Αποθήκευση, σχολιασμός και κοινή χρήση αποσπασμάτων Ιστού στο Android με το Nimbus Clipper

Πάντα χρησιμοποιούσα το Evernote Web Clipper για την αποθήκευση τμημάτων περιεχομένου που συναντώ κατά την περιήγηση στον Ιστό. Αν ψάχνετε για παρόμοιες λύσεις, υπάρχει το Nimbus Web Clipper για Chrome, που λειτουργεί περίπου με τον ίδιο τρόπο. Από την τελευταία φορά που το καλύψαμε, το Nimbus Clipper έχει εξελιχθεί αρκετά και τώρα προσφέρει μια εφαρμογή Android με το ίδιο όνομα. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν γρήγορα αποσπάσματα ιστοσελίδων, να τραβούν στιγμιότυπα οθόνης, να τα σχολιάζουν με ένα ισχυρό ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας και να τα συγχρονίζουν όλα με τον λογαριασμό σας Nimbus εν κινήσει.

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο HD YouTube σε Android με το KeepVid [Review]

Το Nimbus Clipper διαθέτει μια αξιοπρεπή και εύχρηστη διεπαφή. Όταν μπαίνετε για πρώτη φορά, σας ζητείται να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Nimbus. Η σύνδεση σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε τα αποσπάσματα σας στο cloud, αλλά αν θέλετε απλώς να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο εκτός σύνδεσης, μπορείτε να το παραλείψετε. Η αρχική οθόνη διαθέτει τρία κουμπιά: Λήψη φωτογραφίας, Από τη συλλογή και Web Clipper.

Για να ξεκινήσετε την αποθήκευση περιεχομένου από μια ιστοσελίδα, θα χρειαστεί στη συνέχεια να πλοηγηθείτε στην ενότητα “Web Clipper”, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σε ιστότοπους μέσω του ενσωματωμένου προγράμματος περιήγησης Nimbus. Μόλις βρείτε κάτι χρήσιμο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε με πολλούς τρόπους. Τα τρία κουμπιά στο κάτω μέρος σάς επιτρέπουν να αποθηκεύσετε ολόκληρη την ιστοσελίδα, μόνο το άρθρο μέσα ή ένα στιγμιότυπο οθόνης της ορατής περιοχής. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να αποκόψετε μόνο ένα τμήμα της σελίδας – μια εικόνα ή μια παράγραφο κειμένου, για παράδειγμα – πατώντας παρατεταμένα σε αυτό.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 43 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Εκτός από το απόκομμα περιεχομένου, το Nimbus προσφέρει ένα αξιοπρεπές βοηθητικό πρόγραμμα σχολιασμού εικόνας με σχήματα, κείμενο και ελεύθερα σχέδια. Εκτός από το περιεχόμενο που αποθηκεύεται με το Web Clipper, το εργαλείο σχολιασμού σάς επιτρέπει να τραβάτε νέες φωτογραφίες ή να φορτώνετε υπάρχουσες εικόνες από τη συλλογή σας. Όλοι οι σχολιασμοί μπορούν να επανατοποθετηθούν και να αλλάξουν μέγεθος αμέσως. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να περικόψετε το αποτέλεσμα όπως χρειάζεται και, στη συνέχεια, να το συγχρονίσετε με το νέφος Nimbus ή να το αποθηκεύσετε εκτός σύνδεσης.

Μόλις μεταφορτωθεί, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL της στο πρόχειρο και να την μοιραστείτε μέσω άλλων εφαρμογών.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες λήψης στην κάμερα Google [Android]

Το Nimbus Clipper μπορεί να είναι νέο στο Play Store, αλλά είναι ήδη, στα βιβλία μου, ένας από τους καλύτερους τρόπους γρήγορης λήψης και σχολιασμού αποσπασμάτων ιστού στο Android. Μπορείτε να το κατεβάσετε στη συσκευή σας δωρεάν μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Εγκαταστήστε το Nimbus Clipper από το Play Store