Πώς να χρησιμοποιήσετε τις συναρτήσεις AND και OR στα Φύλλα Google

Εάν θελήσατε ποτέ να ελέγξετε εάν τα δεδομένα από το υπολογιστικό φύλλο των Φύλλων Google πληρούν ορισμένα κριτήρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα AND και OR. Αυτές οι λογικές συναρτήσεις σάς δίνουν TRUE και FALSE απαντήσεις, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ταξινομήσετε τα δεδομένα σας.

Εάν χρησιμοποιείτε AND με πολλά ορίσματα, όλα αυτά τα ορίσματα πρέπει να είναι αληθή για να λάβετε μια TRUE απάντηση. διαφορετικά, ΚΑΙ απαντά με FALSE. Εάν χρησιμοποιείτε το OR, μόνο ένα όρισμα πρέπει να είναι αληθές για το OR για να παρέχει μια TRUE απάντηση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα AND και OR ξεχωριστά ή μέσα σε άλλες λειτουργίες, όπως το IF.

Χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση AND

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση AND μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες συναρτήσεις για να παρέχετε μια λογική (TRUE ή FALSE) δοκιμή.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε ένα Φύλλα Google υπολογιστικό φύλλο και κάντε κλικ σε ένα κενό κελί. Πληκτρολογήστε =AND(Επιχείρημα Α, Επιχείρημα Β) και αντικαταστήστε κάθε όρισμα με τα κριτήρια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα ορίσματα θέλετε, αλλά πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα για να λειτουργήσει ΚΑΙ.

  Πώς να αλλάξετε τους στόχους κίνησης, στάσης και άσκησης του Apple Watch

Στο παρακάτω παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε τρία ορίσματα. Το πρώτο όρισμα είναι ο απλός υπολογισμός του 1+1=2.

Το δεύτερο υποστηρίζει ότι το κελί E3 ισούται με τον αριθμό 17.

Τέλος, ο τρίτος υποστηρίζει ότι η τιμή του κελιού F3 (που είναι 3) είναι ίση με τον υπολογισμό του 4-1.

Καθώς και τα τρία ορίσματα είναι αληθή, ο τύπος AND αποκρίνεται με TRUE στο κελί A2. Εάν αλλάξουμε οποιοδήποτε από αυτά τα ορίσματα, θα έχει ως αποτέλεσμα ο τύπος ΚΑΙ στο A2 να αλλάξει την απόκριση από TRUE σε FALSE.

Στο παρακάτω παράδειγμα, ο τύπος AND στο κελί A3 έχει δύο σωστά ορίσματα και ένα λανθασμένο (F3=10, ενώ το F3 στην πραγματικότητα ισούται με 3). Αυτό προκαλεί AND να απαντήσει με FALSE.

Χρήση της συνάρτησης OR

Ενώ το AND απαιτεί όλα τα ορίσματα που χρησιμοποιεί να είναι αληθή, η συνάρτηση OR απαιτεί μόνο ένα να είναι αληθές για OR να απαντά με TRUE.

Όπως το ΚΑΙ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση OR μόνη της ή να τη συνδυάσετε με άλλες λειτουργίες. Όπως και με το AND, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα ορίσματα θέλετε, αλλά πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα για να λειτουργήσει.

Για να χρησιμοποιήσετε το OR, κάντε κλικ σε ένα κενό κελί και πληκτρολογήστε =OR(Argument A, Argument B) και αντικαταστήστε τα ορίσματα με τα δικά σας.

  Τι είναι το Microsoft – WPD

Στο παρακάτω παράδειγμα, ο τύπος που χρησιμοποιεί OR στο κελί A2 έχει ένα λανθασμένο όρισμα από τα τρία (F3=10, όπου το F3 στην πραγματικότητα ισούται με 3).

Σε αντίθεση με όταν χρησιμοποιείτε AND, ένα λανθασμένο όρισμα στα τρία θα έχει ως αποτέλεσμα ένα TRUE αποτέλεσμα. Για ένα αποτέλεσμα FALSE, όλα τα ορίσματα που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι λανθασμένα.

Στο παρακάτω παράδειγμα, οι τύποι OR στα κελιά A4 και A5 επέστρεψαν μια απόκριση FALSE επειδή και τα τρία ορίσματα και στους δύο τύπους είναι λανθασμένα.

Χρήση AND και OR με IF

Επειδή τα AND και OR είναι λογικές συναρτήσεις με αποκρίσεις TRUE και FALSE, μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε με το IF. Όταν χρησιμοποιείτε το IF, εάν ένα όρισμα είναι TRUE, επιστρέφει μία τιμή. Διαφορετικά, επιστρέφει άλλη τιμή.

Η μορφή ενός τύπου που χρησιμοποιεί IF είναι =IF(Argument, Value IF TRUE, Value IF FALSE). Για παράδειγμα, όπως φαίνεται παρακάτω, =IF(E2=1,3,4) κάνει το IF να επιστρέψει τον αριθμό 3 εάν το κελί E2 ισούται με 1. Διαφορετικά, επιστρέφει τον αριθμό 4.

Επειδή το IF υποστηρίζει μόνο ένα όρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα AND και OR για να εισαγάγετε σύνθετους λογικούς ελέγχους με πολλά ορίσματα.

Χρήση AND με IF

Για να χρησιμοποιήσετε το AND σε έναν τύπο IF, πληκτρολογήστε =IF(AND(AND Argument 1), Value IF TRUE, Value IF FALSE) και αντικαταστήστε το όρισμα AND (ή τα ορίσματα) και IF TRUE και IF FALSE.

  Πώς να αποθηκεύσετε ένα φύλλο Excel ως PDF

Στο παρακάτω παράδειγμά μας, χρησιμοποιήσαμε το IF με έναν ένθετο τύπο AND στο κελί A2 με τέσσερα ορίσματα. Και τα τέσσερα ορίσματα είναι σωστά, επομένως επιστρέφεται η τιμή IF TRUE (σε αυτήν την περίπτωση, «Ναι»).

Στο κελί A3, ένας παρόμοιος τύπος IF με AND περιέχει δύο λανθασμένα ορίσματα. Καθώς το AND απαιτεί όλα τα ορίσματα να είναι σωστά, το IF επιστρέφει την τιμή IF FALSE, η οποία είναι διαφορετική τιμή κειμένου (“Όχι”).

Χρησιμοποιώντας το Ή με το IF

Όπως και με το AND, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το OR με το IF για να δημιουργήσετε ένα σύνθετο λογικό τεστ. Μόνο ένα όρισμα OR πρέπει να είναι σωστό για το IF να επιστρέψει μια TRUE απάντηση.

Για να χρησιμοποιήσετε το OR με το IF, κάντε κλικ σε ένα κενό κελί και πληκτρολογήστε =IF(OR(OR Argument 1), Value IF TRUE, Value IF FALSE).

Αντικαταστήστε το όρισμα (ή ορίσματα) OR και τις τιμές IF TRUE/FALSE, όπως απαιτείται.

Στα παρακάτω παραδείγματα, οι δύο τύποι IF με OR στα κελιά A2 και A3 επέστρεψαν την τιμή κειμένου IF TRUE (“Ναι”). Και τα τέσσερα ορίσματα είναι σωστά στον τύπο A2 IF με OR, ενώ το A3 έχει δύο λανθασμένα ορίσματα από τα τέσσερα.

Στο κελί A4, και τα τέσσερα ορίσματα στον τύπο IF με OR είναι λανθασμένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο γενικός τύπος IF επιστρέφει την τιμή κειμένου IF FALSE (“Όχι”), αντί.