Το Snapdragon Glance είναι μια εφαρμογή κλειδώματος οθόνης με επίγνωση χρήσης για Android

Το Android είναι ασυναγώνιστο στην προσαρμογή. Ξεχάστε τις ROM και τους εκτοξευτές, η οθόνη κλειδώματος μπορεί να προσαρμοστεί από μόνη της με τις οθόνες κλειδώματος όπως το Cover και τις φορητές οθόνες κλειδώματος Galaxy S4 ή Note 3. Σε αυτό το πνεύμα, ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα κλειδώματος οθόνης μπορεί να μην φαίνεται πρωτοποριακό. Ωστόσο, η πηγή κάνει τη διαφορά. Μετά το περσινό Snapdragon Battery Guru, το Xiam της Qualcomm κυκλοφόρησε φέτος με το Snapdragon Glance, μια δωρεάν, έξυπνη αντικατάσταση οθόνης κλειδώματος για συσκευές που τροφοδοτούνται με Snapdragon που σας δίνει άμεση πρόσβαση σε ειδοποιήσεις, βασικές πληροφορίες και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Η επίσημη δήλωση υπόσχεται ότι με αυτήν την εφαρμογή, «με μια ματιά μπορείτε να δείτε γρήγορα τι νέο υπάρχει από την τελευταία φορά που κοιτάξατε τη συσκευή σας: δείτε σημαντικές ειδοποιήσεις, δείτε πότε είναι το επόμενο ραντεβού σας, ελέγξτε τον καιρό, εκκινήστε σχετικές εφαρμογές και επικοινωνήστε με άλλους περισσότερους γρήγορα.”

  Πώς να συγχρονίσετε τις ειδοποιήσεις Android στα Windows 10

Η ματιά απαιτεί να έχετε εγκαταστήσει το Battery Guru του Snapdragon, καθώς χρησιμοποιεί τα στατιστικά χρήσης της εφαρμογής για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Το Battery Guru είναι μια εξαιρετική εφαρμογή από μόνη της. Εάν δεν το έχετε εγκαταστήσει ακόμα, σας συνιστούμε να το δοκιμάσετε. Χρειάζονται μόλις τρεις ημέρες για να μάθετε τη συμπεριφορά χρήσης σας και να διαμορφωθεί ανάλογα.

Όταν εκκινείτε την εφαρμογή, σας οδηγεί σε ένα γρήγορο (και πανέμορφο) σεμινάριο σχετικά με τον καλύτερο τρόπο χρήσης, μετά τον οποίο εμφανίζει την οθόνη εγκατάστασης. Το Glance εμφανίζεται κάθε φορά που πατάτε το κουμπί λειτουργίας για να αφυπνίσετε την οθόνη και μπορείτε να βγείτε απλά πατώντας το πλήκτρο Home ή το πλήκτρο Πίσω. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το Symbian Touch series 60 (όπως το Nokia N8), θα αναγνωρίσετε αμέσως τη διάταξη της οθόνης κλειδώματος Glance. Οι ειδοποιήσεις είναι σε κοινή θέα ακριβώς στη μέση της οθόνης. Τυχόν SMS, email, συμβάντα ημερολογίου ή ειδοποιήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα εμφανίζονται εδώ.

Επιπλέον, το Glance εμφανίζει την ώρα, τα ξυπνητήρια και τις κατάλληλες πληροφορίες για τον καιρό, όλα αυτά πριν καν ξεκλειδώσετε την οθόνη σας. Είναι φυσικό να έχετε τις πιο σημαντικές ενημερώσεις μια μικρή απόσταση. σίγουρα μας γλιτώνει από τον κόπο να περνάμε από πολλές εφαρμογές. Εάν θέλετε να παραβλέψετε τις ειδοποιήσεις, απλώς σύρετε το δάχτυλό τους κατά μήκος τους μεμονωμένα ή πατήστε το “X” παραπάνω για να διαγράψετε όλες ταυτόχρονα.

  Πώς να ξυπνήσετε την οθόνη σας για σημαντικές ειδοποιήσεις στο Android

Έχοντας μάθει τα μοτίβα χρήσης σας από το Battery Guru, το Glance θα γνωρίζει τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και τις επαφές με τις οποίες αλληλεπιδράτε περισσότερο μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και θα εμφανίζει αυτόματα τις συντομεύσεις τους στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτά όμως δεν είναι πέτρινα. μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας συντομεύσεις σε αυτήν την περιοχή.

Η σάρωση προς τα πάνω στη γραμμή συντομεύσεων αποκαλύπτει μια πρόσθετη περιοχή “αγαπημένα” για προσαρμοσμένες συντομεύσεις κλήσεων/μηνυμάτων για προσαρμοσμένες εφαρμογές και συγκεκριμένες επαφές. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε πατημένο μια πρόταση εφαρμογής από την εφαρμογή και να την εξαιρέσετε από μελλοντικές προτάσεις ή να την προσθέσετε στην περιοχή αγαπημένων.

  Πώς να μειώσετε τον αποθηκευτικό χώρο WhatsApp σε iPhone και Android

Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια, μην ανησυχείτε. Από προεπιλογή, το Glance παρακάμπτει την οθόνη κλειδώματος και τον κωδικό πρόσβασής της, αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα από την οθόνη ρυθμίσεών της. Μόλις γίνει αυτό, το Glance θα βγει στην προεπιλεγμένη οθόνη κλειδώματος αντί στην αρχική οθόνη.

Δεδομένου ότι βρίσκεται ακόμα σε στάδια beta, υπάρχουν μερικές πτυχές για σιδέρωμα, ένα τέτοιο είναι ότι μερικές φορές, η προεπιλεγμένη οθόνη κλειδώματος εμφανίζεται πριν από το Glance όταν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη. Κυρίως, χρειάζεται ένα δευτερόλεπτο για να πάρει το Glance τη θέση της προεπιλεγμένης οθόνης κλειδώματος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακόμη και στα στάδια beta του, το Snapdragon Glance ξεκινάει πολύ καλά, με τον μόνο περιορισμό ότι έχει σχεδιαστεί ειδικά για συσκευές Qualcomm. Μόλις είναι στα καλύτερά του, φανταζόμαστε ότι θα είναι μια πολύ κομψή λύση. Ανυπομονώ γι αυτό.

Εγκαταστήστε το Snapdragon Glance από το Play Store