Το Microsoft Office σας εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας;

Η έκδοση του Office που διαθέτετε εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας; Εξαρτάται ποια έκδοση χρησιμοποιείτε. Η Microsoft έχει δημοσιευμένο κύκλο ζωής υποστήριξης, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να ανακαλυφθούν οι πληροφορίες. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Οι ενημερώσεις λογισμικού είναι σημαντικές για το Office όπως και για άλλες εφαρμογές. Μια παλιά έκδοση του Microsoft Outlook είναι ευάλωτη σε κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ακόμη και μια παλιά έκδοση του Microsoft Word είναι ευάλωτη σε κακόβουλα έγγραφα DOC και DOCX που ενδέχεται να κατεβάσετε και να ανοίξετε. Ακόμη και μια κακόβουλη εικόνα που επικολλάτε σε ένα έγγραφο του Office θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο το σύστημά σας εάν δεν έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Mainstream έναντι εκτεταμένης υποστήριξης

Αρχικά, ας εξετάσουμε τη διαφορά μεταξύ της “Κύριας υποστήριξης” και της “Εκτεταμένης Υποστήριξης”. Ακριβώς όπως οι εκδόσεις των Windows, κάθε έκδοση του Office λαμβάνει “Κύρια υποστήριξη” για αρκετά χρόνια όταν κυκλοφορεί για πρώτη φορά. Η Microsoft θα συνεχίσει να ενημερώνει αυτήν την έκδοση του Office με νέες δυνατότητες.

  Ομαδοποιήστε όλα τα μηνύματα στα εισερχόμενά σας από αποστολέα και αποκλείστε τους ανιχνευτές email

Αρκετά χρόνια μετά από αυτό, τίθεται σε περίοδο «Εκτεταμένης Υποστήριξης». Η Microsoft θα σταματήσει να προσθέτει νέες δυνατότητες, αλλά θα συνεχίσει να εκδίδει ενημερώσεις ασφαλείας καθ’ όλη την περίοδο της Εκτεταμένης Υποστήριξης.

Οι οργανισμοί ενδέχεται επίσης να μπορούν να αγοράζουν Εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας μετά την περίοδο, όπως ακριβώς μπορούν με τα Windows 7.

Εφόσον η έκδοση του Microsoft Office εξακολουθεί να λαμβάνει τουλάχιστον εκτεταμένη υποστήριξη, εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας.

Πόσο καιρό θα υποστηρίζει η Microsoft την έκδοση του Office;

Αυτές οι εκδόσεις του Office εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, από τον Νοέμβριο του 2020:

Το Office 365, που διατίθεται μέσω μιας συνδρομής στο Microsoft 365, διατηρείται πάντα ενημερωμένο με το πιο πρόσφατο λογισμικό.
Το Office 2019 τόσο για Windows όσο και για Mac θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας έως τις 14 Οκτωβρίου 2025. Η ημερομηνία λήξης της κύριας υποστήριξης είναι η 10η Οκτωβρίου 2023, ενώ η ημερομηνία λήξης της εκτεταμένης υποστήριξης είναι η 14η Οκτωβρίου 2025. (Πηγή)
Το Office 2016 για Windows θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας έως τις 14 Οκτωβρίου 2025. Η ημερομηνία λήξης της κύριας υποστήριξης είναι η 13η Οκτωβρίου 2020, ενώ η ημερομηνία λήξης της εκτεταμένης υποστήριξης είναι η 14η Οκτωβρίου 2025. (Πηγή)
Το Office 2013 για Windows θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας έως τις 11 Απριλίου 2023—εφόσον έχετε εγκατεστημένο το Service Pack 1. Η περίοδος κύριας υποστήριξης έληξε στις 10 Απριλίου 2018, ενώ η ημερομηνία λήξης της εκτεταμένης υποστήριξης είναι η 11η Απριλίου 2023. (Πηγή)

  Πώς να εντοπίσετε έναν Stalker στη γειτονιά σας και τι να κάνετε γι 'αυτό

Οι εφαρμογές του Office λαμβάνουν συνήθως αυτόματες ενημερώσεις. Δείτε πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι αυτόματες ενημερώσεις είναι ενεργοποιημένες στο Office.

Οι ακόλουθες εκδόσεις του Office δεν υποστηρίζονται πλέον, από τον Νοέμβριο του 2020:

Το Office 2016 για Mac έλαβε ενημερώσεις ασφαλείας έως τις 13 Οκτωβρίου 2020. Η κύρια υποστήριξη έληξε εκείνη την ημερομηνία. Σε αντίθεση με το Office 2016 για Windows, δεν έλαβε εκτεταμένη υποστήριξη. (Πηγή)
Το Office 2011 για Mac δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Η Microsoft σταμάτησε να το υποστηρίζει στις 10 Οκτωβρίου 2017. (Πηγή)
Το Office 2010 για Windows έλαβε ενημερώσεις ασφαλείας μόνο μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2020. Η περίοδος κύριας υποστήριξης έληξε στις 13 Οκτωβρίου 2015, ενώ η ημερομηνία λήξης της εκτεταμένης υποστήριξης ήταν στις 13 Οκτωβρίου 2020. (Πηγή)
Τα Office 2007, Office 2003, Office XP, Office 2000, Office 97, Office 95 και παλαιότερες εκδόσεις του Microsoft Office δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Το Office 2007, για παράδειγμα, έφτασε στο τέλος της εκτεταμένης περιόδου υποστήριξής του στις 10 Οκτωβρίου 2017. (Πηγή)

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Smartphone σας ως τηλεχειριστήριο Amazon Fire TV

Θέλετε να μάθετε εάν ένα προϊόν της Microsoft εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας; Κατευθύνομαι προς Σελίδα κύκλου ζωής προϊόντος Αναζήτησης της Microsoft, και αναζητήστε το όνομα του προϊόντος για το οποίο θέλετε πληροφορίες.

Τι να κάνετε εάν η έκδοση του Office σας δεν λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας

εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Office που δεν λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας, θα πρέπει να κάνετε άμεση αναβάθμιση σε κάτι σύγχρονο και υποστηριζόμενο.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να λάβετε μια συνδρομή στο Microsoft 365 ή αγοράστε ένα αντίγραφο σε κουτί του Office 2019. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε (ή να δοκιμάσετε) το MIcrosoft Office δωρεάν.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδέψετε χρήματα — μπορείτε να δοκιμάσετε μια δωρεάν σουίτα γραφείου ανοιχτού κώδικα όπως LibreOffice, χρησιμοποιήστε μια σουίτα γραφείου που βασίζεται στο web όπως Το δωρεάν Office Online της Microsoft ή Έγγραφα Google, ή εγκαταστήστε δωρεάν της Apple δουλεύω λογισμικό για Mac.

Ό,τι κι αν κάνετε, ωστόσο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε λογισμικό γραφείου που είναι σύγχρονο και ενημερωμένο με ενημερώσεις ασφαλείας.