Τι σημαίνει αυτό για εσάς

Βασικά Takeaways

  • Η Microsoft έχει επεκτείνει την υποστήριξη για τα Windows 11 έκδοση 22H2, παρέχοντας επιπλέον χρόνο για προαιρετικές ενημερώσεις.
  • Διαφορετικές εκδόσεις των Windows 11 22H2 έχουν διαφορετικές ημερομηνίες λήξης υποστήριξης, επομένως ελέγξτε ποια έκδοση χρησιμοποιείτε.
  • Οι χρήστες δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν την αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 11 για να εξασφαλίσουν συνεχείς ενημερώσεις.

Όταν η Microsoft δηλώνει ημερομηνία λήξης της υποστήριξης, συνήθως τηρεί αυτήν. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, η Microsoft θα αλλάξει αυτήν την ημερομηνία. Αυτό συμβαίνει με τα Windows 11 έκδοση 22H2, στα οποία έχει δοθεί μια χρονική παράταση για προαιρετικές ενημερώσεις. Τι σημαίνει όμως αυτό, τόσο όσον αφορά τα Windows 11 γενικά όσο και για τον δικό σας υπολογιστή;

Τι συμβαίνει με την Ημερομηνία λήξης υποστήριξης των Windows 11 22H2;

Όπως αναφέρεται από Προγραμματιστές XDA, η Microsoft ανακοίνωσε μια αλλαγή στην ημερομηνία λήξης της υποστήριξής της για τα Windows 11 έκδοση 22H2. Σημειώστε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει το μηχάνημά σας εάν το έχετε ενημερώσει πρόσφατα. Το 22H2 κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και μερικοί άνθρωποι έχουν εσκεμμένα εμποδίσει την ενημέρωση των Windows 11, ώστε να μπορούν να παραμείνουν στην έκδοση 22H2.

  Πώς να παγώσετε τη συνδρομή στο Planet Fitness

Η Microsoft αρχικά σκόπευε να μετακινήσει αυτόματα όλους στην έκδοση 22H2 των Windows 11 στο 23H2 πριν η παλαιότερη έκδοση λήξει από την υποστήριξη στις 27 Φεβρουαρίου 2024. Ωστόσο, η Microsoft επανήλθε στο αρχικό της σχέδιο και επέκτεινε το χρόνο που είχαν οι χρήστες πριν από το τέλος του 22H2 – της υποστήριξης. Μέχρι τότε, τα Windows 11 22H2 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν προαιρετικές ενημερώσεις.

Διαφορετικές εκδόσεις των Windows 11 θα λάβουν διαφορετικές προθεσμίες για το τέλος της υποστήριξης. Σύμφωνα με Υποστήριξη της Microsoft:

Η νέα ημερομηνία λήξης είναι η 24η Ιουνίου 2025 για τις εκδόσεις πολλαπλών περιόδων σύνδεσης Windows 11, έκδοση 22H2 Enterprise, Education, IoT Enterprise και Enterprise. Οι εκδόσεις Home, Pro, Pro Education και Pro for Workstations της έκδοσης 22H2 θα λαμβάνουν ενημερώσεις προεπισκόπησης μη ασφαλείας έως τις 26 Ιουνίου 2024.

Μετά από αυτές τις ημερομηνίες, μόνο οι αθροιστικές μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας θα συνεχιστούν για τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 11, έκδοση 22H2.

Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτή η αλλαγή προέκυψε λόγω των σχολίων των χρηστών.

Ορισμός “Προαιρετικής ενημέρωσης” στα Windows

Οι ενημερώσεις των Windows δεν είναι όλες ίδιες. υπάρχει ένα σύστημα που τα διαφοροποιεί ανάλογα με το πόσο σημαντικά είναι. Αυτή η παράταση προθεσμίας θα επιτρέψει στους χρήστες να λαμβάνουν μη κρίσιμες ενημερώσεις στα Windows 11 έκδοση 22H2 μέχρι τη νέα ημερομηνία και οι ενημερώσεις ασφαλείας θα συνεχιστούν για ακόμη περισσότερο.

Ανατρέξτε στον οδηγό μας για τις προαιρετικές ενημερώσεις των Windows για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το Ansible στο Ubuntu;

Τι σημαίνει αυτό για χρήστες Windows 11 22H2;

Zarif Ali / MakeUseOf

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μηχάνημα Windows 11 22H2, έχετε λίγο περισσότερο χρόνο πριν η Microsoft σταματήσει να ενημερώνει τον υπολογιστή σας με προαιρετικές δυνατότητες. Ο χρόνος εξαρτάται από την έκδοση των Windows 11 που χρησιμοποιείτε. όπως καλύψαμε παραπάνω, αυτό θα διαφέρει ανάλογα με την έκδοση.

Εάν χρησιμοποιείτε οικιακό υπολογιστή, η επέκταση σάς δίνει μόνο λίγους ακόμη μήνες για να κάνετε το άλμα. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας και να κάνετε αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 11 όταν μπορείτε. Για επαγγελματικές υποθέσεις, έχετε περισσότερο από ένα χρόνο επιπλέον χρόνο, επομένως χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να ετοιμάσετε τα συστήματά σας για την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows.

Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να κάνετε το άλμα αμέσως, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ένα λειτουργικό σύστημα δεν θεωρείται πραγματικά «νεκρό» έως ότου η εταιρεία σταματήσει να παρέχει ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Μόλις συμβεί αυτό, τυχόν exploits που θα βρουν οι χάκερ δεν θα διορθωθούν από την εταιρεία και θα είστε μόνοι σας. Είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση των Windows.

Σύμφωνα με Microsoft Learn, τα Windows Home και Pro θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας έως τις 4 Οκτωβρίου 2024, ενώ οι εκδόσεις για επιχειρήσεις θα διαρκέσουν έως τις 14 Οκτωβρίου 2025. Μπορείτε να το μετρήσετε ως “σκληρή προθεσμία”, μετά την οποία θα πρέπει είτε να αναβαθμίσετε είτε να αλλάξετε το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να είστε προληπτικοί και να κάνετε το άλμα το συντομότερο δυνατό (αφού επιδιορθωθούν τυχόν αρχικά ζητήματα).

  13 καλύτερα θέματα πολλαπλών χρήσεων για τη δημιουργία μοναδικού ιστότοπου WordPress

Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στην τρέχουσα έκδοση των Windows 11;

Είναι καλύτερο να μην εκλάβετε αυτήν την επέκταση ως σημάδι για να συνεχίσετε απλώς να χρησιμοποιείτε τα Windows 11 22H2. Ακόμη και οι εκδόσεις των Windows 11 σε επιχειρηματικό επίπεδο θα εξακολουθήσουν να πληρούν την ημερομηνία λήξης της ζωής τους. Μόλις φτάσει, είστε ουσιαστικά στα τελευταία σκέλη του λειτουργικού συστήματος μέχρι να εξαφανιστούν οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Ως εκ τούτου, τώρα θα ήταν μια φανταστική στιγμή για να ενημερώσετε το αντίγραφό σας των Windows 11, ώστε να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφάλειας και λειτουργιών.

Εάν δεν πραγματοποιείτε αναβάθμιση σε νέα έκδοση των Windows 11 λόγω της απέχθειάς σας για το λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη φορά για να πειραματιστείτε με μια νέα. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για τα Windows που μπορείτε να δοκιμάσετε και η απόκτηση μιας από αυτές θα διατηρήσει τον υπολογιστή σας ασφαλή μετά την ημερομηνία λήξης.

Όποιο μονοπάτι κι αν ακολουθήσετε, η Microsoft έχει δώσει σε όλους λίγο περισσότερο χρόνο με τα Windows 11 22H2. Και ενώ είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή του σπιτιού σας μέχρι τον Οκτώβριο του 2024, θα είναι πολύ λιγότερο αγχωτικό να δαγκώνετε τώρα, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα σχετικά με το σύστημά σας Windows.