Παρακολουθήστε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε πιο συχνά [Android]

Κάθε νέος κάτοχος smartphone καταλήγει σε απογοήτευση όταν η συσκευή του δεν αντέχει μια ολόκληρη μέρα με μία μόνο φόρτιση ή όταν αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα μνήμης λόγω της ιδιοκτησίας πολλών εφαρμογών στο παρασκήνιο και εκτελούμενων υπηρεσιών. Το Android δεν αποτελεί εξαίρεση. Το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα για κινητά έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το multitasking. Αλλά αυτό το multitasking έχει το κόστος της καθυστέρησης μνήμης όταν ένα φορτίο εφαρμογών αφήνεται να εκτελείται στο παρασκήνιο. Συχνότητα: Η Παρακολούθηση Χρήσης Εφαρμογών (ή Συνοπτικά Συχνότητα), είναι μια εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση της εφαρμογής και με τη σειρά της να αφαιρείτε αυτές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, επιτρέποντάς σας να τις απεγκαταστήσετε αμέσως από την ίδια την εφαρμογή.

  Πώς να ανακαλέσετε αυτόματα τα δικαιώματα για μη χρησιμοποιούμενες εφαρμογές Android

Χάρη στη σχεδίαση barebones της Frequency, είναι εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη. Η εφαρμογή πρέπει να εκκινείται τουλάχιστον μία φορά σε κάθε εκκίνηση για να αρχίσει να παρακολουθεί τη χρήση της εφαρμογής (υπάρχει επίσης μια επιλογή αυτόματης εκκίνησης κατά την επανεκκίνηση της συσκευής σας στην οθόνη Ρυθμίσεις Συχνότητας, αν και αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση Pro). Μόλις εκκινηθεί, εκτελείται στο παρασκήνιο, παρακολουθώντας αθόρυβα τον χρόνο που ξοδεύετε, ας πούμε, στο Facebook, στο Twitter ή στο IMDb.

Η αρχική οθόνη του Frequency παρουσιάζει μια λίστα εφαρμογών, τις οποίες μπορείτε εύκολα να ταξινομήσετε σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων όλων των εποχών, των τελευταίων 3 ή 1 μηνών, της προηγούμενης εβδομάδας και του σήμερα. Εκτός από την προβολή εφαρμογών σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, μπορείτε επίσης να δείτε όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει ή χρησιμοποιήσει. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε “Όλα τα εγκατεστημένα” στην κορυφή και, στη συνέχεια, από το αναπτυσσόμενο μενού, θα σας επιτρέψει να επιλέξετε μεταξύ των χρησιμοποιημένων εφαρμογών, όλων των εγκατεστημένων και “Χωρίς εμφάνιση λίστας”.

  AirDrop για Android: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Android Nearby Share

Το “No Show List” ουσιαστικά σάς επιτρέπει να σταματήσετε να παρακολουθείτε τη χρήση εφαρμογών που δεν θέλετε. Κάθε εφαρμογή θα πρέπει να προστεθεί χειροκίνητα στη λίστα. Τα υπάρχοντα στοιχεία μπορούν επίσης να αφαιρεθούν αργότερα από την οθόνη Χωρίς εμφάνιση λίστας όποτε θέλετε. Όταν πατάτε σε ένα στοιχείο, η Συχνότητα εμφανίζει πρόσθετες επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν το άνοιγμα της εφαρμογής, την προσθήκη στη λίστα Χωρίς εμφάνιση, την πρόσβαση στην οθόνη Πληροφορίες εφαρμογής και την απεγκατάσταση από τη συσκευή σας.

Όσον αφορά την οθόνη Ρυθμίσεις, δεν υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε σε αυτόν τον τομέα. Η δωρεάν έκδοση του Frequency σάς επιτρέπει μόνο να κάνετε εναλλαγή της επιλογής «Παρακολούθηση χρήσης εφαρμογών», επιτρέποντας έτσι την παρακολούθηση εφαρμογών στο παρασκήνιο. Το Frequency Pro, από την άλλη πλευρά, σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε εναλλαγή “Run at Start”. Από προεπιλογή, η Συχνότητα παρακολουθεί τις εφαρμογές κάθε 30 δευτερόλεπτα, αλλά η έκδοση Pro σάς επιτρέπει επίσης να μειώσετε ή να αυξήσετε αυτό το όριο μέσω της επιλογής “Ακρίβεια χρήσης”.

  Πώς να επεξεργαστείτε την τοποθέτηση μαλακών κλειδιών στο Android

Συχνότητα: Η παρακολούθηση χρήσης εφαρμογών μπορεί να ληφθεί από το Google Play Store. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο για να το κατεβάσετε.

Εγκαταστήστε το Frequency App Usage Tracking από το Play Store