Το TimePIN αλλάζει αυτόματα το PIN της οθόνης κλειδώματος Android κατά την τρέχουσα ώρα

Τα τηλέφωνα είναι κάτι περισσότερο από συσκευές επικοινωνίας. Για κάποιους, είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για προσωπικές στιγμές και αναμνήσεις, και κάποιος κάνει ό,τι μπορεί για να τους προστατεύσει από ανεπιθύμητα μάτια. Υπάρχουν λύσεις για την ασφάλεια ορισμένων λειτουργιών του τηλεφώνου, όπως το AppLock ή για τον περιορισμό της συνδεσιμότητας μέσω του Internet Lock, η λίστα συνεχίζεται. Νέος σε αυτήν τη λίστα είναι το TimePIN, μια δωρεάν εφαρμογή ασφάλειας συσκευών που χρησιμοποιεί το κλείδωμα PIN με μοναδικό τρόπο.

Όπως οι περισσότερες καλές ιδέες, το TimePIN πηγάζει από την απλότητα. Χρησιμοποιεί την εγγενή λειτουργία κλειδώματος PIN Android με μια περιστροφή στο πίσω μέρος για να διασφαλίσει την ασφάλεια της συσκευής σας, χωρίς πρόσβαση root. Το PIN σας γίνεται η τρέχουσα ώρα που εμφανίζεται. Έτσι, εάν ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας στις 8:45, το PIN σας γίνεται 0845 ή εάν χρησιμοποιείτε τη μορφή ρολογιού 24 ωρών, το 20:45 θα γίνει 2045. Επομένως, δεν χρειάζεται να θυμάστε το PIN όπως θα γραφτεί ακριβώς εκεί, ενώ όποιος προσπαθεί να μπει δεν θα ξέρει από πού να ξεκινήσει.

  Μεταδώστε φωτογραφίες από το Android στην τηλεόρασή σας με το Photowall για το Chromecast

Επίσης, εάν ποτέ χρειαστεί να πείτε στους φίλους σας το τρέχον PIN, δεν θα χρειαστεί να το αλλάξετε μόνοι σας αργότερα.

Όταν εκκινήσετε την εφαρμογή για πρώτη φορά, θα σας ζητήσει δικαιώματα διαχειριστή και, στη συνέχεια, ένα προεπιλεγμένο PIN. Το τελευταίο θα χρησιμεύσει ως ασφαλές για σφάλματα σε περίπτωση που εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή και για την προστασία της ίδιας της εφαρμογής από την πρόσβαση ή την απεγκατάσταση από κάποιον άλλο. Κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας, θα σας ζητηθεί το προεπιλεγμένο PIN. Μόλις γίνει αυτό, ξεκινάει το TimePIN.

Εάν θέλετε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις στο TimePIN, πάλι, θα χρειαστεί να εισαγάγετε το προεπιλεγμένο PIN.

  Οι 8 καλύτερες εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων για Android

Η εφαρμογή το καταλαμβάνει πολύ, προσθέτοντας ορισμένους τροποποιητές με ένα γρήγορο εύχρηστο σεμινάριο για τον τρόπο χρήσης τους. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερους από έναν τροποποιητές. θα εκτελεστούν με τη σειρά που αναφέρονται στην εφαρμογή.

Ο πρώτος από τους τροποποιητές είναι το Offset PIN, το οποίο προσθέτει έναν αριθμό της επιλογής σας στο τρέχον TimePIN, δηλαδή εάν η μετατόπιση είναι 10, το PIN 2045 θα γίνει 2055. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε περίπλοκη μετατόπιση εκτός και αν Δεν πειράζει να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε μια αριθμομηχανή κάθε φορά που χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας.

Μια άλλη επιλογή είναι το Double Pin, που απαιτεί να εισάγετε το ίδιο PIN δύο φορές (2045 γίνεται 20452045). Το Mirror PIN απαιτεί να γράψετε το αρχικό PIN και μετά το αντίστροφό του (2045 γίνεται 20455402). Τέλος, υπάρχει το Reverse PIN, το οποίο απαιτεί να εισάγετε το PIN σας αντίστροφα (2045 γίνεται 5402). Μόνο το τελευταίο είναι διαθέσιμο στη δωρεάν έκδοση. Για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να κάνετε μια εφάπαξ αγορά εντός εφαρμογής.

  Παρακολουθήστε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε πιο συχνά [Android]

Κάποιος που επιχειρεί να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή σας θα λάβει 5 προσπάθειες να εισαγάγει τον κωδικό πρόσβασης, μετά τις οποίες η συσκευή θα περιορίσει την πρόσβαση για 30 δευτερόλεπτα – αρκετός χρόνος για να κάνει τους ανεπιθύμητους εισβολείς να σκεφτούν δύο φορές.

Συνολικά, είναι μια καινοτόμος λύση. Εάν η ασφάλεια του τηλεφώνου σας είναι το κύριο μέλημά σας, αυτός είναι σίγουρα ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε γιατί ακόμα κι αν κάποιος σας δει να εισάγετε τον κωδικό PIN σας, δεν θα είναι το ίδιο αργότερα.

Εγκαταστήστε το TimePIN από το Play Store