Τα καλύτερα κιτ Raspberry Pi του 2024

Οι υπολογιστές μονής πλακέτας Raspberry Pi ξεκλειδώνουν έναν νέο κόσμο εξερεύνησης στην επεξεργασία υλικού και τον προγραμματισμό και είναι φθηνοί, φορητοί και ενεργειακά αποδοτικοί. Αν και μπορεί να είναι περίπλοκο για αρχάριους, τα κιτ εκκίνησης Raspberry Pi συνοδεύονται από απαραίτητα αξεσουάρ και περιφερειακά που είναι εύχρηστα όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια ρύθμιση Raspberry Pi.

CanaKit

Διαθέτει το πιο πρόσφατο και σήμερα πιο ισχυρό Raspberry Pi, το Το κιτ εκκίνησης CanaKit Raspberry Pi 5 είναι ιδανικό για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες που θέλουν την καλύτερη εμπειρία Raspberry Pi που μπορούν να αγοράσουν με χρήματα.

Αυτό το κιτ εκκίνησης διαθέτει τον υπολογιστή μονής πλακέτας Raspberry Pi 5, μια συμβατή πλαστική θήκη, μια κάρτα microSD Samsung 128 GB προφορτωμένη με Raspberry Pi OS, μια συσκευή ανάγνωσης καρτών USB SD, δύο καλώδια micro-HDMI σε HDMI και μια τροφοδοσία USB-C PD Προμήθεια. Το Raspberry Pi 5 λειτουργεί πιο ζεστό από το Pi 4, επομένως αυτό το κιτ εκκίνησης περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα και μια ψύκτρα για να διατηρεί τις θερμοκρασίες χαμηλές όταν χρησιμοποιείται το Pi.

Δυστυχώς, δεν περιλαμβάνει οδηγίες στο κουτί. Υπάρχουν μερικά προβλήματα με την κάπως χαλαρή θήκη και την ψύκτρα, αλλά συνολικά, αυτό το κιτ εκκίνησης είναι ένα εξαιρετικό πακέτο που δείχνει τι έχει να προσφέρει το οικοσύστημα του Raspberry Pi.

CanaKit Raspberry Pi 5 Starter Kit

Καλύτερο Συνολικά

170 $ 180 $ Εξοικονομήστε 10 $

Διαθέτοντας τον πιο ισχυρό υπολογιστή μονής πλακέτας Raspberry Pi και πολλά εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, το CanaKit Raspberry Pi Starter Kit είναι ιδανικό για χρήστες που θέλουν να εκτελούν το Raspberry Pi ως καθημερινό πρόγραμμα οδήγησης, ρετρό σταθμό παιχνιδιών ή διακομιστή αρχείων/βίντεο.

Πλεονεκτήματα

  • Προσφέρει καλή σχέση ποιότητας τιμής
  • Υψηλής ποιότητας εξαρτήματα

Μειονεκτήματα

  • Δεν υπάρχουν οδηγίες στο κουτί
  • Θήκη και ψύκτρα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα

CanaKit

Το Pi Zero 2 W Basic Kit είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή από την CanaKit. Διαθέτει τον Raspberry Pi Zero 2 W, τον φθηνότερο υπολογιστή μονής πλακέτας Raspberry Pi, και προσφέρει είσοδο χαμηλού κόστους στο οικοσύστημα Raspberry Pi. Δεν είναι γεμάτο με περιφερειακά, αλλά έχετε τα απαραίτητα για να ξεκινήσετε.

Το κιτ Basic συνοδεύεται από το Raspberry Pi Zero 2 W, τροφοδοτικό 2,5A, ψύκτρα και επίσημη θήκη Raspberry Pi Zero. Δεν υπάρχει προφορτωμένη κάρτα microSD ή καλώδιο HDMI, αλλά συνοδεύεται από έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης και ένα φύλλο αναφοράς για την κεφαλίδα GPIO. Αν και δεν θα έχετε την ταχύτερη εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή, το κιτ Zero 2 W Basic του CanaKit θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να πειραματιστείτε με το Raspberry Pis προτού εξαντλήσετε τα χρήματα για ένα πιο ισχυρό.

  10 CTA για να ενισχύσετε τις μετατροπές του ιστότοπού σας 2 φορές

CanaKit Pi Zero 2 W Basic Kit

Καλύτερος προϋπολογισμός

Το CanaKit Pi Zero 2 W Basic Kit προσφέρει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και είναι ιδανικό για χρήστες που θέλουν έναν φθηνό, χαμηλού προφίλ και γενικής χρήσης υπολογιστή για το Internet of Things (IoT), το έξυπνο σπίτι και τις εφαρμογές ασφαλείας.

Πλεονεκτήματα

  • Είναι προσιτό σε σύγκριση με εναλλακτικές
  • Ένας οδηγός γρήγορης εκκίνησης έρχεται στο κουτί

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να είναι λίγο πολύ «γυμνό» για ορισμένους χρήστες
  • Μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για αρχάριους
  • Η κεφαλίδα GPIO δεν είναι προ-κολλημένη

Raspberry Pi

Ενώ υπάρχουν αξιόλογες εναλλακτικές από τρίτες πηγές, ο επίσημος Κιτ επιφάνειας εργασίας Raspberry Pi 4 προσφέρει απίστευτη αξία. Περιλαμβάνει έναν υπολογιστή μονής πλακέτας Raspberry Pi 4 και έναν έντυπο οδηγό για αρχάριους στο κουτί, καθώς και κάθε άλλο περιφερειακό που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας επιτραπέζιας ρύθμισης (εκτός από μια οθόνη HDMI).

Στο κιτ, θα βρείτε ένα Raspberry Pi 4 Model B (εκδόσεις 2 GB, 4 GB ή 8 GB), πληκτρολόγιο, ποντίκι, δύο καλώδια micro-HDMI σε HDMI, τροφοδοτικό USB-C 15,3 W, θήκη, έναν επίσημο οδηγό για αρχάριους και μια κάρτα microSD 16 GB προεγκατεστημένη με Raspberry Pi OS. Ο οδηγός είναι αρκετά περιεκτικός και καλύπτει όλα όσα χρειάζεται ένας εντελώς αρχάριος για να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιήσει ένα Raspberry Pi 4.

Η μόνη πραγματική πρόκληση με αυτό το κιτ είναι η θήκη που συνοδεύει. Δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ψύκτρα ή ανεμιστήρα ψύξης και το καπάκι πρέπει να αφαιρεθεί εάν σκοπεύετε να εκτελέσετε μεγάλο φόρτο εργασίας στο Raspberry Pi.

Κιτ επιφάνειας εργασίας Raspberry Pi 4

Το καλύτερο για αρχάριους

Με ένα πραγματικό εγχειρίδιο στο κουτί και μια κάρτα microSD προεγκατεστημένη με Raspberry Pi OS, το επίσημο κιτ επιφάνειας εργασίας Raspberry Pi 4 είναι το καλύτερο στοίχημα για αρχάριους που προτιμούν να μην προμηθεύονται αξεσουάρ μεμονωμένα. Υπάρχει επίσης η αισθητική γοητεία της ολοκλήρωσης μιας ρύθμισης Raspberry Pi με κάθε στοιχείο στα επίσημα ερυθρόλευκα χρώματα.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη αξία για τα χρήματα
  • Περιλαμβάνει έναν αναλυτικό οδηγό για αρχάριους
  • Περιλαμβάνει επίσημο τροφοδοτικό

Μειονεκτήματα

  • Η επίσημη θήκη εμποδίζει τη ροή του αέρα και μπορεί να προκαλέσει στραγγαλισμό
  • Ορισμένα στοιχεία μπορεί να είναι ελάχιστα χρήσιμα σε πιο προχωρημένους χρήστες

Sunfounder

Σε αντίθεση με τις άλλες επιλογές σε αυτήν τη λίστα, το Sunfounder Raspberry Pi Pico W Ultimate Starter Kit δεν προσφέρει εμπειρία επιφάνειας εργασίας. Αντίθετα, προσφέρει ένα κιτ πρακτικής εκμάθησης για αρχάριους όλων των ηλικιών για να μάθουν προγραμματισμό και ηλεκτρονικά. Το κιτ Sunfounder διαθέτει τον μικροελεγκτή Raspberry Pi Pico W και συσκευάζει πολλά ηλεκτρονικά εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα έργα.

  8 πιο αξιόπιστα εργαλεία ενσωμάτωσης δεδομένων για τον οργανισμό σας

Περιλαμβάνει επίσης μια σειρά 27 μαθημάτων βίντεο από τον ειδικό του υλικού Paul McWhorter. Τα βίντεο είναι εύκολο να τα παρακολουθήσετε και θα βοηθήσουν τους αρχάριους και ακόμη πιο προχωρημένους χρήστες. Καλύπτουν την εργασία με τον μικροελεγκτή Pico W και τον προγραμματισμό του ώστε να εκτελεί διαφορετικές λειτουργίες μέσω κώδικα που έχει γραφτεί από το χρήστη.

Το Raspberry Pi Pico W συνοδεύεται από προκολλημένες κεφαλές και το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πλάκα ψωμιού, μερικά καλώδια βραχυκυκλωτήρα και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για να κάνετε την επόμενη εφεύρεση. Άλλα εξαρτήματα που μπορούν να βρεθούν σε αυτό το κιτ περιλαμβάνουν LED, LCD, βομβητές, αισθητήρες, ενεργοποιητές, αντιστάσεις, τρανζίστορ, πυκνωτές και άλλες συσκευές που μπορούν να λειτουργήσουν ως μέρος ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος.

Sunfounder Raspberry Pi Pico W Kit

Ο καλύτερος κώδικας εκμάθησης

Με περισσότερα από 400 ηλεκτρονικά εξαρτήματα και 117+ έργα, το Sunfounder Raspberry Pi Pico W προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία εκμάθησης και ατελείωτες δυνατότητες για ηλεκτρονικές δημιουργίες. Αυτό το κιτ εκκίνησης είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες που θέλουν ένα εύκολο, χαμηλού κόστους σημείο εισόδου στο χόμπι με τα ηλεκτρονικά.

Πλεονεκτήματα

  • Σε βάθος εκπαιδευτικά βίντεο
  • Υψηλής ποιότητας κιτ με 450+ ηλεκτρονικά εξαρτήματα
  • Το Raspberry Pico W διατίθεται προ-κολλημένο

Μειονεκτήματα

  • Οι εντελώς αρχάριοι μπορεί να δυσκολευτούν να δουλέψουν με την τεκμηρίωση
  • Δεν υπάρχει φυσικός οδηγός για τη χρήση του κιτ

GeeekPi

Αν σας αρέσει η εξομοίωση ρετρό παιχνιδιών, το GeeekPi Raspberry Pi 4 Starter Kit σας παρέχει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα σύστημα παιχνιδιών Raspberry Pi ικανό να μιμείται κονσόλες όπως PS1, NES, SNES, Dreamcast και διάφορα συστήματα arcade μέσω MAME. Το ρετρό gaming στο Raspberry Pi είναι ένας κόσμος από μόνος του και θα πρέπει να γνωρίζετε για τις διανομές ROMS και εξομοίωσης.

Σε αυτό το κιτ, θα βρείτε μια θήκη τύπου NES που συνοδεύεται από ενσωματωμένο ανεμιστήρα ψύξης, κάρτα microSD 128 GB για την αποθήκευση όλων των παιχνιδιών σας, συσκευή ανάγνωσης καρτών USB microSD, τροφοδοτικό 18 W, δύο καλώδια micro-HDMI σε HDMI και ένα Raspberry Pi 4 8 ​​GB. Η θήκη έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις θύρες, αλλά καλύπτει την κεφαλίδα GPIO.

  Ένας γρήγορος οδηγός για κωδικούς κατάστασης HTTP με Infographics

GeeekPi Raspberry Pi 4 8GB Starter Kit

Το καλύτερο για την εξομοίωση παιχνιδιών

Διαθέτοντας Raspberry Pi 4 με 8 GB RAM, κάρτα microSD 128 GB και τροφοδοτικό 18 W, αυτό το ρετρό κιτ παιχνιδιών GeeekPi έχει σχεδιαστεί για να έχει την καλύτερη απόδοση από το Raspberry Pi 4 και είναι ιδανικό για χρήστες που θέλουν ένα απλό και φορητό. Ρετρό ρύθμιση παιχνιδιών.

Πλεονεκτήματα

  • Η θήκη τύπου NES είναι μια ωραία πινελιά
  • Στη θήκη περιλαμβάνεται ενεργός ανεμιστήρας ψύξης

Μειονεκτήματα

  • Λίγο ακριβό
  • Η υπόθεση μπλοκάρει την κεφαλίδα GPIO (όχι ένα dealbreaker αν παίζετε μόνο με το Pi)
  • Δεν υπάρχει οδηγός ή εγχειρίδιο στο κουτί

FAQ

Ε: Σε τι χρησιμοποιείται το Raspberry Pi;

Ενώ αρχικά προοριζόταν να χρησιμεύσει ως πειραματική συσκευή για φοιτητές επιστήμης υπολογιστών, το Raspberry Pi έχει έκτοτε ανοίξει τα φτερά του και μπορεί να βρεθεί σε εφαρμογές όπως διακομιστές, ρετρό παιχνίδια, οικιακός αυτοματισμός, τρισδιάστατη εκτύπωση, επεξεργασία ηλεκτρονικών ειδών, ακόμη και στη βιομηχανία. .

Ε: Γιατί να χρησιμοποιήσω ένα Raspberry Pi αντί για έναν υπολογιστή;

Το Raspberry Pi καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από έναν μέσο προσωπικό υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια σειρά ακίδων, που αναφέρονται ως καρφίτσες εισόδου/εξόδου γενικής χρήσης (GPIO), σε όλες τις πλακέτες Raspberry Pi. Αυτές οι ακίδες GPIO επιτρέπουν στο Raspberry Pi σας να στέλνει και να λαμβάνει σήματα από διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και να εκτελεί φυσικούς υπολογισμούς με LED, αισθητήρες και κινητήρες.

Ε: Ποιο λειτουργικό σύστημα πρέπει να χρησιμοποιήσω για το Raspberry Pi μου;

Ενώ πολλά λειτουργικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με το Raspberry Pis, συνιστάται ιδιαίτερα να εγκαταστήσετε το Raspberry Pi OS (παλαιότερα γνωστό ως Raspbian). Είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και εξαιρετικά βελτιστοποιημένο για να λειτουργεί με το υλικό Raspberry Pi.

Ε: Μπορώ να κρατήσω ένα Raspberry Pi στις 24/7;

Είναι απολύτως δυνατό να τρέχετε ένα Raspberry Pi για μέρες ή ακόμη και χρόνια χωρίς να το απενεργοποιήσετε. Εφόσον διατηρείτε τη θερμοκρασία ελεγχόμενη, το τροφοδοτικό σταθερό και ρυθμίζετε το Pi να εγκαθιστά σημαντικές ενημερώσεις αυτόματα, δεν θα υπάρχουν προβλήματα με την εκτέλεση ενός Raspberry Pi 24/7 για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φροντίστε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας της κάρτας SD Raspberry Pi τακτικά ως προφύλαξη από καταστροφή δεδομένων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.