Τα 8 καλύτερα έργα που σκοτώθηκαν από την Google και γιατί μας λείπουν

Βασικά Takeaways

  • Η Google είχε τεράστιες επιτυχίες, αλλά δεν είναι επίσης χωρίς πολλά αποτυχημένα έργα.

  • Το Stadia, το Google+ και το Android Auto για τηλέφωνα είναι τρία παραδείγματα αποτυχημένων έργων Google με τεράστιες δυνατότητες.

  • Η Google έχει σκοτώσει έργα στο παρελθόν για διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη ζήτησης, για να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς ή επειδή εξελίσσονταν σε μεγαλύτερα, νέα έργα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ανάμεσα σε όλη την επιτυχία της Google βρίσκεται ένα νεκροταφείο αποτυχημένων έργων. Από το Google Podcasts έως το Android Things, αυτά είναι τα καλύτερα έργα που σκότωσε η Google—και γιατί δεν πιστεύουμε ότι ήταν τόσο κακή ιδέα.

1 Google Podcasts

Το Podcasting έχει αυξηθεί εκθετικά στα τέλη της δεκαετίας του 2010 και στις αρχές της δεκαετίας του 2020 και το Google Podcasts ήταν η προσπάθεια της εταιρείας να σταθεί δίπλα σε εταιρείες όπως το Spotify και η Apple Music. Το Google Podcasts κυκλοφόρησε αρχικά τον Αύγουστο του 2018 και θα μπορούσατε να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες εκπομπές στην πλατφόρμα. Παραδείγματα περιλαμβάνουν Deep Dive With Ali Abdaal και Steven Bartlett’s Diary of a CEO.

Το Google Podcasts ήταν δωρεάν για χρήση για συσκευές iOS και Android. Επιπλέον, μπορείτε να ακούτε podcast μέσω του προγράμματος περιήγησής σας. Η Google ανακοίνωσε στα τέλη του 2023 ότι θα διακόψει την εφαρμογή τον Απρίλιο του 2024 και αντ ‘αυτού τα podcast θα εμφανίζονται στο YouTube Music.

Γιατί μας λείπει: Το Google Podcasts ήταν ένας φιλικός προς τον χρήστη τρόπος για να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές χωρίς να αγοράσετε συνδρομή υπηρεσίας ροής. Οι χρήστες της Apple μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν το Apple Podcasts, αλλά η εύρεση δωρεάν εναλλακτικών λύσεων για το Google Podcasts είναι πιο δύσκολη για τους κατόχους Android.

Εάν είστε χρήστης Android, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε τις καλύτερες εφαρμογές podcasting για Android.

2 Στάδια

dronepicr/Wikimedia Commons

Το Stadia, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019, ήταν μια από τις πιο σημαντικές αποτυχίες της Google. Η υπηρεσία gaming cloud είχε ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Assasin’s Creed, FIFA και Far Cry. Θα μπορούσατε να παίξετε παιχνίδια με πολλά μέσα, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης και των εφαρμογών σας.

Οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν πακέτα συνδρομής για το Stadia με 10 $ το μήνα, τα οποία περιλάμβαναν ροή 4K. Ωστόσο, η υπηρεσία είχε επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα. Η Google ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2022 πριν κλείσει το Stadia το 2023.

Γιατί μας λείπει: Αν και το Stadia δέχθηκε κριτική που ώθησε ορισμένους χρήστες να διαγραφούν νωρίς, ήταν μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Το έργο τελικά απαιτούσε πολύ περισσότερη προσπάθεια για να λειτουργήσει, αλλά θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο από ό,τι ήταν.

3 Android Auto για τηλέφωνα

Google/Wikimedia Commons

Το Android Auto για τηλέφωνα ήταν ένα άλλο πολλά υποσχόμενο αλλά βραχύβιο έργο της Google. Ενώ το Android Auto απαιτεί συνήθως να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας για mirroring, το σαφές μειονέκτημα εδώ είναι ότι το αυτοκίνητό σας χρειάζεται οθόνη. Η ιδέα πίσω από το Android Auto ήταν να βοηθήσει τους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε χάρτες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σε αυτοκίνητα που δεν είχαν.

Η Google κυκλοφόρησε το Android Auto για τηλέφωνα το 2019 προτού διακόψει το έργο το 2022. Ωστόσο, άρχισε να τερματίζει το Android Auto για τηλέφωνα το 2021 και οι χρήστες δεν μπόρεσαν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα από το Android 12.

Γιατί μας λείπει: Ενώ τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ενσωματωμένες οθόνες, η δυνατότητα ήταν χρήσιμη για άτομα με αυτοκίνητα που δεν είχαν. Ευτυχώς, το Android Auto από μόνο του είναι ακόμα διαθέσιμο.

4 Google+

Google/Wikimedia Commons

Αν ήσασταν συνδεδεμένοι στις αρχές της δεκαετίας του 2010, σίγουρα θα έχετε ακούσει για το Google+. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011, όπως αναφέρθηκε από Yahoo News, το Google+ είχε 500 εκατομμύρια χρήστες τον Δεκέμβριο του 2012 (αν και μόνο 100 εκατομμύρια λογαριασμοί ήταν ενεργοί). Με το Google+, θα μπορούσατε να μοιράζεστε ενημερώσεις φωτογραφιών και εξωτερικούς συνδέσμους με άλλους χρήστες. Θα μπορούσατε να δώσετε +1 σε ανακοινώσεις που σας άρεσαν, κάτι που λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο όπως το κουμπί “μου αρέσει” στο Facebook.

Το Google+ σάς επιτρέπει επίσης να σχολιάζετε και να μοιράζεστε αναρτήσεις. Αλλά τον Απρίλιο του 2019, η πλατφόρμα έκλεισε. Η πλατφόρμα είναι πλέον μια υπηρεσία B2B γνωστή ως Google Currents.

Γιατί μας λείπει: Το Google+ ήταν μπερδεμένο στην εκμάθηση, αλλά είχε μεγάλη χρησιμότητα για την ανακάλυψη ενδιαφέροντος περιεχομένου. ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τις επιχειρήσεις να μοιράζονται ιδέες. Το Google+ ήταν επίσης μια δροσερή εναλλακτική στο Facebook, αν θέλατε κάτι παρόμοιο χωρίς να συνδεθείτε συγκεκριμένα με άτομα που γνωρίζετε.

5 iGoogle

Η διεπαφή της Google αλλάζει κατά τη διάρκεια του έτους με διαφορετικά θέματα, αλλά πόσο ωραίο θα ήταν να προσαρμόσετε πλήρως την αρχική σας σελίδα; Λοιπόν, αυτό προσπάθησε να λύσει το iGoogle. Το iGoogle, που κυκλοφόρησε το 2005, σας επέτρεψε να επιλέξετε τα δικά σας θέματα και να προσθέσετε όλα τα είδη γραφικών στοιχείων. Θα μπορούσατε να δείτε τον καιρό, το ημερολόγιό σας και πολλά άλλα στην αρχική σελίδα. Το παραπάνω (αρχαίο!) παράδειγμα βίντεο δείχνει τέλεια τι ήταν το iGoogle: προσαρμογή της δικής σας ιστοσελίδας.

Η Google διέκοψε το iGoogle το 2013. Η εταιρεία είχε ήδη κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοινώνοντας ότι θα αφαιρούσε τα social widgets από το iGoogle για να διαθέσει περισσότερη ενέργεια στο…

… Google+.

Γιατί μας λείπει: Το iGoogle ήταν μια πρώτη ματιά στις αμέτρητες δυνατότητες προσαρμογής που έχουμε στις συσκευές μας αυτές τις μέρες. Αλλά ακόμα και τώρα, θα θέλαμε να το δούμε να επιστρέφει. Η αρχική σελίδα του Google είναι καλή για αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, αλλά θα ήταν επίσης ωραίο να αποκτήσετε μια επισκόπηση του καιρού και οτιδήποτε άλλο. δεν αρέσει σε όλους να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους.

6 Αναγνώστης Google

Η παρακολούθηση των πληροφοριών ήταν πάντα μια πρόκληση στο διαδίκτυο, ακόμη και στις πρώτες μέρες του. Το Google Reader προσπάθησε να δώσει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να παρακολουθούν τις πιο σημαντικές ιστορίες και περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Μετά την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2005, το Google Reader άντεξε σχεδόν οκτώ χρόνια πριν κλείσει τον Ιούλιο του 2013.

Γιατί μας λείπει: Το Google Reader θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο στη σύγχρονη εποχή του Διαδικτύου όπου ο όγκος των διαθέσιμων πληροφοριών είναι απεριόριστος. Ήταν ένα εύχρηστο εργαλείο για τη συγκέντρωση όλων όσων απολαμβάνετε να καταναλώνετε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μη αυτόματη αναζήτηση για αυτούς τους ιστότοπους. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι αρκετές επεκτάσεις του Chrome μπορούν να σας βοηθήσουν να διαβάζετε καλύτερα τα διαδικτυακά άρθρα.

7 Picasa

Gavin Phillips/MakeUseOf

Το Picasa ήταν μια από τις προηγούμενες επιλογές για την οργάνωση των φωτογραφιών σας στο διαδίκτυο, που κυκλοφόρησε το 2002. Αλλά ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα μέρος για να τοποθετήσετε τα πάντα σε αρχεία και φακέλους. μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας. Με το Picasa, θα μπορούσατε να προσαρμόσετε τον φωτισμό των εικόνων σας, να αφαιρέσετε τα κοκκινίλα και να κάνετε αυτόματες διορθώσεις στην αντίθεση και τα χρώματά σας—καθώς και πολλά άλλα.

Η Google επέλεξε να κλείσει το Picasa το 2016 και να ενσωματώσει τα εργαλεία οργάνωσης και επεξεργασίας στο Google Photos. Επομένως, εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά σήμερα, θα πρέπει να μεταβείτε στις Φωτογραφίες Google. Εναλλακτικά, δοκιμάστε αυτές τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις στο Photoshop.

Γιατί μας λείπει: Το Picasa ήταν μια εξαιρετική εισαγωγή στην επεξεργασία φωτογραφιών και διαθέτει πολλά από τα ίδια εργαλεία που θα μπορούσατε να βρείτε με προγράμματα επί πληρωμή όπως το Adobe Lightroom. Χρειάζεστε επίσης μια συνδρομή επί πληρωμή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλά από τα εργαλεία επεξεργασίας του Google Photos, ενώ αυτό δεν συνέβη με το Picasa.

8 Google Cardboard

Maurizio Pesce/Wikimedia Commons

Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά αυτές τις μέρες για να βρείτε μια συζήτηση για την εικονική πραγματικότητα (VR), αλλά ξέρατε ότι η Google διαχειριζόταν το δικό της έργο VR για σχεδόν επτά χρόνια; Το Google Cardboard σάς επέτρεψε να τοποθετήσετε το smartphone σας σε ένα πρόγραμμα προβολής χαρτονιού και να ελέγξετε το περιεχόμενο VR χωρίς να πληρώσετε χιλιάδες δολάρια για ένα ακουστικό. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι στο φεστιβάλ Coachella του 2016 έλαβαν τις δικές τους εκδοχές όταν παρευρέθηκαν.

Η Google έστειλε δεκάδες εκατομμύρια ακουστικά, μεταξύ άλλων σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ωστόσο, το έργο ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2021.

Γιατί μας λείπει: Το Google Cardboard σχεδιάστηκε μόνο για να αυξήσει το ενδιαφέρον για την τεχνολογία VR, αλλά ήταν ένας ενδιαφέρον τρόπος να δούμε πώς θα ήταν η εικονική πραγματικότητα στην πράξη. Ήταν επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλακούν περισσότεροι νέοι στις τεχνικές διαδικασίες πίσω από την εικονική πραγματικότητα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν περισσότερους καινοτόμους.

Ενώ η Google έχει αποτύχει σε πολλά έργα ή τα σκότωσε οικειοθελώς, ο πειραματικός χαρακτήρας της εταιρείας είναι επίσης ο λόγος που είναι τόσο επιτυχημένη. Καθώς η Google συνεχίζει να στέκεται ψηλά στον τεχνολογικό χώρο, αναμένουμε πολλές συναρπαστικές καινοτομίες στο μέλλον—ακόμα κι αν δεν πληρώσουν όλοι.

  Πώς να μειώσετε το κόστος και να μεγιστοποιήσετε την επιχείρησή σας