Πώς να μετονομάσετε έναν σελιδοδείκτη στο MS Word 2013


Το Microsoft Word σάς επιτρέπει να προσθέτετε σελιδοδείκτες οπουδήποτε σε ένα έγγραφο. Μπορείτε να προσθέσετε έναν σελιδοδείκτη σε ένα κενό διάστημα ή να τον αγκυρώσετε σε μια λέξη ή φράση. Οι σελιδοδείκτες λειτουργούν όπως θα περιμένατε και σας επιτρέπουν να μεταβείτε γρήγορα σε ένα συγκεκριμένο μέρος του εγγράφου με λίγα κλικ. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν το τμήμα του εγγράφου στο οποίο θέλετε να μεταβείτε δεν μπορεί να οριστεί ως επικεφαλίδα ή ενότητα. Τούτου λεχθέντος, η λειτουργία σελιδοδεικτών στο MS Word ήταν πάντα μάλλον βασική. μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε σελιδοδείκτες και φυσικά μπορείτε να μεταβείτε απευθείας σε έναν, αλλά δεν μπορείτε να τον μετονομάσετε. Για να γίνει αυτό, απαιτείται ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή, δηλαδή ένα πρόσθετο. Το πρόσθετο της επιλογής ονομάζεται Εργαλείο σελιδοδεικτών.

  Παίξτε παιχνίδια 3DS σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον εξομοιωτή Citra 3DS

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πρόσθετα στο MS Word, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την κορδέλα του πρόσθετου. Μεταβείτε στις Επιλογές του Word και στην καρτέλα Προσαρμογή κορδέλας, ενεργοποιήστε το μενού Πρόσθετα. Επόμενη λήψη και αποσυμπίεση του πρόσθετου.

Ανοίξτε το έγγραφο του Word στο οποίο έχετε προσθέσει σελιδοδείκτες και μεταβείτε στις Επιλογές του Word. Στην καρτέλα Πρόσθετα, επιλέξτε Πρόσθετα Word από το αναπτυσσόμενο μενού Διαχείριση. Κάντε κλικ στην «Προσθήκη» στο παράθυρο «Πρότυπα και πρόσθετα» και μεταβείτε στο αρχείο πρόσθετου που έχει εξαχθεί. Το MS Word θα αποκλείσει αυτόματα το περιεχόμενο και πρέπει να το επιτρέψετε με μη αυτόματο τρόπο να εκτελεστεί από την κορδέλα ειδοποίησης.

  Πώς να βρείτε παλιούς φίλους με έναν ηλεκτρονικό έλεγχο ιστορικού

Μεταβείτε στην κορδέλα πρόσθετου και κάντε κλικ στο «Άνοιγμα σελιδοδείκτη» για να ανοίξετε την εργαλειοθήκη του. Θα δείτε μια ολόκληρη σειρά επιλογών στην εργαλειοθήκη, μία από τις οποίες είναι η επιλογή μετονομασίας. Επιλέξτε τον σελιδοδείκτη που θέλετε να ονομάσετε και επιλέξτε την επιλογή «Μετονομασία επιλεγμένου σελιδοδείκτη» στην περιοχή «Προσθήκη/Κατάργηση σελιδοδείκτη». Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα για το σελιδοδείκτη και κάντε κλικ στο «Μετονομασία».

Το πρόσθετο υποστηρίζει επίσης πολλές άλλες λειτουργίες, επομένως προχωρήστε και εξερευνήστε τις για να δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τους σελιδοδείκτες σας για να τους κάνετε πιο χρήσιμους.

  Πώς να συνδυάσετε έγγραφα του Word

Λήψη πρόσθετου εργαλείου σελιδοδεικτών για MS Word