Όλες οι νέες δυνατότητες και οι αλλαγές στο iOS 17.4

Το iOS 17.4 εισάγει πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις για τη βελτίωση της εμπειρίας σας στο iPhone. Αυτά περιλαμβάνουν μεταγραφές στην εφαρμογή Podcasts, βελτιώσεις ασφάλειας για το iMessage και άλλα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλες τις αλλαγές που φέρνει το iOS 17.4 στο τραπέζι.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 Εμπειρία στο σύμπλεγμα οργάνων της CarPlay

μήλο

Το σύστημα Apple CarPlay που συνδέει το iPhone και το όχημά σας, σας δίνει πλέον περισσότερο έλεγχο στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου σας. Σε επιλεγμένα οχήματα με ενδείξεις πίνακα οργάνων CarPlay, μπορείτε να αποφασίσετε ποια οθόνη εμφανίζει ποιες πληροφορίες κατά την πλοήγηση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εμφανίσετε την πλοήγηση στροφή προς στροφή πίσω από το τιμόνι και να ρυθμίσετε την κύρια οθόνη να δείχνει την πρόοδο του ταξιδιού σας. Στις κεφαλικές μονάδες CarPlay με μία οθόνη, πρέπει να επιλέξετε το ένα ή το άλλο.

2 νέα Emoji

Το iOS 17.4 σας δίνει επίσης πρόσβαση σε 118 νέα emoji. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα νέα emoji είναι παραλλαγές των υπαρχόντων, όπου η μόνη διακριτή διαφορά είναι η δυνατότητα επιλογής της κατεύθυνσης των emoji.

  Επιτρέπονται οι κλήσεις και τα μηνύματα από μια επαφή για παράκαμψη της λειτουργίας Μην ενοχλείτε στο iOS

Μερικές αξιοσημείωτες προσθήκες περιλαμβάνουν emoji ενός φοίνικα, μια σπασμένη αλυσίδα, ένα κεφάλι που κουνιέται κάθετα ή οριζόντια, ένα πράσινο λάιμ, ένα καφέ μανιτάρι και τέσσερα οικογενειακά emoji χωρίς φύλο.

3 Μεταγραφές σε Apple Podcast

Smartmockups και Ξεβιδώστε

Η εμπειρία της εφαρμογής Podcasts στο iPhone σας λαμβάνει επίσης ορισμένες αλλαγές στην ποιότητα ζωής με την προσθήκη υποστήριξης για μεταγραφές. Αυτές οι μεταγραφές δημιουργούνται αυτόματα, που σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμες για όλα τα podcast στην πλατφόρμα από προεπιλογή.

Για να το δοκιμάσετε όταν ακούτε ένα podcast, πατήστε το εικονίδιο Μεταγραφές στην κάτω αριστερή γωνία. Επιπλέον, μπορείτε να αναζητήσετε λέξεις σε όλο το podcast πατώντας το κουμπί Αναζήτηση στο κάτω μέρος. Αυτό σας επιτρέπει να μεταβείτε απευθείας στο καθορισμένο τμήμα.

4 Ενημερώσεις ασφαλείας στο iMessage

μήλο

Αν και δεν αποτελούν άμεση απειλή, οι κβαντικοί υπολογιστές αντιπροσωπεύουν σημαντικό κίνδυνο για τις παραδοσιακές μεθόδους κρυπτογράφησης, θέτοντας δυνητικά σε κίνδυνο το απόρρητο στο μέλλον. Το οικοσύστημα της Apple παρέχει πολλές λειτουργίες ασφαλείας για να σας κρατά ασφαλείς, και με το iOS 17.4, το iMessage αποκτά κρυπτογράφηση ανθεκτική στην κβαντική ενέργεια με τη βοήθεια του νέου αλγόριθμου PQ3 της Apple.

Ο αλγόριθμος PQ3 προσφέρει προστασία από επιθέσεις «harvest now, decrypt later», όπου τα κρυπτογραφημένα δεδομένα κλέβονται από κακόβουλους παράγοντες με σκοπό την αποκρυπτογράφηση τους στο μέλλον, πιθανώς αξιοποιώντας τους κβαντικούς υπολογιστές όταν γίνουν πιο προσβάσιμοι.

  Δείτε τις πιο πρόσφατες μεσαίες αναρτήσεις στο Κέντρο ειδοποιήσεων iOS

Η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και όλες οι συνομιλίες σας στο iMessage θα αλλάξουν στο νέο πρωτόκολλο μόλις ενημερώσετε το iPhone σας σε iOS 17.4.

5 Αλλαγές στο App Store για χρήστες της ΕΕ

Smartmockups | Ξεβιδώστε

Οι χρήστες iPhone στην ΕΕ δεν περιορίζονται πλέον στο App Store και μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών για την εγκατάσταση εφαρμογών. Τώρα έχετε την επιλογή να κατεβάσετε μια αγορά απευθείας από τον ιστότοπό της. Ωστόσο, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε iPhone, αυτές οι αγορές πρέπει να υποβληθούν στη διαδικασία έγκρισης της Apple.

Μόλις εγκριθούν και εγκατασταθούν, οι χρήστες έχουν την ελευθερία να κατεβάσουν όποιες εφαρμογές επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδέχεται να παραβιάζουν τις οδηγίες που ορίζονται από το App Store, όπως είναι οι εξομοιωτές κονσόλας παιχνιδιών. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν μια αγορά εκτός του App Store ως την προεπιλεγμένη επιλογή στις συσκευές τους.

Αρχικά, η Apple σχεδίαζε να καταργήσει την επιλογή προσθήκης εφαρμογών ιστού στην Αρχική οθόνη του iOS στην ΕΕ για συμμόρφωση με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και το απόρρητο. Ωστόσο, μετά από επικρίσεις, η εταιρεία αντέστρεψε την απόφασή της και εξέδωσε ενημέρωση για το Ιστότοπος υποστήριξης προγραμματιστών της Apple.

  Τι σημαίνει το Notify Anyway στο iOS 15;

Οι χρήστες της ΕΕ εξακολουθούν να μπορούν να προσθέτουν και να χρησιμοποιούν εφαρμογές ιστού στα iPhone τους, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν τη μηχανή WebKit. Τα προγράμματα περιήγησης δεν περιορίζονται πλέον στη μηχανή WebKit, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε ενδεχομένως να αποκτήσουμε μια πλήρη έκδοση του Chrome και άλλων προγραμμάτων περιήγησης με υποστήριξη για επεκτάσεις.

6 Άλλες μικρές αλλαγές

Smartmockups

Η Apple έχει τροποποιήσει την ενότητα Battery Health στο iOS για τα μοντέλα iPhone 15. Αν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία, θα δείτε μια ένδειξη κατάστασης όπως Κανονική, Υπηρεσία ή Άγνωστη αντί για ένα ποσοστό όπως πριν.

Ωστόσο, μπορείτε να το πατήσετε για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού υγείας της μπαταρίας. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε τον αριθμό του κύκλου μπαταρίας του iPhone σας εύκολα στο μενού Battery Health, ενώ προηγουμένως ήταν κρυμμένο στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες.

Εάν χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα Προστασίας κλεμμένης συσκευής στο iPhone σας, έχετε πλέον την επιλογή να ζητήσετε καθυστέρηση ασφαλείας ακόμα και όταν βρίσκεστε σε μια οικεία τοποθεσία. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν ένα νέο widget City Digital Clock και υποστήριξη Live Activity για τη λειτουργία Χρονόμετρο στην εφαρμογή Clock.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ενημερώσετε το iPhone σας σε iOS 17.4, καθώς φέρνει ορισμένες αλλαγές στην ποιότητα ζωής και συνεχίζει τη δέσμευση της Apple να προσφέρει μια απρόσκοπτη και ασφαλή εμπειρία για τους χρήστες iPhone.