Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια PS4 στο PS5; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Βασικά Takeaways

  • Το PS5 είναι συμβατό με τα περισσότερα παιχνίδια PS4 και ορισμένα προσφέρουν δωρεάν αναβαθμίσεις για βελτιώσεις PS5. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.
  • Τα παιχνίδια PS4 μπορούν να παιχτούν στο PS5 χρησιμοποιώντας δίσκους ή κάνοντας εκ νέου λήψη ψηφιακών εκδόσεων από τη βιβλιοθήκη σας.
  • Μπορείτε να αναβαθμίσετε τα παιχνίδια PS4 σε εκδόσεις PS5 για καλύτερα γραφικά και απόδοση, βελτιώνοντας την εμπειρία παιχνιδιού σας.

Η αναβάθμιση στο PlayStation 5 δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξετε όλα τα παλιά σας παιχνίδια PlayStation 4. Τραβήξτε λοιπόν αυτά τα παιχνίδια από το πίσω μέρος της ντουλάπας σας γιατί έχουν ακόμα πολλή ζωή μέσα τους (ακόμα κι αν δεν διαθέτετε πια PS4), καθώς υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παίξετε παιχνίδια PS4 στο PS5.

Είτε έχετε ακόμα την παλιά σας συλλογή παιχνιδιών είτε αναρωτιέστε πώς να τα κατεβάσετε ξανά και να τα παίξετε στο νέο σας PS5, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Μπορώ να παίξω παιχνίδια PS4 στο PS5 μου;

Αν έχετε αναρωτηθεί εάν το PS5 είναι συμβατό με τα πίσω, η σύντομη απάντηση είναι, ναι. Ως επί το πλείστον, μπορείτε να παίξετε τα περισσότερα από τα παλιά σας παιχνίδια PS4 στο PS5 σας. Μερικοί προσφέρουν ακόμη και δωρεάν ή με έκπτωση αναβαθμίσεις στην έκδοση PS5 για να κάνουν τα παιχνίδια PS4 καλύτερα από ποτέ.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά παιχνίδια PS4 που δεν θα λειτουργήσουν στο PS5. Ωστόσο, η επιλογή παιχνιδιών που δεν μπορούν να παιχτούν είναι ωχριά σε σύγκριση με τη λίστα των παιχνιδιών που είναι cross-gen, επομένως η πιθανότητα να μην λειτουργεί ένα παιχνίδι PS4 στο PS5 σας είναι μικρή.

  Πώς να συνδεθείτε σε έναν υπολογιστή με Bluetooth

Ένα παράδειγμα για το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι εάν αγοράσατε ένα παιχνίδι PS3 και στη συνέχεια το αναβαθμίσατε στην έκδοση PS4. Αυτά τα παιχνίδια PS4 δεν θα λειτουργήσουν στο PS5 επειδή χρειάζεστε ακόμα το δίσκο PS3 για να τα παίξετε. Ενώ οι δίσκοι PS4 λειτουργούν στο PS5, οι δίσκοι PS3 δεν λειτουργούν.

Πώς μπορώ να παίξω παιχνίδια PS4 στο PS5 μου;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να παίξετε παιχνίδια PS4 στο PS5 σας. Το πρώτο είναι με την εισαγωγή και εγκατάσταση δίσκων παιχνιδιών PS4 στο PS5 σας και το δεύτερο είναι με την εκ νέου λήψη των ψηφιακών τίτλων του PS4 που αγοράσατε προηγουμένως.

1. Παίξτε παιχνίδια PS4 στο PS5 σας χρησιμοποιώντας τη μονάδα δίσκου

charnsitr/Shutterstock

Η χρήση της μονάδας δίσκου είναι ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος για να παίξετε παιχνίδια PS4 στο PS5 σας, αλλά συνοδεύεται από μια μεγάλη επιτυχία. Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει μόνο εάν το PS5 σας διαθέτει μονάδα δίσκου.

Το PS5 Digital Edition δεν διαθέτει μονάδα δίσκου, επομένως λάβετε υπόψη σας τη βιβλιοθήκη του PS4 όταν αποφασίζετε ποια έκδοση PS5 να αγοράσετε. Εάν επιλέξετε το φθηνότερο, ψηφιακό PS5 και έχετε μια μεγάλη συλλογή από φυσικά παιχνίδια PS4, δεν θα μπορείτε να τα παίξετε στη νέα σας κονσόλα.

Για να παίξετε φυσικά παιχνίδια PS4 στο PS5 σας, πάρτε το παιχνίδι της επιλογής σας και τοποθετήστε το στο PS5 σας. Μόλις το PS5 σας διαβάσει το δίσκο, θα αρχίσει να αντιγράφει τα δεδομένα στην κονσόλα σας για εσάς.

Αν δείτε ένα κόκκινο εικονίδιο να εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο του παιχνιδιού, ενδέχεται να μην έχετε αρκετό χώρο στην κονσόλα σας για το παιχνίδι.

Επιλέξτε Προβολή λεπτομερειών για να εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα παιχνίδια στην κονσόλα σας και επιλέξτε αυτά που είστε έτοιμοι να διαγράψετε. Πατήστε Διαγραφή στα δεξιά για να αφαιρέσετε αυτά τα παιχνίδια και να αφήσετε χώρο για τον τίτλο σας στο PS4.

  6 Το καλύτερο λογισμικό οινοποιείου για να διαχειριστείτε τη συλλογή σας

Μόλις έχετε αρκετό χώρο, η αντιγραφή των δεδομένων θα συνεχιστεί στο PS5 σας.

2. Κατεβάστε παιχνίδια PS4 στο PS5 σας

Αν προτιμάτε να εξοικονομήσετε χώρο στο ράφι σας και να επιλέξετε ψηφιακές εκδόσεις παιχνιδιών, πιθανότατα έχετε μια μεγάλη βιβλιοθήκη ψηφιακών τίτλων PS4 πριν από την αναβάθμιση στο PS5. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να ληφθούν και να παιχτούν στη νέα σας κονσόλα.

Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον ίδιο λογαριασμό PS που χρησιμοποιήσατε για να αγοράσετε τους ψηφιακούς σας τίτλους PS4. Όλα τα ψηφιακά παιχνίδια που αγοράζετε συνδέονται με τον λογαριασμό PS από τον οποίο τα αποκτήσατε.

Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι, δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξετε ότι αυτά τα παιχνίδια ανήκουν πραγματικά σε εσάς. Για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας PS στο PS5, δημιουργήστε έναν νέο χρήστη και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας PS ενώ τον ρυθμίζετε.

Μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας κάνοντας κύλιση προς τα δεξιά στην Αρχική οθόνη σας και μεταβαίνοντας στη Συλλογή σας. Εδώ θα βρείτε όλους τους ψηφιακούς τίτλους που έχετε αγοράσει μέσω του λογαριασμού σας στο PS.

Μεταβείτε στο εικονίδιο Ταξινόμηση κατά στα αριστερά, επιλέξτε Πλατφόρμα και επιλέξτε PS4. Αυτό θα σας επιτρέψει να απομονώσετε όλα τα παιχνίδια PS4 στη συλλογή σας. Κάντε κύλιση στους τίτλους μέχρι να βρείτε το παιχνίδι PS4 που θέλετε και επιλέξτε το για να το κατεβάσετε ξανά στη νέα σας κονσόλα.

Εάν προτιμάτε να αποθηκεύσετε τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της κονσόλας σας για παιχνίδια PS5, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε και να παίξετε παιχνίδια PS4 στο PS5 σας από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των παιχνιδιών PS4 και των παιχνιδιών PS4 με αναβαθμίσεις PS5;

Ορισμένα παιχνίδια PS4 συνοδεύονται από δωρεάν αναβαθμίσεις PS5 ή με έκπτωση. Αυτό σας επιτρέπει να παίξετε την έκδοση PS5 του παιχνιδιού, παρόλο που τεχνικά είστε κάτοχος μόνο της έκδοσης PS4. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ελέγξετε εάν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση PS5 για το παιχνίδι σας.

  Διορθώστε το iMessage πρέπει να είναι ενεργοποιημένο για την αποστολή αυτού του μηνύματος

Το πρώτο είναι εγκαθιστώντας το παιχνίδι PS4 και επιλέγοντας το πλαίσιο στη δεξιά πλευρά της οθόνης που λέει Αναβάθμιση PS5. Εάν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση PS5 για το παιχνίδι, μπορεί να εμφανιστεί εδώ. Εάν ναι, επιλέξτε το πλαίσιο για να αγοράσετε την αναβάθμισή σας και να παίξετε την έκδοση PS5.

Εάν δεν υπάρχει κουτί στα δεξιά που να προσφέρει αναβάθμιση PS5, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο για το παιχνίδι σας PS4. Μερικές φορές, το DLC ενός παιχνιδιού ή άλλες προσφορές εμφανίζονται εκεί. Για να ελέγξετε αν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση PS5, επιλέξτε τις τρεις τελείες κάτω από τον τίτλο του παιχνιδιού.

Εάν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση, θα δείτε μια επιλογή με την ένδειξη Επιλογή έκδοσης. Πατήστε το για να εμφανιστούν όλες οι εκδόσεις του παιχνιδιού και επιλέξτε την έκδοση PS5 για να ξεκινήσετε τη λήψη του.

Αυτές οι αναβαθμίσεις μπορεί να κοστίσουν χρήματα, επομένως η χρήση τους είναι εντελώς προαιρετική. Είστε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να παίξετε απλώς την έκδοση PS4 αν το προτιμάτε.

Αξίζουν οι αναβαθμίσεις του PS5;

Εάν δελεάζεστε από μια αναβάθμιση του PS5 αλλά δεν είστε σίγουροι αν αξίζει τον κόπο, ας δούμε τα οφέλη. Η αναβάθμιση του παιχνιδιού PS4 στην έκδοση PS5 όχι μόνο δίνει σημαντική ώθηση στα γραφικά, αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική απόδοση, επιτρέποντάς σας να ζήσετε το παιχνίδι με υψηλότερο ρυθμό καρέ.

Αν και τα γραφικά και τα εφέ φωτισμού στην έκδοση PS5 του Marvel’s Spider-Man Remastered έχουν βελτιωθεί δραματικά, η έκδοση PS4 φαίνεται ήδη υπέροχη.

Μπορεί να είστε διατεθειμένοι να παραλείψετε την αναβάθμιση εάν ήταν καθαρά γραφική. Αλλά σε αυτό το παράδειγμα, το gameplay είναι επίσης πιο ομαλό στην έκδοση PS5, γεγονός που επαινεί τον μηχανικό που δραστηριοποιείται στον ιστό και κάνει την αναρρίχηση στον ορίζοντα μια πολύ πιο ικανοποιητική εμπειρία.

Ακριβώς επειδή έχετε αφήσει πίσω την παλιά σας κονσόλα PS4 προτιμώντας τη νέα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο και με τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια στο PS5, είτε είναι ψηφιακές είτε εκδόσεις δίσκων. Και με μια αναβάθμιση, θα έχουν καλύτερη απόδοση από ποτέ στο PS4 σας.