7 καλύτερα εργαλεία για τη σάρωση διευθύνσεων IP και πώς να το κάνετε

Εάν θέλετε να μάθετε ποιες διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται πραγματικά σε ένα δίκτυο, η καλύτερη επιλογή σας —αν όχι η μοναδική σας— είναι να τις σαρώσετε όλες. Αυτό είναι συνήθως κάτι που θα κάνατε χρησιμοποιώντας την εντολή ping. Το Ping υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους δοκιμής σύνδεσης σε μια δεδομένη διεύθυνση IP. Αλλά όταν πρόκειται για τη σάρωση ενός ολόκληρου δικτύου, στο σύνολό τους να είναι το μικρότερο από αυτά με λίγες μόνο διευθύνσεις IP, αυτή θα μπορούσε να είναι μια κουραστική διαδικασία. Αυτό είναι όταν ξεκινάτε να αναζητάτε ένα εργαλείο που αυτοματοποιεί τη σάρωση των διευθύνσεων IP. Αυτό κάναμε για εσάς και είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία που μπορούσαμε να βρούμε για τη σάρωση διευθύνσεων IP.

Σήμερα, θα ξεκινήσουμε συζητώντας τη σάρωση διευθύνσεων IP. Συγκεκριμένα, θα περιγράψουμε τους διαφορετικούς λόγους για τη σάρωση διευθύνσεων IP, επειδή, όσο κι αν είναι ωραίο να γνωρίζουμε ποιες διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται, πρέπει να υπάρχει λόγος να το κάνουμε. Στη συνέχεια θα ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στο βοηθητικό πρόγραμμα ping. Αν και το ping δεν είναι εργαλείο σάρωσης, βρίσκεται στη βάση πολλών εργαλείων σάρωσης διευθύνσεων IP. Το να γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει και πώς λειτουργεί θα μπορούσε στη συνέχεια να αποδειχθεί πολύτιμο καθώς εξετάζουμε τα διάφορα εργαλεία. Τέλος, θα αγγίξουμε τον πυρήνα του θέματος και όχι μόνο θα απαριθμήσουμε αλλά και θα εξετάσουμε εν συντομία μερικά από τα καλύτερα εργαλεία για τη σάρωση διευθύνσεων IP. Θα διερευνήσουμε το κύριο χαρακτηριστικό κάθε εργαλείου, επιμένοντας στο τι κάνει το καθένα μοναδικό.

Σάρωση διευθύνσεων IP – Για ποιο σκοπό

Εκτός από την καθαρή διασκέδαση του να γνωρίζεις ποιες διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να θέλει κάποιος να σαρώσει διευθύνσεις IP. Ο πρώτος λόγος είναι η ασφάλεια. Η σάρωση διευθύνσεων IP σε ένα δίκτυο θα ανακαλύψει γρήγορα μη εξουσιοδοτημένες συσκευές. Αυτές θα μπορούσαν να είναι συσκευές που συνδέονται από κακόβουλους χρήστες για να κατασκοπεύουν τον οργανισμό σας.

Αλλά ακόμη και οι καλοπροαίρετοι χρήστες μπορούν μερικές φορές να προκαλέσουν τον όλεθρο συνδέοντας τις προσωπικές τους συσκευές. Θυμάμαι εκείνον τον χρήστη που εμπόδισε πολλούς από τους συναδέλφους του να έχουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο όταν συνέδεσε τον οικιακό του δρομολογητή Διαδικτύου σε αυτό. Απλώς χρειαζόταν μερικές επιπλέον θύρες για να συνδέσει έναν πρόσθετο δοκιμαστικό υπολογιστή και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον ενσωματωμένο διακόπτη στο δρομολογητή του. Το πρόβλημα είναι ότι ο δρομολογητής άρχισε να εκδίδει διευθύνσεις IP από τον ενσωματωμένο διακομιστή DHCP.

Εκτός από λόγους ασφαλείας, η σάρωση διευθύνσεων IP είναι επίσης το πρώτο βήμα πολλών διαδικασιών διαχείρισης διευθύνσεων IP. Παρόλο που τα περισσότερα εργαλεία διαχείρισης διευθύνσεων IP (IPAM) θα περιλαμβάνουν κάποια μορφή σάρωσης διευθύνσεων IP, Πολλοί άνθρωποι κάνουν τη διαχείριση διευθύνσεων IP με μη αυτόματο τρόπο. Εδώ μπορούν να φανούν χρήσιμα τα εργαλεία σάρωσης διευθύνσεων IP.

Για όσους δεν διαθέτουν μια διαδικασία διαχείρισης διευθύνσεων IP, η σάρωση διευθύνσεων IP είναι πιθανώς ακόμη πιο σημαντική. Συχνά θα είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν διενέξεις διευθύνσεων IP και μπορεί να θεωρηθεί ως ένας μάλλον ακατέργαστος τρόπος ψευδοδιαχείρισης διευθύνσεων IP.

Εισαγάγετε το Ping

Ανεξάρτητα από το γιατί θέλετε να σαρώσετε διευθύνσεις IP, τα περισσότερα εργαλεία βασίζονται στο Ping, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα αντίκες. Το Ping δημιουργήθηκε εξ ανάγκης το 1983. Ο προγραμματιστής του χρειαζόταν ένα εργαλείο για να βοηθήσει στον εντοπισμό σφαλμάτων μιας μη φυσιολογικής συμπεριφοράς δικτύου που παρατηρούσε. Η προέλευση του ονόματος είναι απλή, αναφέρεται στον ήχο των ηχών του σόναρ όπως ακούγεται στα υποβρύχια. Αν και υπάρχει σχεδόν σε κάθε λειτουργικό σύστημα, η εφαρμογή του διαφέρει κάπως μεταξύ των πλατφορμών. Ορισμένες εκδόσεις προσφέρουν πολλαπλές επιλογές γραμμής εντολών που μπορεί να περιλαμβάνουν παραμέτρους όπως το μέγεθος του ωφέλιμου φορτίου κάθε αιτήματος, το συνολικό πλήθος δοκιμών, το όριο μεταπήδησης δικτύου ή το διάστημα μεταξύ των αιτημάτων. Ορισμένα συστήματα διαθέτουν ένα συνοδευτικό βοηθητικό πρόγραμμα Ping6 που εξυπηρετεί τον ίδιο ακριβώς σκοπό για τις διευθύνσεις IPv6.

  Πώς να μεταδώσετε ζωντανά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οπουδήποτε το 2022

Ακολουθεί μια τυπική χρήση της εντολής ping:

$ ping -c 5 www.example.com
PING www.example.com (93.184.216.34): 56 data bytes
64 bytes from 93.184.216.34: icmp_seq=0 ttl=56 time=11.632 ms
64 bytes from 93.184.216.34: icmp_seq=1 ttl=56 time=11.726 ms
64 bytes from 93.184.216.34: icmp_seq=2 ttl=56 time=10.683 ms
64 bytes from 93.184.216.34: icmp_seq=3 ttl=56 time=9.674 ms
64 bytes from 93.184.216.34: icmp_seq=4 ttl=56 time=11.127 ms

--- www.example.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 9.674/10.968/11.726/0.748 ms

Η επιλογή “-c 5” στο παραπάνω παράδειγμα λέει στον Ping να επαναλάβει πέντε φορές.

Πώς λειτουργεί το Ping

Το Ping είναι ένα πολύ απλό βοηθητικό πρόγραμμα. Απλώς στέλνει ένα πακέτο αίτησης echo ICMP στον στόχο και περιμένει να στείλει πίσω ένα πακέτο απάντησης echo ICMP. Επαναλαμβάνει τη διαδικασία ορισμένες φορές – πέντε από προεπιλογή στα παράθυρα και έως ότου διακοπεί χειροκίνητα από προεπιλογή στις περισσότερες εφαρμογές Unix/Linux – και στη συνέχεια καταρτίζει στατιστικά στοιχεία απαντήσεων. Υπολογίζει τη μέση καθυστέρηση μεταξύ των αιτημάτων και των αντίστοιχων απαντήσεών τους και την εμφανίζει στα αποτελέσματά του. Στις περισσότερες παραλλαγές *nix, θα εμφανίζει επίσης την τιμή του πεδίου TTL των απαντήσεων, δίνοντας μια ένδειξη του αριθμού των αναπηδήσεων μεταξύ πηγής και προορισμού.

Για να λειτουργήσει το ping, ο κεντρικός υπολογιστής με ping πρέπει να ακολουθεί το RFC 1122 το οποίο καθορίζει ότι οποιοσδήποτε κεντρικός υπολογιστής πρέπει να επεξεργάζεται αιτήματα ηχούς ICMP και να εκδίδει απαντήσεις ηχούς σε αντάλλαγμα. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες απαντούν, αλλά ορισμένοι απενεργοποιούν αυτή τη λειτουργία για λόγους ασφαλείας. Τα τείχη προστασίας συχνά μπλοκάρουν επίσης την κυκλοφορία ICMP. Το ping ενός κεντρικού υπολογιστή που δεν ανταποκρίνεται σε αιτήματα ηχούς ICMP δεν θα παρέχει ανατροφοδότηση, ακριβώς όπως το ping μιας ανύπαρκτης διεύθυνσης IP. Για να το παρακάμψουν αυτό, πολλά εργαλεία σάρωσης διευθύνσεων IP χρησιμοποιούν διαφορετικό τύπο πακέτου για να ελέγξουν εάν ανταποκρίνεται μια διεύθυνση IP.

Τα καλύτερα εργαλεία για τη σάρωση διευθύνσεων IP

Η επιλογή των εργαλείων σάρωσης διευθύνσεων IP περιλαμβάνει λίγο από τα πάντα. Έχουμε εμπορικό λογισμικό, αλλά έχουμε επίσης δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλεία. Διαθέτουμε εργαλεία που βασίζονται σε GUI αλλά και ορισμένα βοηθητικά προγράμματα της γραμμής εντολών. Ορισμένα είναι μάλλον πολύπλοκα εργαλεία, ενώ άλλα είναι απλές επεκτάσεις της εντολής ping για να περιλαμβάνουν κάποιον τρόπο σάρωσης μιας σειράς διευθύνσεων IP χωρίς να χρειάζεται να εκδίδετε πολλαπλές εντολές. Όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, επιστρέφουν τουλάχιστον μια λίστα με όλες τις διευθύνσεις IP που ανταποκρίνονται.

1. SolarWinds Ping Sweep (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ)

Πρώτο στη λίστα μας είναι ένα εργαλείο από τη SolarWinds, που κατασκευάζει μερικά από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης δικτύου. Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή για τα δωρεάν εργαλεία της. Το εργαλείο SolarWinds Ping Sweep είναι απλώς ένα από τα καλύτερα εργαλεία σάρωσης διευθύνσεων IP. Αποτελεί μέρος του SolarWinds Engineer’s Toolset, μιας δέσμης περισσότερων από 60 χρήσιμων βοηθητικών προγραμμάτων διαχείρισης δικτύου που βασίζονται σε Windows, συμπεριλαμβανομένου του Ping Sweep.

Η χρήση του SolarWinds Ping Sweep είναι εξαιρετικά εύκολη. Το εργαλείο διαθέτει μια γραφική διεπαφή χρήστη όπου εισάγετε το εύρος διευθύνσεων IP που θέλετε να σαρώσετε. Το εύρος μπορεί να είναι τόσο μεγάλο ή μικρό όσο θέλετε. Μπορείτε ακόμη και να σαρώσετε μια ασυνεχή λίστα διευθύνσεων IP από ένα αρχείο κειμένου. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να εξαγάγετε μια λίστα με τις εκχωρημένες διευθύνσεις IP από τον διακομιστή DHCP και να τη χρησιμοποιήσετε ως είσοδο του εργαλείου για να δείτε ποιες χρησιμοποιούνται πραγματικά.

Το εργαλείο Ping Sweep θα πραγματοποιήσει ping σε όλες τις καθορισμένες διευθύνσεις IP και θα παραθέσει αυτές που ανταποκρίθηκαν. Αυτό δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο απλό. Τα αποτελέσματα μπορούν να εξαχθούν σε διάφορους τύπους αρχείων όπως CSV, XML ή ακόμα και σε μια ιστοσελίδα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αναλύσετε τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το δικό σας αγαπημένο εργαλείο. Όσον αφορά τα αποτελέσματα, δεν περιλαμβάνουν μόνο τις διευθύνσεις IP των κεντρικών υπολογιστών που απαντούν. Το εργαλείο σας δείχνει επίσης τον χρόνο απόκρισης κάθε διεύθυνσης και κάνει μια αντίστροφη αναζήτηση DNS για να βρείτε και να εμφανίσετε τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών τους.

Οι τιμές για το σετ εργαλείων του Μηχανικού SolarWinds –συμπεριλαμβανομένου του Ping Sweep– ξεκινούν από 1 495 $. Αυτή είναι μια τιμή ανά κατονομαζόμενο χρήστη και θα χρειαστείτε μία άδεια για κάθε χρήστη. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα άλλα εργαλεία που αποτελούν μέρος του πακέτου, αυτό αξίζει την επένδυση – και μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μια δοκιμή 30 ημερών που θα μπορούσατε να επωφεληθείτε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την καταγραφή και τις ειδοποιήσεις έκθεσης στον COVID-19 στο iPhone

Άλλα εργαλεία στο σετ εργαλείων του Μηχανικού της SolarWinds

Το σετ εργαλείων SolarWinds Engineer’s περιλαμβάνει πολλά περισσότερα ειδικά εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων. Εργαλεία όπως το DNS Analyzer και το TraceRoute μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση διαγνωστικών δικτύων και τη γρήγορη επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων δικτύου. Για διαχειριστές που προσανατολίζονται στην ασφάλεια, ορισμένα από τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσομοίωση επιθέσεων και τον εντοπισμό τρωτών σημείων.

Το σετ εργαλείων SolarWinds Engineer’s Toolset διαθέτει επίσης μερικές εξαιρετικές δυνατότητες παρακολούθησης και ειδοποίησης. Περιλαμβάνει πολλά εργαλεία για την παρακολούθηση των συσκευών σας και την ειδοποίηση για θέματα διαθεσιμότητας ή υγείας. Και τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα εργαλεία που περιλαμβάνονται για τη διαχείριση ρυθμίσεων και την ενοποίηση αρχείων καταγραφής.

Επίσημος σύνδεσμος λήψης: https://www.solarwinds.com/engineers-toolset

Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα άλλα εργαλεία που θα βρείτε στο SolarWinds Engineer’s Toolset:

Port Scanner
Εναλλαγή χαρτογράφησης θυρών
SNMP σάρωση
Πρόγραμμα περιήγησης δικτύου IP
Ανακάλυψη διεύθυνσης MAC
Παρακολούθηση χρόνου απόκρισης
Οθόνη CPU
Οθόνη μνήμης
Οθόνη διεπαφής
TraceRoute
Γεννήτρια κυκλοφορίας δικτύου WAN Killer
Αποκρυπτογράφηση κωδικού πρόσβασης δρομολογητή
Επίθεση ωμής δύναμης SNMP
SNMP Dictionary Attack
Config Compare, Downloader, Uploader και Editor
Επεξεργαστής παγίδας SNMP και δέκτης παγίδας SNMP
Υπολογιστής υποδικτύου
Παρακολούθηση εύρους DHCP
Αναλυτής δομής DNS
Έλεγχος DNS
Διαχείριση διευθύνσεων IP

2. Angry IP Scanner

Παρά το γεγονός ότι είναι απατηλά απλό, το Angry IP Scanner χρησιμοποιεί εκτενώς το multithreading, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα εργαλεία του είδους του. Είναι ένα δωρεάν εργαλείο πολλαπλών πλατφορμών που είναι διαθέσιμο για Windows, OS X ή Linux. Εφόσον το εργαλείο είναι γραμμένο σε Java, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη τη λειτουργική μονάδα Java runtime για να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό είναι λίγο πολύ το μόνο μειονέκτημα του εργαλείου. Αυτό το εργαλείο όχι μόνο θα κάνει ping σε διευθύνσεις IP, αλλά θα εκτελεί επίσης προαιρετικά μια σάρωση θυρών σε κεντρικούς υπολογιστές που ανακαλύφθηκαν. Μπορεί επίσης να επιλύσει διευθύνσεις IP σε ονόματα κεντρικών υπολογιστών και διευθύνσεις MAC σε ονόματα προμηθευτών. Επιπλέον, αυτό το εργαλείο θα παρέχει πληροφορίες NetBIOS για κάθε κεντρικό υπολογιστή που αποκρίνεται.

Το Angry IP Scanner δεν μπορεί μόνο να σαρώσει ολόκληρα δίκτυα και υποδίκτυα, αλλά και μια περιοχή διευθύνσεων IP ή μια λίστα διευθύνσεων IP από ένα αρχείο κειμένου. Αν και αυτό είναι ένα εργαλείο που βασίζεται σε GUI, συνοδεύεται επίσης από μια έκδοση γραμμής εντολών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν, για παράδειγμα, θέλετε να συμπεριλάβετε τη λειτουργικότητα του εργαλείου στα σενάρια σας. Όσον αφορά τα αποτελέσματα σάρωσης, εμφανίζονται από προεπιλογή στην οθόνη σε μορφή πίνακα, αλλά μπορούν εύκολα να εξαχθούν σε διάφορες μορφές αρχείων, όπως CSV ή XML.

3. Προηγμένος σαρωτής IP

Το Advanced IP Scanner μπορεί να φαίνεται σαν ένα ακόμη δωρεάν εργαλείο σάρωσης διευθύνσεων IP, αλλά έχει μια ενδιαφέρουσα ανατροπή. Το εργαλείο, το οποίο τρέχει σε Windows, είναι πλήρως προσανατολισμένο σε αυτό το λειτουργικό σύστημα και διαθέτει πολλές προηγμένες λειτουργίες που σχετίζονται με τα Windows. Περισσότερα για αυτό σε μια στιγμή. Ο εκδότης του εργαλείου ισχυρίζεται ότι αυτό το δωρεάν λογισμικό χρησιμοποιείται από περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Είναι ένα φορητό εργαλείο που δεν απαιτεί εγκατάσταση.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα του εργαλείου, λαμβάνει ένα εύρος διευθύνσεων IP ως είσοδο, αλλά μπορείτε επίσης να παρέχετε ένα αρχείο κειμένου με μια λίστα διευθύνσεων IP. Τα αποτελέσματα που λαμβάνετε από αυτό το εργαλείο είναι εντυπωσιακά. Λαμβάνετε, φυσικά, τη λίστα με τις διευθύνσεις IP που ανταποκρίθηκαν, αλλά λαμβάνετε επίσης το αντίστοιχο όνομα κεντρικού υπολογιστή, τη διεύθυνση MAC και τον προμηθευτή διεπαφής δικτύου. Για κάθε κεντρικό υπολογιστή των Windows που απαντά, λαμβάνετε επίσης μια ζωντανή λίστα με τα κοινόχρηστα στοιχεία δικτύου του. Με τον όρο ζωντανά, εννοώ ότι μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο στοιχείο για να το ανοίξετε στον υπολογιστή σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια περίοδο λειτουργίας απομακρυσμένου ελέγχου με οποιονδήποτε εντοπισμένο κεντρικό υπολογιστή των Windows χρησιμοποιώντας είτε RDP είτε Radmin ή ακόμα και να απενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως έναν υπολογιστή.

4. Network Pinger

Το Network Pinger είναι ένα άλλο δωρεάν εργαλείο των Windows. Η διεπαφή του είναι από τις πιο εύχρηστες που μπορείτε να βρείτε. Η απόδοση του εργαλείου είναι από τις καλύτερες που μπορείτε να βρείτε. Ήταν σαφώς βελτιστοποιημένο για την καλύτερη δυνατή απόδοση. Αυτό το εργαλείο μπορεί να στείλει 1000 ping σε μόλις 35 ms. Αυτό είναι γρήγορο. πολύ γρήγορα. Το Network Pinger διαθέτει πολλά ενσωματωμένα εργαλεία. Υπάρχει αυτοματοποιημένο μαζικό ping, traceroute, σάρωση θυρών, ερωτήματα WMI, DNS και Whois, μια αριθμομηχανή και μετατροπέας IP και πολλά άλλα.

  Πώς να μετονομάσετε έναν σελιδοδείκτη στο MS Word 2013

Το Network Pinger κάνει μεγάλη χρήση της γραφικής διεπαφής χρήστη του και είναι φορτωμένο με οπτικές δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει ζωντανά γραφήματα καθώς εκτελεί μια σάρωση ping εμφανίζοντας μια οπτική απόδοση των σημαντικών στατιστικών, όπως ένα γράφημα πίτας που απεικονίζει τους κεντρικούς υπολογιστές που αποκρίνονται έναντι των μη αποκρινόμενων ή ένα γράφημα που δείχνει τους μέσους χρόνους απόκρισης.

5. Fping

Το Fping δημιουργήθηκε ως βελτίωση σε σχέση με το ping, τότε το μοναδικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου. Είναι ένα παρόμοιο εργαλείο γραμμής εντολών αλλά είναι αρκετά διαφορετικό. Όπως το ping, το Fping χρησιμοποιεί αιτήματα ICMP echo για να προσδιορίσει εάν οι κεντρικοί υπολογιστές-στόχοι ανταποκρίνονται, αλλά εδώ τελειώνει η ομοιότητα. Ενώ το ping δέχεται μόνο μία διεύθυνση IP ως παράμετρο, το Fping μπορεί να κληθεί με πολλές διευθύνσεις IP προορισμού. Οι στόχοι μπορούν να καθοριστούν ως μια λίστα διευθύνσεων IP οριοθετημένη με χώρο. Το βοηθητικό πρόγραμμα μπορεί επίσης να παρέχεται με το όνομα ενός αρχείου κειμένου που περιέχει μια λίστα διευθύνσεων. Τέλος, μπορεί να καθοριστεί ένα εύρος διεύθυνσης IP ή να εισαχθεί ένα υποδίκτυο με συμβολισμό CIDR όπως 192.168.0.0/24.

Το Fping δεν περιμένει απάντηση πριν στείλει το επόμενο αίτημα ηχούς, με αποτέλεσμα να μην χάνει χρόνο αναμονής για διευθύνσεις IP που δεν ανταποκρίνονται. Το Fping έχει επίσης πολλές επιλογές γραμμής εντολών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών, μπορείτε να διοχετεύσετε την έξοδο του σε άλλη εντολή για περαιτέρω επεξεργασία.

6. Χπινγκ

Το Hping είναι ένα άλλο δωρεάν εργαλείο γραμμής εντολών που προέρχεται από το ping. Είναι διαθέσιμο στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα που μοιάζουν με Unix, καθώς και στα OS X και Windows. Αν και δεν είναι πλέον σε ενεργό ανάπτυξη, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως. Το εργαλείο μοιάζει πολύ με το ping αλλά είναι αρκετά διαφορετικό. Για παράδειγμα, η Hping δεν θα στέλνει μόνο αιτήματα ηχούς ICMP. Μπορεί επίσης να στείλει πακέτα TCP, UDP ή RAW-IP. Έχει επίσης λειτουργία traceroute και έχει τη δυνατότητα αποστολής αρχείων.

Το Hping μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο σάρωσης διευθύνσεων IP, αλλά μπορεί να κάνει περισσότερα από αυτό. Το εργαλείο διαθέτει ορισμένες προηγμένες δυνατότητες σάρωσης θυρών. Χάρη στη χρήση πολλαπλών πρωτοκόλλων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιες βασικές δοκιμές δικτύου. Το Hping διαθέτει επίσης ορισμένες προηγμένες δυνατότητες traceroute χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα πρωτόκολλα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο καθώς ορισμένες συσκευές αντιμετωπίζουν την κυκλοφορία ICMP διαφορετικά από άλλες επισκεψιμότητα. Μιμούμενοι άλλα πρωτόκολλα, αυτό το εργαλείο μπορεί να σας δώσει μια καλύτερη αξιολόγηση της πραγματικής απόδοσης του δικτύου σας.

7. Εργαλεία NetScan

Υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις του NetScan Tools, μια επί πληρωμή που ονομάζεται NetScan Tools Pro Edition και μια δωρεάν, που υποστηρίζεται από διαφημίσεις που ονομάζεται NetScan Tools Basic Edition με μειωμένο σύνολο δυνατοτήτων. Και τα δύο είναι σύνολα εργαλείων που περιλαμβάνουν πολλαπλά βοηθητικά προγράμματα και περιλαμβάνουν ένα εργαλείο σάρωσης διευθύνσεων IP που ονομάζεται Σάρωση Ping.

Το Ping Scan του NetScan Tools λαμβάνει ένα εύρος διευθύνσεων IP ως είσοδο, όπως τα περισσότερα άλλα εργαλεία σάρωσης διευθύνσεων IP. Σαρώνει τις παρεχόμενες διευθύνσεις IP και επιστρέφει μια λίστα με όλες τις σαρωμένες διευθύνσεις IP με το όνομα κεντρικού υπολογιστή τους (όταν μπορεί να επιλυθεί), τον μέσο χρόνο απόκρισης και μια κατάσταση σε μορφή κειμένου. Άλλα χρήσιμα εργαλεία στα Εργαλεία NetScan περιλαμβάνουν τα εργαλεία DNS, Ping, Graphical Ping, Traceroute και Whois. Εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι η λειτουργία σάρωσης διευθύνσεων IP, χρησιμοποιήστε τη δωρεάν Βασική Έκδοση.

8. Δικτυακός σαρωτής MiTeC

Τελευταίο στη λίστα μας είναι ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται MiTeC Network Scanner. Αυτό είναι ένα άλλο εργαλείο πολλαπλών χρήσεων. Διαθέτει μια ισχυρή λειτουργία σάρωσης διευθύνσεων IP που μπορεί να βρει οποιονδήποτε αποκρινόμενο κεντρικό υπολογιστή στο καθορισμένο εύρος. Το λογισμικό θα αναφέρει τη διεύθυνση MAC, το όνομα κεντρικού υπολογιστή και τον χρόνο απόκρισης κάθε συσκευής που βρέθηκε. Εκτός από το να κάνει ping σε κάθε κεντρικό υπολογιστή, αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να κάνει δημοσκόπηση σε συσκευές με δυνατότητα SNMP και να παραθέτει τις διεπαφές τους. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει υπολογιστές με Windows και να σας επιτρέψει να δείτε τα κοινόχρηστά τους στοιχεία, να τους τερματίσετε εξ αποστάσεως, να εκτελέσετε απομακρυσμένη εκτέλεση και πολλά άλλα.

Αλλά πίσω στη σάρωση διευθύνσεων IP, τα αποτελέσματα εμφανίζονται ως πίνακας στον πίνακα ελέγχου του λογισμικού. Στη συνέχεια, μπορούν να εξαχθούν σε ένα αρχείο CSV για να χρησιμοποιηθούν με άλλο εργαλείο. Το εργαλείο θα τρέχει στις περισσότερες σύγχρονες εκδόσεις των Windows—είτε σταθμό εργασίας είτε διακομιστή—από τα Windows 7. Όσον αφορά τις άλλες προηγμένες δυνατότητες του εργαλείου, είναι απλώς πάρα πολλές για να τις αναφέρουμε όλες. Περιλαμβάνει, για παράδειγμα, μια συνάρτηση Whois και μια λειτουργία ανάλυσης DNS.