Τι σημαίνει “IIRC” και πώς το χρησιμοποιείτε;

Εάν συνεχίζετε να βλέπετε το “IIRC” στο διαδίκτυο και είστε περίεργοι τι σημαίνει, έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Θα αναλύσουμε τι σημαίνει, από πού προήλθε και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Τι σημαίνει

Οι χρήστες χρησιμοποιούν το “IIRC” στο διαδίκτυο και σημαίνει “αν θυμάμαι σωστά” ή “αν θυμάμαι σωστά”. Ακριβώς όπως θα κάνατε αυτοπροσώπως, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να είστε ευγενικοί, αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, ή σαρκαστικά όταν απαντάτε σε μια ερώτηση ή διορθώνετε άλλους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το IIRC όταν θυμούνται κάτι σωστά. είναι απλώς επικολλημένο για να κρατήσει μια συνομιλία ευχάριστη. Για παράδειγμα, μπορείτε να απαντήσετε σε ένα μήνυμα από τον συγκάτοικό σας με “IIRC, άφησες ξανά τα κλειδιά σου στον καναπέ” ​​ή “IIRC, ήμουν ο τελευταίος που καθάρισα το ψυγείο”.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το IIRC για να προσθέσετε ένα άγγιγμα snark ή σαρκασμού σε μια πρόταση. Αυτό είναι σύνηθες σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Reddit ή το Twitter, όπου στους ανθρώπους αρέσει να γίνονται δημιουργικοί όταν μιλούν σε άλλους.

  Όχι, δεν χρειάζεται να απεγκαταστήσετε το VLC

Υπάρχουν περιπτώσεις, ωστόσο, στις οποίες κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το IIRC επειδή δεν είναι πραγματικά σίγουρος για κάτι. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να ελέγξουν ξανά τις γνώσεις τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να απαντήσετε σε μια ερώτηση σε ένα chatroom με “Μπορείτε να αγοράσετε ένα πράσινο iPhone 11, IIRC” ή κάτι παρόμοιο. Ίσως να είστε σίγουροι ότι η Apple πουλά ένα πράσινο iPhone 11, αλλά δεν πρόκειται να το ελέγξετε ξανά.

Ετυμολογία

Οι έννοιες του «αν θυμάμαι σωστά» και «αν θυμάμαι καλά» δεν έχουν αλλάξει λίγο με τα εκατοντάδες χρόνια που υπάρχουν. Πάντα πρόσφεραν έναν χρήσιμο τρόπο για να εισάγετε ευγένεια, σεμνότητα, σαρκασμό ή ανασφάλεια σε μια πρόταση—ειδικά σε έντυπη μορφή, όπου η πρόθεση ενός συγγραφέα δεν είναι πάντα σαφής.

  Το 5G E δεν είναι πραγματικό 5G. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το IIRC έγινε δημοφιλές στο διαδίκτυο τη δεκαετία του ’90. IRC ήταν όλη η οργή, και οι άνθρωποι χρειάζονταν έναν γρήγορο, εύκολο τρόπο για να επικοινωνήσουν συναισθήματα, όπως σεμνότητα ή τσιγκουνιές. Το IIRC ήταν μια απλή λύση, καθώς το νόημά του έχει τις ρίζες του σε μια καθημερινή φράση. Με αυτόν τον τρόπο, μοιάζει πολύ με τις συντομογραφίες TBH και FWIW.

Ενώ το IIRC δεν είναι το πιο κοινό φράση στο διαδίκτυο, η δημοτικότητά του ποτέ δεν έχει μειωθεί. Είναι ακόμα μια ευρέως χρησιμοποιούμενη συντομογραφία, ειδικά σε πλατφόρμες όπως το Reddit, το Slack και το Discord.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το IIRC;

Το IIRC είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Είναι μια άμεση συντομογραφία, επομένως ακολουθεί τους ίδιους γραμματικούς κανόνες όπως “αν θυμάμαι καλά”. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το πλαίσιο.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, χρησιμοποιείτε το IIRC για να εισάγετε ευγένεια, σαρκασμό ή αβεβαιότητα σε μια πρόταση. Η πρόθεσή σας όταν τη χρησιμοποιείτε θα εξαρτηθεί από το πλαίσιο, όπως το είδος της συνομιλίας που κάνετε, το άτομο με το οποίο μιλάτε και το θέμα που συζητάτε.

  Πώς να κάνετε αυτόματο μέγεθος εικόνων στο PowerPoint

Ας υποθέσουμε ότι εργάζεστε σε ένα μπιφτέκι και το αφεντικό σας προτείνει να ξεφύγετε μετά τη βιασύνη του μεσημεριανού γεύματος. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι ευγενικό να πείτε στους συναδέλφους σας: «IIRC, το αφεντικό θέλει να πάω σπίτι τώρα». Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που θα θέλατε να πείτε σε έναν πελάτη που σας ζητά βοήθεια—εκτός αν θέλετε να είστε αγενείς.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το IIRC στο μέλλον, θα διαπιστώσετε ότι είναι αρκετά συνηθισμένο ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίζουν τι εννοείτε. Απλώς προσέξτε το πλαίσιο και, hey, το IIRC θα σας φανεί χρήσιμο όποτε κάποιος σας ρωτήσει τι σημαίνει FWIW.

Το IIRC δεν είναι ο μόνος αρχικισμός που βασίζεται σε μια φράση του πραγματικού κόσμου. Άλλα δημοφιλή περιλαμβάνουν το TBH και το FWIW και μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή προσθήκη στο λεξιλόγιό σας στο Διαδίκτυο.