Πώς να σταματήσετε το Facebook να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στον Ιστό [Firefox]

Το Facebook είναι παντού. Ακόμα κι αν δεν ανοίγετε το Facebook στο πρόγραμμα περιήγησής σας, σχεδόν κάθε ιστότοπος που επισκέπτεστε χρησιμοποιεί μια προσθήκη Facebook. Τίποτα που κάνετε στο διαδίκτυο δεν είναι κρυφό από το κοινωνικό δίκτυο, ούτε στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας και σίγουρα ούτε στο τηλέφωνό σας. Μόλις πριν από λίγες μέρες έψαξα τι ήταν το Fortnite και από τότε, λαμβάνω διαφημίσεις για παιχνίδια στο Facebook, ασταμάτητα. Οι χρήστες έχουν κουραστεί από το Facebook να συλλέγει τα δεδομένα τους ατιμώρητα, αλλά εξακολουθούν να είναι στο φράχτη για τη διαγραφή του Facebook ή απλώς τον περιορισμό των αδειών του. Σε αυτό το πνεύμα, η Mozilla κυκλοφόρησε ένα πρόσθετο για τον Firefox που μπορεί να σταματήσει το Facebook να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στον ιστό.

  Λάβετε προτάσεις για φαγητό και εστιατόρια στο Facebook Messenger

Το πρόσθετο ονομάζεται Facebook Container και έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα κοντέινερ πολλαπλών λογαριασμών Firefox του Mozilla που σας επιτρέπει να διατηρείτε ορισμένα μέρη της διαδικτυακής σας ταυτότητας ξεχωριστά από άλλα. Αυτό το κάνει απομονώνοντας τα cookies που χρησιμοποιούν διάφορες υπηρεσίες. Το Facebook Container περιορίζει επίσης την παρακολούθηση cookie από το Facebook, έτσι ώστε η διαδικτυακή σας δραστηριότητα να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο απομονωμένη από το κοινωνικό δίκτυο.

Διακοπή παρακολούθησης Facebook

Εγκαθιστώ Κοντέινερ Facebook και μετά επισκεφτείτε το Facebook. Μπορείτε να συνδεθείτε στο κοινωνικό δίκτυο και να δείτε τη ροή ειδήσεων σας, όπως αυτά που μοιράζονται οι φίλοι σας και να αφήσετε σχόλια. Με το πρόσθετο εγκατεστημένο, θα δείτε μια μπλε γραμμή στην κορυφή και στο κάτω μέρος της καρτέλας στην οποία έχετε ανοίξει το Facebook. Θα δείτε επίσης ένα εικονίδιο λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων με το Facebook γραμμένο δίπλα του.

  Πώς να συγχωνεύσετε όλα τα Windows του Firefox σε ένα

Και οι δύο αυτοί οπτικοί δείκτες σημαίνουν ότι η συνεδρία σας στο Facebook περιλαμβάνεται σε αυτήν την καρτέλα.

Αυτό θα έχει παρενέργειες. Το Facebook έχει αναπτυχθεί πέρα ​​από την ταυτότητά του ως κοινωνικό δίκτυο. Είναι περισσότερο μια διαδικτυακή ταυτότητα. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες δίνουν στους χρήστες τους την επιλογή να τις χρησιμοποιούν επαληθεύοντας την ταυτότητά τους μέσω Facebook. Με την εγκατάσταση αυτού του πρόσθετου, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα σχολίων στους περισσότερους ιστότοπους και δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε σε υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Facebook.

Είναι καλύτερο να εγγραφείτε απευθείας στην υπηρεσία ή ίσως να χρησιμοποιήσετε τον Λογαριασμό σας Google εάν υπάρχει υποστήριξη για αυτήν. Είναι πιθανό ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες απλώς να μην έχουν τις αναφερόμενες επιλογές, οπότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το πρόσθετο ή να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία σε διαφορετική περίοδο λειτουργίας.

  Πώς να στείλετε συνημμένα στο Facebook Messenger

Το Facebook μπορεί να δέχεται σοβαρές αντιδράσεις για τις παραβιάσεις του απορρήτου του, αλλά δεν θα είναι εύκολο να τραβήξει την πρίζα για τους περισσότερους ανθρώπους. Το Facebook έχει βεβαιωθεί ότι διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής μας που ενδεχομένως μπορεί. Θυμάται κανείς το τηλέφωνο Facebook;

Όσο για τους χρήστες του Chrome, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο διαθέσιμο ακόμα. Αμφιβάλλουμε ότι η Mozilla θα αναπτύξει μια επέκταση Chrome που κάνει το ίδιο πράγμα, και η Google πιθανότατα θα θέλει να μείνει έξω από το όλο χάος. Εναπόκειται πραγματικά στους προγραμματιστές τρίτων να αναπαράγουν αυτό το πρόσθετο για το Chrome.