Τα καλύτερα Windows 10 VPN για υπολογιστή σε 2024 (Μάρτιος)

Η απόκτηση ενός Windows VPN σάς βοηθά να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του να βρίσκεστε ανάμεσα στους περισσότερους από δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως των Windows είναι η τεράστια ποσότητα λογισμικού που έχετε στη διάθεσή σας από προεπιλογή. Και η εγκατάσταση ενός VPN στον υπολογιστή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο και να κάνετε τον υπολογιστή σας ακόμα πιο χρήσιμο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα Windows VPN επειδή προσθέτει ένα επίπεδο επιπλέον ασφάλειας – και ανωνυμίας – στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας. Όλη η διαδικτυακή σας δραστηριότητα κρυπτογραφείται όταν το VPN σας είναι ενεργοποιημένο. Ωστόσο, η τεχνολογία «γεω-πλαστογράφησης» που προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες σημαίνει επίσης ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταδώσετε πιο ποικίλο περιεχόμενο και να παρακάμψετε τους περιορισμούς στον ιστό που επιβάλλονται από το γραφείο, το σχολείο ή ακόμα και την κυβέρνησή σας.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες VPN των Windows 10. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τους κορυφαίους πελάτες για εγκατάσταση στον φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή σας και να ενισχύσετε το απόρρητό σας.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο Windows 10 VPN για υπολογιστή

Σχεδόν κάθε VPN στον Ιστό εξυπηρετεί τους χρήστες των Windows, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε την επιλογή των επιλογών και των δυνατοτήτων σας. Επιπλέον, έχετε την πολυτέλεια να επιλέξετε ένα VPN για υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Όταν επιλέγετε ένα Windows 10 VPN για υπολογιστή, θα πρέπει να αναζητάτε καλή συνολική απόδοση με λίγα από όλα – γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης, μια φιλική εφαρμογή, υποστήριξη P2P, ξεκάθαρα γραπτή και απλή πολιτική απορρήτου και ούτω καθεξής – κοινά όλα τα στοιχεία από την νούμερο 1 επιλογή μας.

Στη συνέχεια, υπάρχει το θέμα της τιμολόγησης, καθώς δεν αξίζει κάθε υπηρεσία τα χρήματα που ζητούν. Μερικές φορές η πληρωμή λίγο επιπλέον εξασφαλίζει μια υπέροχη εμπειρία, αλλά άλλες φορές μια πιο προσιτή υπηρεσία εξακολουθεί να παρέχει τη βέλτιστη ποιότητα. Αλλά έχουμε κάνει όλα τα legwork και επιλέξαμε τις τρεις αγαπημένες μας επιλογές VPN για Windows σε διάφορες διαφορετικές κατηγορίες. Δεν θα κάνετε λάθος με τίποτα από αυτά.

Το καλύτερο Windows 10 VPN για υπολογιστή

1. ExpressVPN – Το καλύτερο ολοκληρωμένο VPN για υπολογιστή

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Αριθμός διακομιστών: 3.000+

Ταχύτητα: Έως 580 Mbps

Τοποθεσίες VPN: 160 σε 94 χώρες

Μέγιστες υποστηριζόμενες συσκευές: 5

Ζωντανή συνομιλία 24/7: Ναι

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών: Ναι

ΛΟΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ

Από τα πιο γρήγορα VPN που υπάρχουν

Ευρεία υποστήριξη συσκευής

Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών

  Πώς να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών στα Windows 10

24/7 υπηρεσία υποστήριξης

Το ExpressVPN παραμένει στην κορυφή του σωρού όταν πρόκειται για τη συνολική μας κατάταξη των σημερινών διαθέσιμων VPN. Όπως ακριβώς κάνει σε κινητά, Mac και άλλες συσκευές, το Express εντυπωσιάζει πραγματικά ως VPN των Windows 10 – οι λόγοι είναι πολλοί.

Από τη στιγμή που εγκαθιστάτε το ExpressVPN στον υπολογιστή σας, αισθάνεστε σε ικανά χέρια. Όλα ξεκινούν με μια πολύ κατανοητή διεπαφή και ένα μεγάλο, φιλόξενο κουμπιά On/Off και Choose Location. Θα φύγετε και θα φύγετε σε ελάχιστο χρόνο, ακόμα κι αν δεν είστε τόσο γνώστης των υπολογιστών.

Αλλά δεν τελειώνει εκεί. Ο υπολογιστής-πελάτης των Windows 10 μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εξαιρετική διεπαφή χρήστη γεμάτη με μια δέσμη χαρακτηριστικών, όπως προτάσεις έξυπνων διακομιστών, πολλαπλά πρωτόκολλα VPN και τεχνολογία kill switch. Ένα βολικό μπόνους είναι η δυνατότητα ελέγχου του VPN από τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης και μια ειδική αναφορά γίνεται στη δυνατότητα διαίρεσης σήραγγας, η οποία είναι ιδανική για torrenting ή περιορισμό της σύνδεσης VPN σε ένα μόνο πρόγραμμα περιήγησης.

Ένας μακρύς κατάλογος χαρακτηριστικών σίγουρα βοηθάει, αλλά ίσως θέλετε απλώς να μάθετε εάν το ExpressVPN μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε κάλυψη ξένων Netflix και αθλητικών στο εξωτερικό. Η απλή απάντηση είναι: ναι. Στις δοκιμές μας, ξεκλείδωσε το Netflix (και όπως το Amazon Prime Video και το Disney Plus) κάθε φορά.

Δεν έχει νόημα να εκτελείται ένα VPN για υπολογιστή, αν απλώς επιβραδύνει την περιήγηση, τη ροή, το torrent και το παιχνίδι σας. Ευτυχώς, με αυτόν τον πάροχο γίναμε μάρτυρες εξαιρετικής απόδοσης για τοπικούς διακομιστές, με πολύ αξιοπρεπή αποτελέσματα και για συνδέσεις μεγάλων αποστάσεων. Και πρόκειται μόνο να βελτιωθεί καθώς η υπηρεσία δίνει πλέον πρόσβαση στο ιδιόκτητο πρωτόκολλο Lightway.

Στο μέτωπο της ασφάλειας, το ExpressVPN παρέχει επίσης από την άποψη των πρωτοκόλλων και της ισχυρής κρυπτογράφησης, ενώ η ανεξάρτητη ελεγχόμενη πολιτική απορρήτου δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συλλογή ή καταγραφή δεδομένων κίνησης, διευθύνσεων IP σύνδεσης ή διαδικτυακών δραστηριοτήτων. Παρέχεται επαγγελματική υποστήριξη πελατών 24/7 μέσω ζωντανής συνομιλίας ή email για τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο χρήστης.

Με απλά λόγια, το ExpressVPN έχει πολλά και είναι μια εύκολη επιλογή ως νούμερο ένα επιλογή VPN για υπολογιστές.

ΤΙΜΕΣ

1 ΕΤΟΣ (ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) = 8,32 $ / μήνα

1 ΜΗΝΑΣ = 12,95 $

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ EXPRESSVPN

2. NordVPN – Η ασφάλεια των Windows είναι το επίκεντρο για το NordVPN

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Αριθμός διακομιστών: 5.100+

Τοποθεσίες διακομιστών: 80+ σε 59 χώρες

Μέγιστες υποστηριζόμενες συσκευές: 6

Ζωντανή συνομιλία 24/7: Ναι

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών: Ναι

ΛΟΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ

Διπλή κρυπτογράφηση δεδομένων

Πολύ καλή απόδοση

Τόσοι διακομιστές

Το NordVPN είναι βασικός πυλώνας σε πολλές λίστες “καλύτερων” για πολλούς καλούς λόγους. Για αρχή, διαθέτει δίκτυο διακομιστών που ξεπερνά τους 5.000, επιτρέπει επτά συνδέσεις ανά συνδρομή, ελέγχεται ετησίως από την PricewaterhouseCoopers για την πολιτική μη καταγραφής και έχει φανταστικό ιστορικό ξεμπλοκαρίσματος σχεδόν κάθε υπηρεσίας ροής εκεί έξω.

Τούτου λεχθέντος, ο ένας παράγοντας που θα έχει μεγαλύτερη σημασία για πολλούς χρήστες VPN PC είναι η αυστηρή ασφάλειά του. Η υπηρεσία προσφέρει έναν ορισμένο αριθμό διακομιστών «Διπλού VPN» που μεταβιβάζουν τα δεδομένα σας μέσω δύο ξεχωριστών διακομιστών VPN, όχι μόνο ενός, γεγονός που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ασφαλή. Ο διακόπτης kill των Windows λειτουργεί επίσης καλά.

  Πώς να προσθέσετε εφέ 3D σε φωτογραφίες στα Windows 10

Και τώρα όλα αυτά ενισχύονται περαιτέρω από το δικό του πρωτόκολλο NordLynx του NordVPN, το οποίο έχει εκτοξεύσει το NordVPN σε ένα από τα πιο γρήγορα VPN που μπορείτε να κατεβάσετε αυτήν τη στιγμή, φτάνοντας τα 760-880Mbps.

Ο υπολογιστής-πελάτης των Windows ρυθμίζεται γρήγορα και οι πολυάσχολοι προγραμματιστές της Nord προσπαθούν να κάνουν τον υπολογιστή-πελάτη των Windows ακόμα πιο εύχρηστο – διαθέτει μια συμπαγή διεπαφή που έχει όλα τα βασικά και, στη συνέχεια, μερικά (τώρα έχει προστεθεί η δυνατότητα διαίρεσης σήραγγας όπως αυτή έχει ήδη στην εφαρμογή VPN του Android). Αν και πιστεύουμε ότι μπορεί να διαψεύσει την απόφασή του να απαλλαγεί από τους εύχρηστους παλιούς σελιδοδείκτες των διακομιστών «Αγαπημένοι».

Αλλά πιθανότατα μπορείτε να πείτε ότι προσπαθούμε να διαλέξουμε τρύπες εδώ, καθώς η αλήθεια είναι ότι το NordVPN είναι ένα πολύ εξαιρετικό, ολοκληρωμένο VPN των Windows 10. Υπάρχει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και γίνεται μάλλον προσιτή (εκτός από τη μηνιαία συνδρομή), προσφέροντας πολυάριθμα προγράμματα με την καλύτερη επιλογή αξίας την πολυετή συνδρομή.

ΤΙΜΕΣ

2 ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) = 3,71 $ / μήνα

1 ΜΗΝΑΣ = 11,95 $

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ NORDVPN

3. Surfshark – Ένα εξαιρετικό VPN για υπολογιστή φθηνά

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Αριθμός διακομιστών: 3.200+

Τοποθεσίες διακομιστών: 100+ σε 65 χώρες

Μέγιστες υποστηριζόμενες συσκευές: Απεριόριστο

Ζωντανή συνομιλία 24/7: Ναι

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών: Ναι

ΛΟΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ

Υποστηρίζονται απεριόριστες συσκευές
Αξιόπιστες συνδέσεις
Τα μεγαλύτερα σχέδια έχουν μεγάλη αξία
Εξαιρετικό για ροή

Αν ανησυχείτε ότι τα VPN μπορεί να είναι λίγο περίπλοκα στη χρήση και την κατανόηση, τότε το Surfshark είναι εδώ για να σας επαναφέρει στη ζώνη άνεσής σας. Γενικά – αλλά ιδιαίτερα στα Windows 10 – είναι ένα VPN που κάνει τη λειτουργία ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου να μοιάζει σαν δεύτερη φύση. Είναι απλά τόσο εύκολο στη χρήση.

Το ξεκίνημα είναι απλό και, μόλις εισέλθετε, λατρεύουμε τον τρόπο που η κύρια διεπαφή προσαρμόζεται σαν ιστότοπος με απόκριση καθώς αλλάζετε το μέγεθος των παραθύρων και περιηγείστε στην εφαρμογή. Διατηρεί τα πράγματα απλά στη μικρότερη μορφή του, αλλά ανοίγει όλο και περισσότερες δυνατότητες καθώς το επεκτείνετε. Γεια σας, ξέρουμε ότι αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό, αλλά απλώς σας ενημερώνει ότι βρίσκεστε στα χέρια ενός παρόχου που έχει πραγματικά σκεφτεί την εμπειρία χρήστη.

Εάν η προτεραιότητά σας είναι περισσότερο να αποκτήσετε ένα VPN για ροή, το Surfshark μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μακρά λίστα υπηρεσιών ροής στην οποία θα έχετε πρόσβαση (US Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer και Disney Plus μεταξύ αυτών), μετατρέποντας τον φορητό υπολογιστή σας σε κέντρο πολυμέσων με πλήρη πυροδότηση όταν βρίσκεστε έξω.

Υποστηρίζει όλα αυτά που έχετε επιλέξει μεταξύ των πρωτοκόλλων ασφαλείας OpenVPN, IKEv2 και WireGuard, ιδιωτικού DNS, κρυπτογράφησης AES-256 και ενός έτοιμου διακόπτη kill σε αναμονή σε περίπτωση που διακοπεί η σύνδεσή σας. Αν και θα θέλαμε το τελευταίο να είναι λίγο πιο σαφές στα μηνύματά του όταν πέσει η σύνδεσή σας.

Τελικά, γνωρίζουμε καλά ότι είναι η τιμή του Surfshark, (αν υποθέσουμε ότι είστε στην ευχάριστη θέση να δεσμευτείτε για τις υπηρεσίες του για μερικά χρόνια) που πραγματικά ξεχωρίζει. Και αυτή η τιμή αυξάνεται αν σκεφτείτε επίσης ότι μια μεμονωμένη συνδρομή θα καλύπτει όσες συσκευές μπορείτε να χειριστείτε – επομένως προσθέστε το Mac, το κινητό, το tablet, τον δρομολογητή, τη συσκευή ροής τηλεόρασης και πολλά άλλα στη χρήση του στον υπολογιστή σας.

  Πώς να αποκτήσετε ομαλές γραμματοσειρές όπως το MacOS στα Windows 10

ΤΙΜΕΣ

2 ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) = 2,49 $ / μήνα

1 ΜΗΝΑΣ = 12,95 $

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ SURFSHARKVPN

Συχνές ερωτήσεις για τα Windows 10 VPN

Ποιο είναι το καλύτερο Windows 10 VPN για υπολογιστή;

Αυτήν τη στιγμή, αξιολογούμε το ExpressVPN ως το καλύτερο VPN για υπολογιστή που μπορείτε να αποκτήσετε για τα Windows 10.

Είναι ένα απόλυτο όνειρο για χρήση σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές (καθώς και σε κινητά και σχεδόν οτιδήποτε άλλο, εν προκειμένω) και παρέχει γρήγορες, αξιόπιστες συνδέσεις διακομιστή. Έχει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό ξεμπλοκαρίσματος του Netflix και πολλών άλλων υπηρεσιών ροής, ενώ διαθέτει επίσης τις έξυπνες δυνατότητες ασφαλείας για να σας παρέχει ήσυχο ότι οι δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο θα είναι πάντα ανώνυμες όταν είναι ενεργοποιημένο.

Τι μπορώ να κάνω με ένα VPN στον υπολογιστή μου;

Αν και τα VPN ξεκίνησαν τη ζωή τους ως ένας τρόπος για την ασφαλή κοινή χρήση δεδομένων, έχουν γίνει πολύ πιο ευρεία στη χρήση τους. Εάν χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή Windows 10 ως φορητή συσκευή πολυμέσων, για παράδειγμα, μπορείτε να πλαστογραφήσετε τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας σε άλλες περιοχές του κόσμου για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό – ή ακόμα και να παρακολουθείτε ταινίες, τηλεόραση και αθλήματα που προβάλλονται σε άλλες χώρες αλλά όχι στη δική σας.

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα έχουν γίνει επίσης βασικό εργαλείο για το ξεκλείδωμα περιορισμένων ιστότοπων σε υπολογιστές (μόνος ένας από τους λόγους για τους οποίους τα VPN στην Κίνα έχουν γίνει τόσο δημοφιλή, με Google, Facebook, BBC, CNN και άλλα να έχουν αποκλειστεί εκεί).

Υπάρχουν πολλές ακόμη βοηθητικές χρήσεις VPN που μπορείτε να εξερευνήσετε, επίσης – μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω ένα VPN στον υπολογιστή μου;

Αφού επιλέξετε το ιδανικό VPN για τον υπολογιστή σας, το να ξεκινήσετε είναι γελοία εύκολο. Το έχουμε εξετάσει λεπτομερώς στον ειδικό μας οδηγό για το πώς να ρυθμίσετε ένα VPN, αλλά οποιοσδήποτε – από άπειρους χρήστες των Windows 10 έως απόλυτους επαγγελματίες – μπορεί να προχωρήσει με ευκολία. Μεταβείτε στον ιστότοπο του παρόχου που έχετε επιλέξει και θα σας καθοδηγήσει στη σελίδα λήψης για Windows. Μετά τη λήψη και την εγκατάσταση, οι περισσότεροι πελάτες VPN έχουν ένα μεγάλο κουμπί «Ενεργοποίηση» που απλά δεν μπορείτε να χάσετε και θα σας δώσει μια μεγάλη λίστα χωρών από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε τον διακομιστή σας.

Πόσο ασφαλή είναι τα Windows 10

Το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 10, είναι μια σημαντική βελτίωση όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία σε σχέση με τις προηγούμενες ενσαρκώσεις (μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμη και ότι δεν χρειάζεστε πλέον ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς των Windows 10). Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα πολυσυζητημένα, αμφιλεγόμενα ζητήματα απορρήτου που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα και, επιπλέον, δεν μπορείτε ποτέ να είστε «υπερβολικά» ασφαλείς, ας το παραδεχτούμε.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω VPN στα Windows 11

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτόμαστε κάτι άλλο εκτός από το γεγονός ότι τα VPN θα λειτουργούν εξίσου καλά με τα Windows 11 όπως και στα Windows 10. Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλες οι δοκιμές VPN μας πραγματοποιήθηκαν σε εμπειρία Windows 10.

Πρέπει να χρησιμοποιώ συνεχώς VPN στον υπολογιστή μου;

Ναι, θα πρέπει να διατηρείτε το VPN σας πάντα ανοιχτό, αλλά ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο σε δημόσια δίκτυα. Αυτό θα σας βοηθήσει να σας κρατήσετε ασφαλείς από χάκερ, παραβιάσεις δεδομένων, διαρροές και στοχευμένους πωλητές. Τα VPN κρυπτογραφούν ή αποκρύπτουν επίσης την επισκεψιμότητά σας στον ιστό και διατηρούν τα δεδομένα σας απόρρητα από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και τρίτα μέρη.