Τα καλύτερα δίκτυα VPN για 2024 (Μάρτιος)

Αναρωτιέστε ποιο VPN να επιλέξετε; Νομίζω ότι μπορώ να σας διευκολύνω. Ο ιστότοπός μας διαφέρει από τους περισσότερους ιστότοπους VPN. Προσπαθώ να γράψω με τρόπο που θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε το θέμα των ιδιωτικών δικτύων. Δημιουργώ μια κατάταξη VPN για να σας βοηθήσω να επιλέξετε το καλύτερο VPN συνειδητά. Δεν απαιτώ από εσάς να γνωρίζετε επαγγελματικό λεξιλόγιο και τεχνικές συντομογραφίες – θα εξηγήσω βήμα προς βήμα τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα VPN και τι να αποφύγετε.

Στην έρευνά μας, δοκιμάζουμε άγχος παρόχους VPN για ασφάλεια, ταχύτητα, απόρρητο και συμβατότητα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν ενημερωμένες επιλογές.

Ποιες όμως μπορείς να εμπιστευτείς ότι θα γίνουν ο ψηφιακός σου σωματοφύλακας; Σήμερα, παρουσιάζουμε τις καλύτερες υπηρεσίες VPN του 2021!

Θα ξεκινήσουμε να επισημαίνουμε τα βασικά σημεία που κάνουν ένα υπέροχο VPN, παρουσιάζοντας την κορυφαία λίστα VPN μας.

Τι είναι ένα VPN;

Στην απλούστερη μορφή του, το καλύτερο VPN λειτουργεί με τη διοχέτευση της σύνδεσής σας μέσω των δικών του κρυπτογραφημένων διακομιστών, οι οποίοι κρύβουν τη δραστηριότητά σας από τον ISP σας και οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να παρακολουθεί – συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, των διαφημιστών και των κακόβουλων χάκερ. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση σε περιορισμένες τοποθεσίες, να μεταδίδετε σε ροή ένα ευρύτερο φάσμα εκπομπών και να αποφεύγετε τον περιορισμό του δικτύου.

Για παράδειγμα, εάν το Facebook ή το YouTube είναι απαγορευμένο στο σχολείο σας, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά μέσω του VPN σας. Εάν ταξιδεύετε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή την Κίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους και εφαρμογές που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως το Gmail και το WhatsApp. Και, εάν βρίσκεστε σε διακοπές οπουδήποτε εκτός της χώρας σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο VPN για να αποκτήσετε πρόσβαση στις εκπομπές Netflix που αγαπάτε, καθώς ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες στο εξωτερικό.

Ποιο είναι το καλύτερο VPN;

Ο διαγωνισμός για να στεφθεί το καλύτερο VPN γίνεται όλο και πιο σκληρός κάθε μέρα, αλλά υπάρχει ακόμα ένας ξεκάθαρος νικητής που είναι πάνω από το κεφάλι και τους ώμους από τους υπόλοιπους – το ExpressVPN.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του ExpressVPN είναι ότι είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση του σε οποιαδήποτε πλατφόρμα – είτε είναι το τηλέφωνο, ο υπολογιστής σας ή ακόμα και το PlayStation. Επίσης, ήρθε στην κορυφή της κατηγορίας στις δοκιμές ροής μας, ξεπερνώντας εύκολα τους γεωγραφικούς περιορισμούς του Netflix, του Hulu και του Amazon Prime Video – και, επειδή παρέχει τέτοιες γρήγορες συνδέσεις, θα μπορείτε να παρακολουθείτε σε HD ή 4K όπως ακριβώς συνήθης.

Θα καλύπτεστε επίσης από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

1. ExpressVPN – Το καλύτερο VPN για κορυφαίες ταχύτητες

Αριθμός διακομιστών: 3.000+

Ταχύτητα: Έως 580 Mbps

Τοποθεσίες VPN: 160 σε 94 χώρες

Μέγιστες υποστηριζόμενες συσκευές: 5

Ζωντανή συνομιλία 24/7: Ναι

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών: Ναι

Από τα πιο γρήγορα VPN που υπάρχουν

Ευρεία υποστήριξη συσκευής

Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών

24/7 υπηρεσία υποστήριξης

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ExpressVPN έχει απίστευτη ταχύτητα. Η υπηρεσία είναι αρκετά γρήγορη για gaming χαμηλής καθυστέρησης, HD streaming, καθώς και για γρήγορη λήψη ή torrenting μεγάλων αρχείων. Αυτό γίνεται δυνατό κυρίως από το τεράστιο δίκτυο των 3.000+ διακομιστών μεσολάβησης του ExpressVPN που βρίσκονται σε 94 χώρες παγκοσμίως. Με τόσους πολλούς κόμβους δικτύου, μπορείτε πάντα να βρείτε έναν διακομιστή που να είναι γεωγραφικά κοντά και άφθονο εύρος ζώνης. Επιπλέον, η προεπιλεγμένη μέθοδος κρυπτογράφησης του ExpressVPN είναι στην αιχμή, μειώνοντας δραστικά τα έξοδα.

Μιλώντας για κρυπτογράφηση, το ExpressVPN χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES στρατιωτικής ποιότητας 256-bit μέσω OpenVPN, το βιομηχανικό πρότυπο για καλό λόγο. Άλλα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν τα SSTP, PPTP και L2TP/IPSec. Το OpenVPN είναι το καλύτερο για καθημερινή χρήση, συνδυάζοντας απρόσκοπτα την ταχύτητα και την ασφάλεια. ενώ το SSTP είναι πιο αργό, αλλά αποτελεσματικό στην εξάλειψη της λογοκρισίας. Το L2TP/IPSec και το PPTP ανταλλάσσουν και τα δύο κάποια ασφάλεια για τη βελτιστοποίηση συσκευών, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη σε παλαιού τύπου πλατφόρμες ή όταν χρειάζεται μόνο ελαφριά κρυπτογράφηση. Όποια κι αν είναι η ανάγκη σας, το ExpressVPN έχει μια επιλογή προσαρμοσμένη για να ταιριάζει.

Πρώτα απ ‘όλα, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε – iPhone, υπολογιστή Windows, Amazon Fire Stick ή ακόμα και δρομολογητή – το ExpressVPN είναι εύκολο στη λήψη, ωραίο στην εμφάνιση και εξαιρετικά απλό στη λειτουργία. Ενώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες κάτω από την επιφάνεια, είναι 100% plug-and-play και ιδανικό τόσο για αρχάριους VPN όσο και για ειδικούς.

Διαθέτει επίσης όλα τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που δεν θα θέλατε να είστε χωρίς. Αυτό περιλαμβάνει έναν πολύ αξιόπιστο διακόπτη kill για να διακόψετε τη σύνδεσή σας και να αποφύγετε διαρροές σε περίπτωση διακοπής του VPN, διαχωρισμό σήραγγας, ώστε να μπορείτε να δρομολογείτε ορισμένες εφαρμογές μέσω του VPN και άλλες στη λίστα επιτρεπόμενων, καθώς και προστασία από διαρροές DNS, κορυφαία κρυπτογράφηση, διακομιστές σε 94 χώρες και μια σταθερή πολιτική μηδενικής καταγραφής.

Το ExpressVPN συμπληρώνει τα εξαιρετικά διαπιστευτήρια απορρήτου του με εξαιρετική απόδοση ροής, επίσης – κάτι που είναι ολοένα και πιο σημαντικό στη σημερινή αγορά. Σε σύγκριση με κάθε άλλο VPN που έχουμε δοκιμάσει, το ExpressVPN ξεμπλοκάρει τις περισσότερες τοποθεσίες Netflix και προσφέρει επίσης κατά τη ροή του BBC iPlayer, του Amazon Prime Video, του Hulu, του Disney+ και πολλών άλλων.

  Τα καλύτερα VPN Android σε 2024 (Μάρτιος)

Το ExpressVPN προσφέρει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Έτσι, στην απίθανη περίπτωση που δεν σας αρέσει η υπηρεσία, μπορείτε να ζητήσετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

ΤΙΜΕΣ

1 ΕΤΟΣ (ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) = 8,32 $ / μήνα

1 ΜΗΝΑΣ = 12,95 $

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ EXPRESSVPN

2. NordVPN – Εξαιρετικά γρήγορο και πολύ ασφαλές

Αριθμός διακομιστών: 5.100+

Τοποθεσίες διακομιστών: 80+ σε 59 χώρες

Μέγιστες υποστηριζόμενες συσκευές: 6

Ζωντανή συνομιλία 24/7: Ναι

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών: Ναι

+Εξαιρετική εστίαση στην ασφάλεια

+Νέος έλεγχος ασφαλείας στα μέσα του 2020

Το +NordLynx προσφέρει απίστευτες ταχύτητες

+ Τόνοι διακομιστών

Το NordVPN προορίζεται να είναι μια υπηρεσία VPN πρώτης ασφάλειας, αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Για να καταλάβετε γιατί, πρέπει να ξεκινήσετε με το δίκτυο διακομιστών τους. ανεβαίνοντας στον υπόλοιπο κλάδο με 5.100+ διακομιστές σε 59 χώρες, το NordVPN σάς επιτρέπει να δεσμεύσετε μια IP από οπουδήποτε στον κόσμο ή να συνδεθείτε σε οποιονδήποτε αριθμό κοντινών διακομιστών όταν χρειάζεται περισσότερη ταχύτητα. Επιπλέον, το NordVPN προσφέρει μια μοναδική σειρά εξειδικευμένων διακομιστών.

Το NordVPN είναι καλά βελτιστοποιημένο και κάνει πάρα πολλές δουλειές πολύ καλά. Με διακόπτη kill, όλα τα βασικά πρωτόκολλα, καθώς και το NordLynx που βασίζεται σε WireGuard, εξαιρετική κρυπτογράφηση και τρομερές ταχύτητες σύνδεσης, είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Αν και δεν είμαστε μεγάλοι οπαδοί της διεπαφής που βασίζεται σε χάρτες, οι εφαρμογές της Nord είναι σταθερές και αξιόπιστες και μέσα σε αυτές θα έχετε την επιλογή από πάνω από 5.100 διακομιστές σε 59 χώρες. Επιπλέον, το P2P υποστηρίζεται και σε συνδυασμό με επιπλέον λειτουργίες απορρήτου όπως το Double Hop και το Onion μέσω VPN, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιθέσεις DDoS ενώ παίζετε; Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τους διακομιστές Anti-DDoS. Βρίσκεστε σε μια περιοριστική χώρα όπου η χρήση VPN απαγορεύεται; Χρησιμοποιήστε τον Obfuscated Server για να αποκρύψετε τη χρήση VPN. Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την πρόσβαση στο Netflix; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή που σας δίνει μια στατική IP. Υπάρχουν ακόμη και διακομιστές P2P βελτιστοποιημένοι για κοινή χρήση αρχείων και ροή χρησιμοποιώντας εφαρμογές P2P. Με ένα δίκτυο τόσο ισχυρό και ευέλικτο, το NordVPN ξεχωρίζει αμέσως ως τιτάνας του κλάδου.

Το NordVPN είναι μια εξαιρετική υπηρεσία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το προτείνουμε στους αναγνώστες μας.

ΤΙΜΕΣ

2 ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) = 3,71 $ / μήνα

1 ΜΗΝΑΣ = 11,95 $

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ NORDVPN

3. PureVPN – γρήγορο VPN

Αριθμός διακομιστών: 2.000+

Ταχύτητα: Έως 580 Mbps

Τοποθεσίες VPN: 140 χώρες

Ζωντανή συνομιλία 24/7: Ναι

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών: Ναι

Το μεγαλύτερο δίκτυο διακομιστών
Ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας
Πολύ δίκαιη τιμή
Καταξιωμένη μάρκα.

Το PureVPN είναι διάσημο για το ότι διαθέτει ένα από τα ευρύτερα, γεωγραφικά πιο διασκορπισμένα δίκτυα διακομιστών στον κλάδο του VPN. Περισσότεροι από 2000 διακομιστές βρίσκονται σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο, με κόμβους σε ασυνήθιστα σημεία όπως το Κουβέιτ, το Μπελίζ, τη Γεωργία και το Ελ Σαλβαδόρ. Εάν έχετε ονειρευτεί ποτέ να έχετε μια ουζμπεκική διεύθυνση IP για οποιονδήποτε λόγο, το PureVPN είναι ο πάροχος για εσάς! Παρά το μέγεθός του, διαπιστώσαμε ότι η απόδοση είναι εξαιρετικά αξιόπιστη σε αυτό το δίκτυο, με ταχύτητες σύνδεσης υπεραρκετές για gaming, streaming, VoIP, torrenting και πολλά άλλα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο εύρος ζώνης, περιορισμοί κυκλοφορίας ή ανώτατα όρια ταχύτητας, γεγονός που καθιστά το PureVPN εξαιρετικό για καθημερινή χρήση. Καλύψτε έως και 5 συσκευές με μία μόνο συνδρομή.

Η δυσφημία του PureVPN δεν σταματάει ούτε εκεί. Ως ένας από τους παλαιότερους παρόχους στην αγορά, είχαν άφθονο χρόνο για να συσκευάσουν το λογισμικό τους γεμάτο πρόσθετα στοιχεία κυβερνοασφάλειας. Αναζητάτε φιλτράρισμα εφαρμογών, προστασία DDoS, αποκλειστικές διευθύνσεις IP, τείχη προστασίας NAT, φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή λογισμικό προστασίας από ιούς; Το PureVPN τα έχει συγκεντρώσει όλα σε μια βελτιωμένη σουίτα λογισμικού. Υπάρχει ακόμη και διαίρεση VPN, αντίμετρα κατά του στραγγαλισμού του ISP και ένας αυτόματος διακόπτης kill για τη συμπλήρωση του πακέτου.

Ακόμα δεν είναι αρκετό; Τι θα λέγατε για την κρυπτογράφηση AES 256-bit μέσω OpenVPN ή L2TP, καθώς και μια ολοκληρωμένη πολιτική μη καταγραφής για την κάλυψη των ιχνών σας στο διαδίκτυο; Δοκιμάστε τον αποκλειστικό εξειδικευμένο διακομιστή Ozone, ο οποίος εφαρμόζει αυτόματα φιλτράρισμα URL, anti-malware, IDS/IPS, προγράμματα αποκλεισμού εφαρμογών και φίλτρα διαφημίσεων στη σύνδεσή σας. Εάν αντιμετωπίσετε ποτέ προβλήματα με κάποια από αυτές τις λειτουργίες, υπάρχει διαθέσιμη 24/7 ζωντανή υποστήριξη για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα.

Συνολικά, με όλα αυτά τα πρόσθετα, είναι δύσκολο να προτείνουμε περισσότερα VPN για τα χρήματα από το PureVPN.

ΤΙΜΕΣ

2 ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) = 1,99 $ / μήνα

1 ΜΗΝΑΣ = 10,95 $

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ PUREVPN

4. Surfshark – Το καλύτερο φθηνό VPN στην αγορά

Αριθμός διακομιστών: 3.200+

Τοποθεσίες διακομιστών: 100+ σε 65 χώρες

Μέγιστες υποστηριζόμενες συσκευές: Απεριόριστο

Ζωντανή συνομιλία 24/7: Ναι

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών: Ναι

Υποστηρίζονται απεριόριστες συσκευές
Αξιόπιστες συνδέσεις
Τα μεγαλύτερα σχέδια έχουν μεγάλη αξία
Εξαιρετικό για ροή

Αν ψάχνετε για απόλυτο μπαμ, το Surfshark με έδρα τη Βρετανική Παρθένο Νήσο θα πρέπει σίγουρα να βρίσκεται στο ραντάρ σας. Σε λιγότερο από το ήμισυ της τιμής ορισμένων από τους ανταγωνιστές του, ενώ προσφέρει συγκρίσιμες επιδόσεις σε πολλούς τομείς, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα.

Οι εφαρμογές του Surfshark είναι απλές και αποτελεσματικές, αλλά μην πιστεύετε ότι έχουν χαμηλή ισχύ. Αν και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους πιο τεχνικούς της δέσμης, θα έχετε έναν διακόπτη kill, πάνω από 3.200 διακομιστές για να διαλέξετε, διαίρεση σήραγγας και βιομηχανικά πρότυπα κρυπτογράφηση AES-256.

Εάν έχετε τόνους συσκευών για κάλυψη, το Surfshark ξεχωρίζει επίσης. Ενώ το ExpressVPN προσφέρει 5 ταυτόχρονες συνδέσεις και το Nord προσφέρει 6, όλα τα προγράμματα Surfshark είναι απολύτως απεριόριστα. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχετε 5 είτε 105 συσκευές στις οποίες θέλετε να εγκαταστήσετε ένα VPN, ένα πρόγραμμα Surfshark μπορεί να τα κάνει όλα.

Δυστυχώς, ωστόσο, το Surfshark έχει πληγεί επίσης από τις αλλαγές του Netflix και προς το παρόν μπορεί να ξεμπλοκάρει μόνο το Netflix των ΗΠΑ – όχι το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία ή άλλα. Ωστόσο, το BBC iPlayer, το Disney+ και πολλοί άλλοι ιστότοποι ροής είναι διαθέσιμοι. Οι ταχύτητες είναι επίσης λίγο μειωμένες σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά αν δεν έχετε βασική σύνδεση άνω των 400 Mbps, δεν θα παρατηρήσετε καμία διαφορά.

  Τα καλύτερα VPN για αγορά με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

Συνολικά, το Surfshark είναι μια εξαιρετική επιλογή προϋπολογισμού και αν σκεφτεί κανείς την απίστευτα χαμηλή τιμή του, όλα τα μικρά προβλήματα που έχει φαίνεται να εξαφανίζονται!

ΤΙΜΕΣ

2 ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ) = 2,49 $ / μήνα

1 ΜΗΝΑΣ = 12,95 $

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ SURFSHARKVPN

Καλύτερες συχνές ερωτήσεις VPN

Πώς επιλέγω την καλύτερη υπηρεσία VPN;

Η επιλογή του καλύτερου VPN για μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία – γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον περιεκτικό οδηγό. Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους, θα συνιστούσαμε το ExpressVPN ή το NordVPN ως την καλύτερη επιλογή.

Λειτουργεί υπέροχα ως Netflix VPN, torrenting VPN, ακόμα και China VPN, οπότε ό,τι χρειάζεστε για να κάνετε το VPN σας, σας καλύπτει – ενώ ταυτόχρονα σας προστατεύει με την εξαιρετικά σταθερή κρυπτογράφηση του.

Πώς δοκιμάζετε τα VPN;

Κατά τη δοκιμή VPN, ελέγχουμε κάθε πτυχή που μπορεί να μας προβληματίσει. Αρχικά, εξετάζουμε ποια προσωπικά στοιχεία χρειάζεται μια υπηρεσία και τυχόν βασικά χαρακτηριστικά, όπως η κρυπτογράφηση. Στη συνέχεια, εξετάζουμε την τιμολόγηση και εάν προσφέρονται εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων και εάν λειτουργεί σε άλλα λειτουργικά συστήματα ως VPN Mac VPN ή Linux καθώς και σε Windows.

Κατά τη διάρκεια της φυσικής δοκιμής, δοκιμάζουμε ταχύτητες σε έναν αριθμό διακομιστών, ελέγχουμε για διαρροές DNS, δοκιμάζουμε τη λειτουργικότητα του διακόπτη kill καθώς και όλες τις άλλες πρόσθετες λειτουργίες και μετράμε τον χρόνο σύνδεσης και εάν οι εφαρμογές καταρρέουν.

Τέλος, εξετάζουμε πόσο εύκολες είναι οι εφαρμογές στη χρήση και δοκιμάζουμε τις υπηρεσίες σε επιτραπέζιους και κινητές συσκευές.

Είναι παράνομο να έχεις VPN;

Σύντομη απάντηση – όχι.

Η χρήση ενός VPN δεν είναι παράνομη και είναι απολύτως θεμιτό να θέλετε να προστατεύσετε τα δεδομένα και τη δραστηριότητά σας. Το να έχετε VPN στον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιείτε τακτικά για την επιδίωξη στεγανής ασφάλειας ιστού και πλαστογράφησης τοποθεσίας δεν είναι σε καμία περίπτωση παράνομη.

Ωστόσο, η χρήση ενός VPN για την απόκρυψη της παράνομης δραστηριότητας δεν σας καθιστά υπεράνω του νόμου, επομένως η λήψη υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα εξακολουθεί να είναι παράνομη ακόμη και με ένα VPN.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει το VPN;

Το καλύτερο VPN μπορεί να το κάνει να μοιάζει σαν να βρίσκεστε κάπου που δεν βρίσκεστε. Είναι μια πολύ συνηθισμένη πρακτική να αποφεύγεις τη διαδικτυακή λογοκρισία, όπως γίνεται σε ορισμένες χώρες, ή να χρησιμοποιείς υπηρεσίες ροής των ΗΠΑ ενώ βρίσκεσαι στην Ευρώπη ή την Ασία. Χρησιμοποιήσαμε VPN για να διαβάσουμε την πρωινή εφημερίδα της Νέας Υόρκης στο Πεκίνο και να παρακολουθήσουμε αμερικανική τηλεόραση στο Λονδίνο.

Υπάρχουν όμως κάποιες επιφυλάξεις. Ένα VPN θα σας προσφέρει περισσότερη ιδιωτικότητα, αλλά όχι περισσότερη ασφάλεια. Εάν καταλήξετε σε έναν ιστότοπο που φιλοξενεί κακόβουλο λογισμικό, το VPN δεν μπορεί να σας αποτρέψει από τη μόλυνση.

Εάν θέλετε απλώς να αποφύγετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς σε περιεχόμενο ροής όπως το Netflix, το BBC iPlayer ή το Hulu, χρειάζεστε απαραίτητα ένα VPN για να το κάνετε.

Τι κάνει ένα υπέροχο VPN;

Τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε είναι η ταχύτητα, η ιδιωτικότητα και η ευκολία χρήσης. Αυτά μπορεί να φαίνονται σαν βασικά χαρακτηριστικά, αλλά στην πραγματικότητα λίγοι πάροχοι έχουν βρει ένα χαρούμενο μέσο.

Η ταχύτητα σύνδεσης βασίζεται στην ύπαρξη μεγάλης γκάμα καλοσυντηρημένων διακομιστών. Αυτό επιτρέπει στο VPN να παρέχει εξαιρετική ταχύτητα και εύρος ζώνης σε όλους που χρησιμοποιούν τους διακομιστές του.

Η εξασφάλιση εξαιρετικής ασφάλειας είναι μια αρκετά βασική απαίτηση, αλλά δύσκολο να γίνει σωστά. Εάν ανησυχείτε για αυτό, βεβαιωθείτε ότι το VPN σας έχει μια αυστηρή πολιτική απορρήτου και μια πολιτική απαγόρευσης καταγραφής είναι ακόμα καλύτερη. Ορισμένες υπηρεσίες όπως το ExpressVPN και το NordVPN έχουν επίσης ελεγχθεί ανεξάρτητα για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Είναι καλά τα VPN χωρίς χρέωση;

Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από την υπόσχεση VPN υψηλής ποιότητας σε χαμηλή τιμή; Δωρεάν VPN, φυσικά. Δυστυχώς, ο χρυσός κανόνας του Διαδικτύου είναι ο εξής: εάν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία ισχυρίζεται ότι είναι δωρεάν, εσείς είστε το προϊόν. Εξάλλου, τα λεγόμενα «δωρεάν» VPN εξακολουθούν να έχουν λογαριασμούς για πληρωμή και θα εξάγουν αξία από κάθε συναλλαγή χρήστη, ακόμη και αν δεν χρεώνουν μηνιαία χρέωση. Αυτό συνήθως έρχεται με τη μορφή συλλογής των προσωπικών σας στοιχείων και, στη συνέχεια, πώλησης στον πλειοδότη. Η σύστασή μας είναι απλή… Αποφύγετε τα δωρεάν VPN!

Ποια πρωτόκολλα VPN υπάρχουν;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρωτόκολλα VPN, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται όλα από όλες τις υπηρεσίες VPN που εξετάσαμε. Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για τουλάχιστον ένα από αυτά τα πρωτόκολλα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρωτόκολλο – και μια πρόθυμη υπηρεσία VPN – χωρίς λογισμικό πελάτη. Οι πλήρεις υπηρεσίες VPN διαθέτουν ηλεκτρονικές οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό, καθώς και πώς να ρυθμίσετε τους δρομολογητές για απευθείας σύνδεση στις υπηρεσίες.

OpenVPN: Το OpenVPN είναι πολύ ασφαλές, ανοιχτού κώδικα και χρησιμοποιείται ευρέως. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN το υποστηρίζουν, αλλά εκτός από το Chrome OS και το Linux, λίγα λειτουργικά συστήματα το υποστηρίζουν. Αυτό το πρωτόκολλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε λειτουργία TCP (web) είτε σε UDP (streaming). το τελευταίο είναι πιο ατημέλητο αλλά πιο γρήγορο. Θα χρειαστείτε είτε το λογισμικό πελάτη της υπηρεσίας VPN είτε μία από τις πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πληρώσετε για την υπηρεσία VPN.

L2TP/IPsec (Πρωτόκολλο σήραγγας επιπέδου 2 με ασφάλεια πρωτοκόλλου Διαδικτύου): Το L2TP δεν είναι ασφαλές από μόνο του, επομένως γενικά συνδυάζεται με το πρότυπο ασφαλούς δικτύωσης IPsec. Ο συνδυασμός των δύο θεωρήθηκε κάποτε ότι ήταν πολύ ασφαλής όταν εφαρμοστεί σωστά, αλλά ορισμένες υπηρεσίες VPN προτείνουν να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN. Το L2TP/IPsec έχει εγγενή υποστήριξη σε Windows, OS X/macOS, Android, Chrome OS και iOS. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN το υποστηρίζουν.

  Γιατί χρειάζεστε ένα VPN για Torrenting;

IKEv2 (Internet Key Exchange έκδοση 2, γενικά με IPsec): Αυτό είναι ένα νέο πρότυπο που είναι πολύ ασφαλές όταν εφαρμόζεται σωστά. Διαθέτει εγγενή υποστήριξη σε Windows, iOS και πρόσφατες εκδόσεις του OS X/macOS.

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol): Το SSTP είναι ένα πρωτόκολλο της Microsoft με εγγενή υποστήριξη στα Windows Vista και σε νεότερες εκδόσεις. Θεωρείται ότι είναι αρκετά ασφαλές, αλλά μόνο η Microsoft γνωρίζει με βεβαιότητα.

PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol): Αυτό το πρότυπο είναι σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένο, με πολλά γνωστά ελαττώματα ασφαλείας, αλλά είναι γρήγορο. Διαθέτει εγγενή υποστήριξη ενσωματωμένη σε Windows, Android και παλαιότερες εκδόσεις Mac OS X και iOS. Η Apple διέκοψε την υποστήριξη με macOS Sierra και iOS 10. Χρησιμοποιήστε PPTP μόνο για ροή περιεχομένου, καθώς δεν προστατεύει τα δεδομένα σας.

WireGuard: Το νεότερο από αυτά τα πρωτόκολλα, το WireGuard συνδυάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιρετική ασφάλεια με μεγάλες ταχύτητες. Αναπτύχθηκε από την αρχή, χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο κώδικα από τους προκατόχους του, που σημαίνει μια καλύτερη, απλούστερη εμπειρία χρήστη. Ωστόσο, δεν υποστηρίζεται ακόμη από πολλές υπηρεσίες VPN, αν και όσο κερδίζει έλξη όλο και περισσότεροι αρχίζουν να το εφαρμόζουν. Ορισμένοι, όπως το Mozilla VPN, χρησιμοποιούν αποκλειστικά το WireGuard.

Ποιο είναι το πιο ασφαλές VPN για το απόρρητο;

Εάν είστε δημοσιογράφος, δικηγόρος ή επαγγελματίας σε οποιονδήποτε άλλο τομέα ευαίσθητο στο απόρρητο, ξεχάστε την ταχύτητα και την τιμή όταν επιλέγετε ένα VPN. Εστιάστε, αντίθετα, αποκλειστικά στην ασφάλεια. Το VPN σας μπορεί να είναι κάπως πιο αργό, αλλά, τόσο για τα VPN όσο και για τις προεδρικές αυτοκινητοπομπές, η ταχύτητα είναι πάντα ο συμβιβασμός για το απόρρητο. Αποφύγετε δωρεάν VPN, VPN που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης και οποιοδήποτε VPN με έδρα τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες Five Eyes. Παρακολουθήστε την κρυπτογράφηση: Το VPN σας θα πρέπει να προσφέρει ένα πρωτόκολλο που ονομάζεται OpenVPN TCP (για τις εφαρμογές του για κινητά, το IKEv2 είναι εντάξει).

Ποιο είναι το καλύτερο VPN για παιχνίδια;

Τα περισσότερα VPN επιλέγονται με βάση την καλή ισορροπία ταχύτητας, ασφάλειας και κόστους. Αλλά αν θέλετε ένα VPN ειδικά για σύνδεση με διακομιστές παιχνιδιών σε άλλη χώρα, η ταχύτητα είναι το παν. Τα δωρεάν VPN δεν θα είναι αρκετά γρήγορα, αλλά, ευτυχώς, η ασφάλεια υψηλού επιπέδου δεν θα είναι οδηγός κόστους, κάτι που σας δίνει περισσότερες επιλογές σε μέτριες τιμές. Δεδομένου ότι όλα τα VPN μειώνουν την ταχύτητα — τα περισσότερα κατά το ήμισυ ή περισσότερο — αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε ένα από το σύνολο που απέδωσε καλύτερα στις δοκιμές ταχύτητας. Σε δοκιμές, το Surfshark κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα ταχύτητας, ενώ εξακολουθεί να είναι ένα από τα φθηνότερα VPN που έχουμε δει. Εάν επικεντρώνεστε στα VPN για κονσόλες παιχνιδιών, ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα VPN για το Xbox και το primer για την εγκατάστασή τους.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα VPN για το Netflix;

Εάν ζείτε σε μια χώρα που λογοκρίνει τα μέσα ενημέρωσης της ή ταξιδεύετε σε μία, το περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς είναι οδυνηρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να παρακάμψετε τη λογοκρισία ή να αποκτήσετε πρόσβαση στο κανονικό περιεχόμενο πολυμέσων της χώρας σας για διαδικτυακές υπηρεσίες ροής όπως το Netflix και το Hulu. Επιλέξτε ένα VPN που σας επιτρέπει να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο σε ποια χώρα θέλετε να συνδεθείτε και έχει κάτι που ονομάζεται συσκότιση. Αν θέλετε να δοκιμάσετε άλλα VPN, επιλέξτε ένα με μεγάλο αριθμό διευθύνσεων IP, κατά προτίμηση 10.000 ή περισσότερες. Μόλις εγκαταστήσετε το VPN σας, συνδεθείτε στη χώρα της οποίας το περιεχόμενο θέλετε να δείτε, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στον ιστότοπο ροής. Εάν το VPN σας λειτουργεί, ο ιστότοπος θα πρέπει να σας αντιμετωπίζει ως κάτοικο της επιλεγμένης χώρας και να σας παρέχει περιεχόμενο που έχει εκχωρηθεί σε αυτό το κοινό.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί ενός VPN;

Οι υπηρεσίες VPN, αν και είναι εξαιρετικά χρήσιμες, δεν προστατεύουν από κάθε απειλή. Η χρήση ενός VPN δεν μπορεί να σας βοηθήσει εάν κατεβάσετε ασύνετα ransomware ή εάν εξαπατηθείτε και παραδώσετε τα δεδομένα σας σε μια επίθεση phishing. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες να χρησιμοποιούν τοπικό λογισμικό προστασίας από ιούς, να ενεργοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου είναι διαθέσιμο και να χρησιμοποιούν έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να δημιουργούν και να αποθηκεύουν μοναδικούς, σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο και υπηρεσία που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να εμπιστευτείτε την υπηρεσία VPN σας;

Εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία για τη δρομολόγηση όλης της επισκεψιμότητάς σας στο Διαδίκτυο μέσω των διακομιστών της, πρέπει να είστε σε θέση να εμπιστεύεστε αυτήν την υπηρεσία. Είναι πιο εύκολο να εμπιστευτείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται περισσότερο, απλώς και μόνο επειδή είναι πιθανό να γίνει γνωστή η φήμη τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κλάδος των VPN είναι πολύ νέος και ορισμένες εταιρείες VPN παίζουν βρώμικα. Σε αυτό το περιβάλλον, το να βρεις ποιον να εμπιστευτείς είναι πολύ δύσκολο.

Στο πλαίσιο της έρευνάς μας, φροντίζουμε επίσης να μάθουμε πού εδρεύει η εταιρεία και σε ποιο νομικό πλαίσιο λειτουργεί. Ορισμένες χώρες δεν έχουν νόμους για τη διατήρηση δεδομένων, γεγονός που διευκολύνει την τήρηση της υπόσχεσης ότι «Δεν τηρούμε κανένα αρχείο καταγραφής». Είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζουμε υπό ποιες συνθήκες μια εταιρεία VPN θα παραδώσει πληροφορίες στις αρχές επιβολής του νόμου και ποιες πληροφορίες θα πρέπει να παράσχει εάν συμβεί αυτό.

Οι καλύτερες υπηρεσίες VPN έχουν μια πολιτική απορρήτου που διευκρινίζει ξεκάθαρα τι κάνει η υπηρεσία, ποιες πληροφορίες συλλέγει και τι κάνει για την προστασία αυτών των πληροφοριών. Ορισμένες εταιρείες εξηγούν ότι συλλέγουν ορισμένες πληροφορίες, αλλά δεν σας ενημερώνουν για το πώς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες. Άλλα είναι πιο διαφανή.

Μπορεί ένα VPN να σας παρακολουθεί στο διαδίκτυο;

Το όλο θέμα της λήψης ενός VPN είναι καταρχήν να διασφαλιστεί η online ανωνυμία σας, αλλά ορισμένα VPN εξοικονομούν περισσότερα από τα δεδομένα σας από άλλα. Αν και δεν έχουμε ελέγξει πολλά VPN που αποθηκεύουν δεδομένα χρήστη, πολλά VPN θα αποθηκεύουν άλλες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες τους, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Ο χρόνος και η διάρκεια σύνδεσης του χρήστη στο VPN
  • Η διεύθυνση IP του χρήστη
  • Ο όγκος των δεδομένων που χρησιμοποίησε ο χρήστης ενώ ήταν συνδεδεμένος στο VPN
  • Τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη όπως το όνομα, η διεύθυνση, τα στοιχεία πληρωμής, το email κ.λπ.

Για τη μεγάλη πλειονότητα των VPN, δεν θα παρακολουθούν τους χρήστες τους στο διαδίκτυο όσον αφορά τους ιστότοπους που επισκέπτονται ή την επισκεψιμότητα ή τη δραστηριότητά τους στον ιστό. Ωστόσο, συνιστούμε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου του VPN προτού εγγραφείτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταγράφει τη δραστηριότητα ιστού. Αλλη επιλογή? Διαβάστε το περιεχόμενό μας VPN, το οποίο αναφέρεται λεπτομερώς σε καθεμία από τις πολιτικές απορρήτου των VPN. Τα διαβάσαμε για να μην χρειάζεται!