Τι σημαίνει το Notify Anyway στο iOS 15;

Τα iPhone έχουν αλλάξει τη δυναμική των smartphone από την κυκλοφορία τους. Η τρέλα και ο ενθουσιασμός της χρήσης ενός iPhone είναι απαράμιλλοι. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν iPhone με μεγάλο θαυμασμό για αυτά. Με το iOS ως λειτουργικό σύστημα, τα προϊόντα της Apple βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και είναι ένα από τα καλύτερα smartphone μαζί με το Android. Για να ταιριάζει με τη γρήγορη ζωή και τις νέες τεχνολογίες, το iPhone συνεχίζει να ενημερώνει το λειτουργικό του σύστημα. Μια τέτοια πρόσφατη ενημέρωση στις συσκευές της ήρθε με τη μορφή iOS 15. Μαζί με την ενημέρωση, ήρθαν και πολλές άλλες λειτουργίες, όπως το Notify Anyway. Εάν είστε κάποιος που θέλει να μάθει τι σημαίνει το Notify Anyway στο iOS 15, τότε έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Στον σημερινό οδηγό, θα μάθετε τι σημαίνει το Notify Anyway στο iPhone και ποιος είναι ο σκοπός του. Επίσης, θα διεξαχθούν συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του Notify Anyway στο iPhone και της ενεργοποίησης του Notify Anyway. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τον γιατρό μας για να εξερευνήσουμε αυτήν τη νέα προσθήκη στα iPhone.

Τι σημαίνει το Notify Anyway στο iOS 15;

Με νέες ενημερώσεις, ειδικά με το iOS 15, οι χρήστες iPhone μπορούν να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία Focus. Αυτή η δυνατότητα χρησιμεύει ως επέκταση για Προφίλ και Μην ενοχλείτε. Βοηθά τους χρήστες iPhone να μειώσουν τους περισπασμούς και να θέτουν όρια για να εστιάσουν περισσότερο. Σας επιτρέπει επίσης να κατασκευάζετε διάφορες λειτουργίες προσαρμοσμένες στη ρουτίνα σας. Η λειτουργία Notify Anyway βοηθά στην παράκαμψη της λειτουργίας εστίασης στο iPhone σας. Μπορείτε να παραδώσετε σημαντικά μηνύματα με τη λειτουργία ειδοποίησης ούτως ή άλλως.

  • Αυτή η δυνατότητα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την εργασία ή τη δραστηριότητα που κάνετε, για παράδειγμα, εργασία, προσωπική ή ύπνο.
  • Μπορείτε να διαχειριστείτε τις εφαρμογές και τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε στο iPhone σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας με τη βοήθεια της λειτουργίας εστίασης.
  • Κατά την αποστολή ενός iMessage, αν τύχει να δείτε ότι αυτό το άτομο έχει σιγήσει τις ειδοποιήσεις, τότε θα συναντήσετε την επιλογή Notify Anyway κάτω από αυτό.
  • Εάν ένα άτομο έχει ενεργή λειτουργία εστίασης, μπορεί να απενεργοποιήσει ή να καθυστερήσει τις ειδοποιήσεις για τη συμβατή εφαρμογή.
  • Ως εκ τούτου, η κατάσταση για το ίδιο μοιράζεται με την εφαρμογή.
  • Αυτό ενημερώνει την εφαρμογή ότι οι ειδοποιήσεις σας έχουν απενεργοποιηθεί και επίσης ενημερώνει τους φίλους σας για το ίδιο.
  • Η επιλογή Notify Anyway μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε την ενεργή λειτουργία εστίασης για να παραδώσετε μια επείγουσα ειδοποίηση.
  • Ένα άλλο καλύτερο μέρος αυτής της δυνατότητας είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες αρχικές οθόνες μόνο με τις απαραίτητες εφαρμογές.
  • Αυτή η στοχαστική λειτουργία της Apple έχει επανασχεδιάσει τις λειτουργίες έκτακτης ανάγκης DND και SOS με πολλές βελτιώσεις.
  Λάβετε χειρονομίες ελέγχου αναπαραγωγής στην εφαρμογή μουσικής iOS 7, CC και οθόνη κλειδώματος

Τι κάνει η λειτουργία Notify Anyway;

Ακολουθούν ορισμένες δυνατότητες του Notify ούτως ή άλλως.

  • Ο κύριος σκοπός και η χρήση της δυνατότητας Notify Anyway είναι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Αυτή είναι μια επιλογή SOS που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας χρήστης iPhone για να παρακάμψει την ενεργή λειτουργία εστίασης.
  • Βοηθά τους χρήστες να παραδίδουν σημαντικά μηνύματα έγκαιρα και με ειδοποιήσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Notify Anyway Ενεργοποίηση της δυνατότητας;

Έχουμε παραθέσει πότε πρέπει να χρησιμοποιείται αυτή η δυνατότητα στα δεδομένα σημεία.

  • Εφόσον γνωρίζετε ήδη τι σημαίνει το Notify Anyway στο iOS 15, είναι εύκολο να καταλήξουμε στο συμπέρασμα της χρήσης αυτής της δυνατότητας DND.
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Notify Anyway μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Αυτή η λειτουργία είναι ουσιαστικά για μια κατάσταση DND με διάφορες ρουτίνες και αυτοματισμούς.
  • Αυτή η λειτουργία υποδεικνύει ότι η επαφή δεν θέλει να ενοχληθεί.
  • Ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία εστίασης όταν βρίσκεται σε μια σημαντική συνάντηση ή είναι απασχολημένος με ένα προσωπικό συμβάν.
  • Επομένως, υπό το φως όλων αυτών των δυνατοτήτων, χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα Notify Anyway μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Notify Anyway

Εάν είστε απασχολημένοι ή είστε εντελώς γεμάτοι, πρέπει να γυρίσετε το Λειτουργία εστίασης επί. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρακάμψετε τυχόν ειδοποιήσεις που λαμβάνετε από εφαρμογές. Μαζί με αυτό, θα σας βοηθήσει επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Notify Anyway που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις επαφές σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Έτσι, για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Notify Anyway για τη συσκευή σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία στο WhatsApp σε Android και iOS

Σημείωση: Όταν χρησιμοποιείτε το Focus σε μία συσκευή, η ρύθμιση θα εφαρμοστεί αυτόματα σε όλες τις συσκευές Apple που είναι υπογεγραμμένες με το ίδιο Apple ID.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Πατήστε Εστίαση σε αυτό.

3. Τώρα, πατήστε στις παρεχόμενες επιλογές όπως Do Not Disturb, Personal, Sleep ή Work.

4. Στη συνέχεια, πατήστε Προσαρμογή εστίασης.

5. Τώρα, ρυθμίστε το Focus για τα άτομα και τις εφαρμογές που θέλετε.

6. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Επιλογή για ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΟΘΟΝΩΝ για να περιορίσετε τους περισπασμούς.

7. Μπορείτε επίσης να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ την επιλογή Έξυπνης ενεργοποίησης για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης αυτόματα ή σε μια καθορισμένη ώρα ή τοποθεσία.

8. Όταν ρυθμίσετε την εστίαση, το εικονίδιο θα εμφανιστεί στη γραμμή κατάστασης και στην οθόνη κλειδώματος.

9. Η κατάστασή σας θα εμφανίζεται αυτόματα στην εφαρμογή Μηνύματα.

10. Εάν κάποιος προσπάθησε να σας στείλει μήνυμα, θα μπορεί να δει τη σίγαση ειδοποίησης και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία Notify Anyway σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Notify Anyway στο iPhone

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Notify Anyway, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης. Αν το κάνετε αυτό, οι επαφές σας δεν θα μπορούν να δουν το μήνυμα σίγασης των ειδοποιήσεων και επίσης δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Notify Anyway. Εάν εξακολουθείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Ανοίξτε το Focus στις Ρυθμίσεις.

3. Τώρα, επιλέξτε μια επιλογή, για παράδειγμα, Do Not Disturb ή Personal στην οποία έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Focus.

4. Τώρα, πατήστε στο Focus Status.

5. Σε αυτό, απενεργοποιήστε την επιλογή Share Focus Status.

6. Η αλλαγή της ρύθμισης εστίασης θα κοινοποιηθεί σε όλες τις συσκευές Apple με το ίδιο Apple ID. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Κοινή χρήση σε όλες τις συσκευές είναι ενεργοποιημένη για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις σε όλες τις συσκευές σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Notify Anyway για μια συγκεκριμένη επαφή;

Ενώ μπορείτε να επιλέξετε την προαναφερθείσα μέθοδο για να απενεργοποιήσετε το Notify Anyway για κάθε επαφή, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια άλλη μέθοδο όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένα αυτήν την επιλογή για μια συγκεκριμένη επαφή. Ορισμένες επαφές είναι σημαντικές και ίσως θέλετε να λαμβάνετε την κλήση ή το μήνυμά τους εν κινήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, αφήστε το Notify Anyway να είναι ενεργοποιημένο για άλλους αλλά απενεργοποιημένο για τη συγκεκριμένη επαφή. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να το απενεργοποιήσετε για μια συγκεκριμένη επαφή, ελέγξτε τα παρακάτω βήματα:

  Πώς να στείλετε δώρα από το App Store στο iOS

1. Πατήστε στην εφαρμογή Μηνύματα στο iPhone σας.

2. Πατήστε στη συνομιλία με τη συγκεκριμένη επαφή.

3. Τώρα, πατήστε το όνομά τους στο επάνω μέρος της οθόνης.

4. Τώρα, απενεργοποιήστε την επιλογή Share Focus Status.

5. Αυτό επιτρέπει στη συγκεκριμένη επαφή σας να μην χρησιμοποιεί το Notify Anyway και της επιτρέπει να εμφανίζεται στη γραμμή ειδοποιήσεών σας.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορώ να απενεργοποιήσω το Notify Anyway στο iPhone μου;

Απ. Ναι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Notify Anyway στο iPhone σας απενεργοποιώντας τη λειτουργία εστίασης. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την ενότητα που παρέχεται στο παραπάνω έγγραφο ειδικά για τον τρόπο απενεργοποίησης της επιλογής Notify Anyway.

Ε2. Γιατί η Apple έχει μια λειτουργία Notify Anyway;

Απ. Η δυνατότητα Notify Anyway στις συσκευές Apple βοηθά τους χρήστες να παρακάμπτουν τις απενεργοποιημένες ειδοποιήσεις και να στέλνουν το μήνυμα στην επαφή τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι ένα τέλειο εργαλείο σε μια κατάσταση SOS και μια επέκταση του DND.

Ε3. Τι θα συμβεί εάν πατήσετε το Notify Anyway;

Απ. Πατώντας την επιλογή Notify Anyway που εμφανίζεται κάτω από την ειδοποίηση σίγασης ειδοποιήσεων, θα σας βοηθήσει να στείλετε το μήνυμά σας στην επαφή σας και να παρακάμψετε τις απενεργοποιημένες ειδοποιήσεις τους.

Q4. Θα λάβει κάποιος ειδοποίηση αν τον βάλω στο DND;

Απ. Όχι, αν έχετε βάλει κάποιον στο DND, δεν θα λάβει ειδοποίηση.

Q5. Πώς μπορώ να ξέρω αν κάποιος με έχει βάλει στο DND;

Απ. Για να μάθετε αν κάποιος σας έχει βάλει στο DND ή όχι, μπορείτε να καλέσετε ξανά αυτό το άτομο. Η επιλογή «Μην ενοχλείτε» επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσης εάν ο ίδιος αριθμός καλέσει ξανά εντός τριών λεπτών. Ως εκ τούτου, εάν καλέσετε ξανά τον αριθμό εάν μπορείτε να ακούσετε τον ήχο κλήσης, σημαίνει ότι έχετε τεθεί σε DND.

***

Ελπίζουμε ότι το έγγραφό μας σχετικά με το τι σημαίνει Notify Anyway στο iOS 15 κατάφερε να άρει όλες τις αμφιβολίες σας σχετικά με τη λειτουργία Notify Anyway και να απάντησε πολύ καλά σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με το πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Εάν ναι, ενημερώστε μας σχετικά. Μπορείτε επίσης να αφήσετε άλλες ερωτήσεις ή προτάσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.