Πώς να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση εικόνας στο Twitter

Το Twitter δεν είναι μια πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών. Άργησε να αναπτύξει τη δυνατότητα κοινής χρήσης φωτογραφιών και όπως πολλές εφαρμογές κοινωνικών μέσων, συμπιέζει τις εικόνες. Οι εικόνες μετατρέπονται σε JPEG που είναι μια μορφή με απώλειες. Δεν είναι η μορφή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για εικόνες HD. Εάν χρειάζεται να ανεβάσετε μια εικόνα καλής ποιότητας στο Twitter, υπάρχει ένα μικρό κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση εικόνας στο Twitter.

Το Twitter θα εφαρμόσει συμπίεση σε μια εικόνα εκτός εάν έχει διαφάνεια. Αυτό είναι ένα πρόβλημα εάν η εικόνα σας δεν χρειάζεται να είναι διαφανής, αλλά εάν έχει μόνο ένα διαφανές pixel, αρκεί να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση εικόνας στο Twitter.

  Πώς να διαβάσετε τα νήματα του Twitter σε φόρμα μεγάλης ανάρτησης

Συμπίεση εικόνας στο Twitter

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση εικόνας στο Twitter. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας για να προσθέσετε μια γραμμή ενός pixel στην κορυφή της εικόνας σας. Μην το γεμίζετε με τίποτα δηλαδή, χωρίς χρώμα, τίποτα. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε αποθηκεύσει με τη μορφή αρχείου PNG.

Εάν αυτό είναι κουραστικό για εσάς ή δεν έχετε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που μπορεί να κάνει τη δουλειά (και το GIMP και το Paint.Net λειτουργούν ωστόσο), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή Ιστού που ονομάζεται Twitter Image-Compression preventer.

Επισκεφτείτε την εφαρμογή Ιστού και σύρετε και αποθέστε την εικόνα που θέλετε να μοιραστείτε στο Twitter στην εφαρμογή. Θα προσθέσει το κενό pixel και θα αποθηκεύσει την εικόνα. Εάν θέλετε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Εμφάνιση της σταθερής εικόνας αντί να την αποθηκεύσετε” και η επεξεργασμένη εικόνα θα εμφανιστεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

  Πώς να αφαιρέσετε τις τάσεις από το Twitter

Η εικόνα αποθηκεύεται με τη μορφή PNG και δεν θα συμπιεστεί. Μπορείτε να περιμένετε ότι η ποιότητα της εικόνας θα διατηρηθεί μετά τη μετατροπή της από την εφαρμογή.

Ο λόγος που το PNG και το διαφανές pixel αναγκάζουν το Twitter να μην χρησιμοποιεί JPEG είναι ότι το JPEG ως μορφή εικόνας δεν υποστηρίζει διαφάνεια. Εάν εντοπίσει ότι οι χρήστες θέλουν να μοιραστούν μια εικόνα με διαφάνεια, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι το διαφανές τμήμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια μορφή που να μπορεί να την εμφανίσει με ακρίβεια.

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας και η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Twitter κάνουν tweet από τα τηλέφωνά τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή και από το τηλέφωνό σας. Για να ανεβάσετε μια εικόνα, πατήστε παρατεταμένα στην περιοχή Μεταφόρτωση μέχρι να εμφανιστεί ένα μενού που σας ζητά να επιλέξετε μια εικόνα από το ρολό της κάμερας. Επιλέξτε το και επιλέξτε μια εικόνα από το ρολό της κάμερας για μεταφόρτωση. Ωστόσο, δεν είναι κατασκευασμένο για smartphone, επομένως θα χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να λάβετε την εικόνα.

  Πώς να βρείτε δημοφιλή άρθρα στο δίκτυό σας Twitter