Πώς να απενεργοποιήσετε την καταγραφή και τις ειδοποιήσεις έκθεσης στον COVID-19 στο iPhone

Η Apple παρουσίασε το Exposure Notifications API στην ενημέρωση του iPhone 13.5 iOS μαζί με την καταγραφή έκθεσης και τις ειδοποιήσεις που αναπτύχθηκαν ρητά για να βοηθήσουν στην ανίχνευση επαφών του κορωνοϊού. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία καταγραφής έκθεσης COVID-19 στο iPhone σας.

Η Google και η Apple ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ψηφιακή έκδοση ενός πλαισίου παρακολούθησης επαφών που ονομάζεται Ειδοποιήσεις έκθεσης. Εάν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή παρακολούθησης υγείας, το iPhone σας θα στείλει τυχαιοποιημένα beacon Bluetooth σε συσκευές γύρω σας. Θα συλλέξει επίσης τα beacons από τηλέφωνα που βρίσκεστε εδώ για 10 λεπτά ή περισσότερο.

  Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες στο Instagram από την επιφάνεια εργασίας σας

Εάν κάποιος διαγνωστεί με COVID-19, μπορεί να επισημανθεί ως μολυσμένος στην εφαρμογή παρακολούθησης υγείας. Κάθε μέρα, το iPhone σας θα κατεβάζει μια νέα ανώνυμη βάση δεδομένων με άτομα με επαληθευμένες θήκες και θα την ελέγχει σε σχέση με τα beacons που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας. Εάν διασταυρωθείτε τις τελευταίες 14 ημέρες, θα λαμβάνατε μια ειδοποίηση που θα έλεγε ότι μπορεί να είχατε εκτεθεί στον COVID-19 και η εφαρμογή θα σας καθοδηγήσει στα επόμενα βήματα.

Η λειτουργία Καταγραφή έκθεσης δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και για να την ενεργοποιήσετε, πρέπει να εγκαταστήσετε μια υποστηριζόμενη εφαρμογή παρακολούθησης της υγείας (από τον τοπικό οργανισμό δημόσιας υγείας). Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να εισέλθετε και να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα (και να διαγράψετε το αρχείο καταγραφής έκθεσης) ανά πάσα στιγμή.

  Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο με μεγαλύτερες ταχύτητες

Ενημέρωση: Αυτές οι ρυθμίσεις έχουν μετακινηθεί στο iOS 13.7. Τώρα θα τα βρείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις έκθεσης. Δεν βρίσκονται πλέον στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Απόρρητο”.

Εδώ, πατήστε το κουμπί “Υγεία”.

Τώρα, θα δείτε την ολοκαίνουργια επιλογή «Καταγραφή έκθεσης στον COVID-19» στο επάνω μέρος της σελίδας Υγεία.

Εδώ, θα βρείτε τις λεπτομέρειες των εφαρμογών παρακολούθησης υγείας που έχετε εγκαταστήσει. Εάν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή παρακολούθησης υγείας, μπορείτε να πατήσετε την εναλλαγή δίπλα στο “Εξερεύνηση καταγραφής” για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

  Πόσο ασφαλείς είναι οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης;

Επιλέξτε την επιλογή “Έλεγχοι έκθεσης” για να δείτε ένα αρχείο όλων των αιτημάτων για έλεγχο του αρχείου καταγραφής έκθεσης τις τελευταίες 14 ημέρες.

Εάν θέλετε, μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο καταγραφής έκθεσης πατώντας το κουμπί “Διαγραφή αρχείου καταγραφής έκθεσης”.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ρίξτε μια ματιά στην επεξήγηση ανίχνευσης επαφών και στις καλύτερες εφαρμογές και ιστότοπους για την παρακολούθηση του COVID-19.