Το Facebook τώρα σας επιτρέπει να προσθέτετε σελιδοδείκτες σε αναρτήσεις από τον Ιστό και το κινητό

Κάτι που λείπει εδώ και καιρό στο Facebook είναι ένας τρόπος, με κάθε τρόπο, να βρείτε έναν σύνδεσμο ή μια φωτογραφία που σας άρεσε πριν από έναν μήνα. Ακόμη και η αναζήτηση μιας σελίδας που σας αρέσει αλλά έχετε ξεχάσει το όνομα είναι δύσκολη. Αυτός ο αγώνας ανήκει πλέον στο παρελθόν επειδή το Facebook διαθέτει μια νέα δυνατότητα «Αποθήκευση» στους χρήστες του. Αυτή η νέα δυνατότητα σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε μέρη, εκδηλώσεις, μουσική, συνδέσμους και φωτογραφίες από τη ροή ειδήσεων σας. Ένας νέος σύνδεσμος «Αποθήκευση» προστίθεται κάτω από τα Αγαπημένα στην αριστερή πλαϊνή γραμμή όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, να τα μοιραστείτε, να επισκεφθείτε ξανά τους συνδέσμους ή να τα διαγράψετε. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη τόσο σε εφαρμογές iOS και Android, καθώς και για τον Ιστό.

  Πάρτε ένα παράθυρο πέντε δευτερολέπτων για να πάρετε πίσω μια ντροπιαστική ανάρτηση στο Facebook

Αποθήκευση και προβολή αναρτήσεων στον Ιστό

Για να αποθηκεύσετε μια ανάρτηση από τη ροή ειδήσεων, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα της και επιλέξτε «Αποθήκευση [Title of post]’. Εάν ανοίξετε ξανά το αναπτυσσόμενο μενού μετά την αποθήκευση μιας ανάρτησης, θα μπορείτε να την αφαιρέσετε από τους αποθηκευμένους συνδέσμους κάνοντας κλικ στην επιλογή “Κατάργηση αποθήκευσης [Title of post]’.

Για να προβάλετε τις αναρτήσεις που έχετε αποθηκεύσει είτε από τον ιστό είτε από το τηλέφωνό σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Αποθηκευμένο κάτω από τα Αγαπημένα. Μπορείτε να δείτε πόσους συνδέσμους έχετε αποθηκεύσει, να τους ταξινομήσετε ανά τύπο και να τους μοιραστείτε.

  Πώς να σταματήσετε το Facebook να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στον Ιστό [Firefox]

Αποθήκευση και προβολή αναρτήσεων σε iOS και Android

Πατήστε το βέλος δίπλα σε μια ανάρτηση και επιλέξτε την επιλογή αποθήκευσης. Μπορείτε να καταργήσετε την αποθήκευση από το αναπτυσσόμενο μενού, όπως μπορείτε από τον ιστό. Για να προβάλετε αποθηκευμένους συνδέσμους στη συσκευή σας, πατήστε την καρτέλα “Περισσότερα” και αναζητήστε “Αποθηκευμένα” στα αγαπημένα.

Οι αποθηκευμένοι σύνδεσμοι ταξινομούνται κατά τύπο με τον ίδιο τρόπο που είναι στον ιστό. Σύρετε προς τα αριστερά για να αποκαλύψετε επιλογές για την αρχειοθέτηση ενός συνδέσμου ή για την κοινή χρήση του. Μπορείτε να το μοιραστείτε ως έχει ή μπορείτε να γράψετε μια νέα ανάρτηση και να προσθέσετε το σύνδεσμο σε αυτό.

Η λειτουργία διατίθεται αργά σε όλους τους χρήστες, οπότε αν δεν την έχετε δει ακόμα, περιμένετε μερικές ημέρες. Παρατηρήσαμε ότι η επιλογή αποθήκευσης είναι διαθέσιμη για όλα τα προφίλ, αλλά ορισμένες επιλεγμένες σελίδες δεν έχουν την επιλογή αποθήκευσης που είναι περίεργη. Ίσως περιορίζεται από την ίδια τη σελίδα για κάποιο λόγο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το αρχείο ιστορίας του Facebook

Οι αποθηκευμένοι σύνδεσμοι ταξινομούνται κατά τύπο καθώς και κατά ημερομηνία, διευκολύνοντας την περιήγησή τους. Δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα αναζήτησης. Είναι πιθανό ότι με μια επιλογή αποθήκευσης που είναι τώρα διαθέσιμη, το ποσοστό των συνδέσμων “μου αρέσει” ή κοινής χρήσης μπορεί να μειωθεί κάπως, καθώς οι χρήστες δεν έχουν πλέον συνδέσμους tp share ή like για να μπορούν να τους βρουν ξανά.