Επιτρέπονται οι κλήσεις και τα μηνύματα από μια επαφή για παράκαμψη της λειτουργίας Μην ενοχλείτε στο iOS

Η λειτουργία «Μην ενοχλείτε» σάς επιτρέπει να έχετε έναν καλό ύπνο χωρίς διακοπές από το τηλέφωνό σας. Είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια συναντήσεων, όταν ακόμη και ένα τηλέφωνο που δονείται μπορεί να είναι πηγή ενόχλησης. Φυσικά, δεν μπορείτε να αγνοήσετε όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα. Υπάρχουν πάντα κάποιες κλήσεις και μηνύματα που δεν μπορείτε να αγνοήσετε όπως αυτά της μαμάς. Τα καλά νέα είναι ότι το Do Not Disturb σάς επιτρέπει να εισάγετε επαφές στη λίστα λευκών και επιτρέπει στις κλήσεις τους να πραγματοποιούνται ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία. Δείτε πώς μπορείτε να επιτρέψετε σε μια επαφή να παρακάμψει τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο iOS.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό. Η μία λύση λειτουργεί για κλήσεις ενώ η άλλη λειτουργεί τόσο για κλήσεις όσο και για μηνύματα.

Επιτρέπονται μόνο κλήσεις

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το επιτρέψετε αυτό. Το ένα είναι να προσθέσετε την επαφή στα αγαπημένα σας και το άλλο είναι να ενεργοποιήσετε μια παράκαμψη έκτακτης ανάγκης μόνο για κλήσεις.

  Ομαδοποίηση email ανά τύπο και αποστολή γρήγορων απαντήσεων [iOS]

Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Do Not Disturb σάς επιτρέπει να σας ειδοποιούν όλες οι κλήσεις από τα αγαπημένα σας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εξαίρεση, πρέπει να προσθέσετε μια επαφή στα αγαπημένα σας. Στη συνέχεια, πρέπει να επιτρέψετε σε κλήσεις από όλα τα αγαπημένα σας να σας ειδοποιούν ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Για να προσθέσετε μια επαφή στα αγαπημένα σας, ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και μεταβείτε στην καρτέλα Επαφές. Αναζητήστε την επαφή και πατήστε το όνομα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή «Προσθήκη στα Αγαπημένα». Πατήστε το.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε φωνητικές σημειώσεις iOS στα Windows 10

Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο Μην ενοχλείτε και πατήστε “Να επιτρέπονται οι κλήσεις από”. Επιλέξτε “Αγαπημένα” σε αυτήν την οθόνη. Θα ειδοποιηθείτε για όλες τις κλήσεις από όλα τα αγαπημένα σας.

Παράκαμψη έκτακτης ανάγκης

Ανοίξτε την εφαρμογή επαφές και βρείτε την επαφή για την οποία θέλετε να προσθέσετε την εξαίρεση. Πατήστε επεξεργασία, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε ‘Ήχος κλήσης’. Στο επάνω μέρος της οθόνης Ringtone, πατήστε το διακόπτη Emergency Bypass για να τον ενεργοποιήσετε. Όλες οι κλήσεις από αυτήν την επαφή θα σας ειδοποιούν πλέον ανεξάρτητα αν το iPhone σας βρίσκεται σε λειτουργία Μην ενοχλείτε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία Smart Invert στο iOS 11

Να επιτρέπονται μόνο μηνύματα

Ανοίξτε την εφαρμογή επαφές και βρείτε την επαφή για την οποία θέλετε να προσθέσετε την εξαίρεση. Πατήστε επεξεργασία και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα «Τόνος κειμένου». Πατήστε το. Στο επάνω μέρος της οθόνης Text Tone, υπάρχει ένας διακόπτης Emergency Bypass. Ενεργοποιήστε την. Όλα τα μηνύματα από αυτήν την επαφή θα ειδοποιούνται τώρα ακόμα και όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Να επιτρέπονται και οι κλήσεις και τα μηνύματα

Για να επιτρέψετε τόσο τις κλήσεις όσο και τα μηνύματα από μια επαφή να παρακάμψουν τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο iOS, συνδυάστε τις δύο παραπάνω μεθόδους. Ενεργοποιήστε την παράκαμψη έκτακτης ανάγκης τόσο για τον Ήχο κλήσης όσο και για τον Ήχο κειμένου και θα ειδοποιηθείτε για εισερχόμενες κλήσεις και νέα μηνύματα από την επαφή.