραγματικά ένα VPN; 2024 (Μάρτιος)

Στους τεχνολογικούς κύκλους ξοδεύουμε πολλά χρήματα, αλλά υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που είναι εύκολες και μερικές που είναι δύσκολες. Γνωρίζουμε ότι ένα smartphone είναι απαραίτητο στις μέρες μας, επομένως η πληρωμή έως και 100 $ το μήνα ή περισσότερο για το πιο πρόσφατο μοντέλο δεν είναι κάτι για το οποίο γενικά αγωνιούμε.

Επενδύουμε σε internet υψηλής ταχύτητας, ισχυρούς φορητούς υπολογιστές, ακουστικά υψηλής τεχνολογίας, ηχεία με φωνητικό έλεγχο, κάμερες χωρίς καθρέφτη, λαμπερά πληκτρολόγια, ακουστικά VR… Η τεχνολογική ελίτ θα θέλει πάντα την ταχύτερη και πιο λειτουργική επιλογή, γι’ αυτό όταν πρόκειται Για να αποκτήσετε το καλύτερο VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο), είναι σχεδόν αδιανόητο αν ενδιαφέρεστε για το απόρρητο, την ασφάλεια και την ανωνυμία.

Σε αντίθεση με ορισμένα από αυτά τα άλλα προϊόντα, το κόστος ενός VPN είναι σπάνια αστρονομικό, ακόμα κι αν επιλέξετε τις premium εμπορικές επιλογές και προσθέσετε όλα τα προνόμια (όπως εξηγείται παρακάτω). Η επιβάρυνση για τη χρήση ενός VPN δεν είναι επίσης τόσο σημαντική (προσθέτοντας περίπου 10-15% σε επιπλέον χρήση δεδομένων) και η αλήθεια είναι ότι ένα VPN παρέχει ένα επίπεδο κρυπτογράφησης για όλη την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο.

Προσθέτοντας το κόστος

Ίσως να μην είστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ένα VPN αξίζει τον κόπο και είναι έξυπνο να αξιολογήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Από μια καθαρά αμερόληπτη προοπτική, ένα VPN κατατάσσεται εκεί με έναν πελάτη προστασίας από ιούς όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο προστατεύεστε στο διαδίκτυο από παραβίαση δεδομένων ή ανήθικο hacking.

Για να κατανοήσετε το πραγματικό κόστος, είναι καλή ιδέα να διερευνήσετε τα διαθέσιμα επίπεδα υπηρεσιών. Για παράδειγμα, το Hotspot Shield προσφέρει ένα δωρεάν VPN που επιτρέπει τη χρήση 500 MB δεδομένων ανά ημέρα. Αυτό θα λειτουργήσει καλά για πολλές διαδικτυακές δραστηριότητες, όπως η περιήγηση σε ιστότοπους και ο έλεγχος email, αλλά δεν θα διαρκέσει πολύ εάν αρχίσετε να παρακολουθείτε βίντεο ή να στέλνετε συνημμένα.

  Τα καλύτερα VPN Android σε 2024 (Μάρτιος)

Ευτυχώς, το κόστος αυξάνεται μόνο κατά ένα μικρό ποσό εάν επιλέξετε επιλογές επί πληρωμή. Για παράδειγμα, το ExpressVPN (ο κορυφαίος πάροχος μας) τείνει να χρεώνει μόνο λίγο περισσότερα από 5 $ ανά μήνα για απεριόριστη πρόσβαση σε μεγαλύτερες ταχύτητες – συν ότι θα έχετε περισσότερους από 3.000 διακομιστές σε όλο τον κόσμο για να διαλέξετε.

Η μετάβαση σε πελάτες υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματικούς σκοπούς, η επιλογή προϊόντων από τη Cisco ή τη Microsoft θα είναι πολύ πιο ακριβή, αλλά θα υπάρχουν επίσης περισσότερες διαβεβαιώσεις σχετικά με τις συμφωνίες επιπέδου υπηρεσιών, την τεχνική υποστήριξη, το επίπεδο κρυπτογράφησης και την αξιοπιστία.

Το κύριο σημείο που πρέπει να κάνουμε εδώ είναι ότι η απόφαση συχνά δεν είναι αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN (καθώς υπάρχουν τόσες πολλές δωρεάν και χαμηλού κόστους επιλογές), αλλά το πόσα πρέπει να πληρώσετε. Και αυτό εξαρτάται από το επίπεδο προστασίας που χρειάζεστε και από το τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Επίπεδο προστασίας και εξυπηρέτησης

Υποθέτοντας ότι μπορείτε να δικαιολογήσετε το χαμηλό κόστος ενός VPN, η επόμενη απόφαση σχετίζεται με το πόση προστασία και ασφάλεια χρειάζεστε. Ας ξεκαθαρίσουμε εδώ ένα πράγμα – ένα VPN είναι μια έξυπνη επιλογή για όσους χρειάζονται επιπλέον ασφάλεια, απόρρητο και ανωνυμία στο διαδίκτυο, επειδή δεν θέλετε να γίνετε πιόνι για τους διαφημιστές που σας προβάλλουν διαφημίσεις, δεν θέλετε να δεχθείτε εισβολή, και σας αρέσει να προστατεύετε την ταυτότητά σας. Δεν σημαίνει ότι κλέβετε λογισμικό ή μεταδίδετε παράνομες ταινίες. Το VPN είναι ένα δικαιολογημένο μέτρο ασφαλείας για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο.

Έτσι, στο επίπεδο προστασίας της προστασίας που χρειάζεστε. Μια δωρεάν υπηρεσία συνήθως παρέχει κρυπτογράφηση για μία συσκευή και συχνά μόνο για μία χώρα όπου θα έχετε πρόσβαση σε διακομιστές Ιστού. Η ταχύτητα θα μειωθεί επίσης, οπότε δεν θα μπορείτε να κατεβάζετε ταινίες 4K μέσα σε λίγα λεπτά.

  Είναι το ExpressVPN πιο γρήγορο από το NordVPN;

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα VPN δεν είναι μια ασημένια σφαίρα. Μία από τις σημαντικές συνειδητοποιήσεις που πρέπει να κάνετε είναι ότι ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) εξακολουθεί να γνωρίζει την ταυτότητα και την τοποθεσία σας ανεξάρτητα από το τι, αφού το VPN δημιουργεί μια σήραγγα από την υπάρχουσα, εγκατεστημένη σύνδεσή σας.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί. Ας υποθέσουμε ότι συνδέεστε στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα καλωδιακό μόντεμ. Όταν συνδέεστε στο Wi-Fi ή απευθείας στο μόντεμ, ο ISP σας δίνει μια διεύθυνση IP που συνδέεται με την τοποθεσία και την ταυτότητά σας. Αυτή η διεύθυνση IP μπορεί να παρακολουθηθεί από τον ISP. Έτσι, η ίδια η σύνδεση, η δυνατότητα ακόμη και περιήγησης στον Ιστό ή λήψης αρχείων, είναι ανιχνεύσιμη.

Ένα VPN σχηματίζει μια ασφαλή σύνδεση μέσω της υπάρχουσας ροής διαδικτύου. Όταν είναι ενεργός, ο ISP σας δεν μπορεί να δει ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε ή τι κάνετε λήψη, αλλά μπορεί να δει το επίπεδο εύρους ζώνης που χρησιμοποιείτε και εξακολουθεί να γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε μια IP που παρείχαν για τη σύνδεση. Μια καλή αναλογία εδώ είναι η οδήγηση αυτοκινήτου. Ένας ISP γνωρίζει ποιο αυτοκίνητο οδηγείτε και με ποια ταχύτητα, αλλά δεν ξέρει πού πηγαίνετε ή τι έχετε μέσα.

Ο προσδιορισμός του αν αξίζει ένα VPN θα πρέπει τουλάχιστον να περιλαμβάνει κάποια διαδικασία σκέψης σχετικά με αυτό το γεγονός – ότι ο ISP εξακολουθεί να γνωρίζει ότι συνδεθήκατε και σας έδωσε μια διεύθυνση IP.

Ταυτότητα και τοποθεσία

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσδιορίσετε την ταυτότητα και την τοποθεσία σας. Η πραγματική ροή σας στο Διαδίκτυο είναι κρυπτογραφημένη και η τοποθεσία σας είναι συγκεχυμένη, αλλά αυτό ισχύει μόνο εάν δεν πληκτρολογήσετε ποτέ δεδομένα τοποθεσίας ή προσωπικά δεδομένα. Εάν συμπληρώσετε μια φόρμα στο διαδίκτυο και πληκτρολογήσετε όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και πιστωτική κάρτα, έχετε αποκαλύψει την ταυτότητά σας.

  Ποιο είναι το καλύτερο πρωτόκολλο VPN;

Ένα VPN προστατεύει τα ταξίδια σας στο Διαδίκτυο, αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε το γεγονός ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσδιορίσετε την τοποθεσία και την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, είναι δυνατό να αποκαλυφθεί η τοποθεσία σας με βάση τα δεδομένα GPS και τα σήματα Wi-Fi μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον τριγωνισμό της θέσης σας. Ένα VPN παρέχει σίγουρα ισχυρή κρυπτογράφηση και προστασία, αλλά είναι μόνο για το Διαδίκτυο – όχι για άλλα σήματα που ενδέχεται να μεταδώσετε εν αγνοία σας από ένα τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή.

Αυτό δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση ένα VPN. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να σας παρακινήσει να σκεφτείτε ένα ακόμη. Είναι ευτύχημα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να προστατεύσετε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Το κόστος είναι χαμηλό σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες που γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικές και πολύτιμες και το επίπεδο προστασίας και εξυπηρέτησης, ακόμη και για δωρεάν πελάτες, παρέχει περισσότερη ιδιωτικότητα, καλή προστασία και ψυχική ηρεμία.

Ποιο VPN θα προτείναμε;

Από όλα τα VPN στην αγορά, θα συνιστούσαμε το προαναφερθέν ExpressVPN το πιο ιδιαίτερα. Αυτό συμβαίνει επειδή όχι μόνο παρέχει εξαιρετική κρυπτογράφηση, πολύ σταθερές συνδέσεις και εξαιρετικές πρόσθετες λειτουργίες απορρήτου, αλλά είναι επίσης απίστευτα εύκολο στη χρήση και διαθέτει εφαρμογές για τόνους συσκευών.

Αν θέλετε να κάνετε ροή Netflix στο εξωτερικό ή αναζητάτε ένα torrenting VPN, τα ExpresVPNs λειτουργούν πολύ καλά και αν κάτι πάει σε σχήμα αχλαδιού, έχετε την υποστήριξη κορυφαίας βοήθειας ζωντανής συνομιλίας 24/7 . Εάν πιστεύετε ότι θέλετε να δοκιμάσετε το ExpressVPN, θα καλύπτεστε από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Κάντε κλικ για να επισκεφτείτε το ExpressVPN