Πάρτε ένα παράθυρο πέντε δευτερολέπτων για να πάρετε πίσω μια ντροπιαστική ανάρτηση στο Facebook

Όλοι το έχουμε κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας. είτε ήταν σε μια έκρηξη οργής, οι ρίψεις μιας παθιασμένης απογοήτευσης ή απλώς λόγω μέθης, όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε δημοσιεύσει κάτι στο Facebook για να το μετανιώσουμε αργότερα. Το ίδιο συμβαίνει με τα email, τα tweets και τα μηνύματα κειμένου και υπάρχουν πολύ λίγες υπηρεσίες που μας προσφέρουν έναν τρόπο να τα πάρουμε πίσω ή να ξανασκεφτούμε την απόφασή μας. Το Gmail είναι υπέροχο καθώς διαθέτει μια δυνατότητα καθυστερημένης αποστολής που μπορείτε να ενεργοποιήσετε, η οποία περιμένει ένα λεπτό πριν στείλει το email ακόμα και αφού πατήσετε το κουμπί Αποστολή. Το Facebook, ο πυρήνας της κοινωνικής μας ζωής θα μπορούσε να κάνει με κάτι παρόμοιο και το Facebook Undo κάνει ακριβώς αυτό. Είναι μια επέκταση του Chrome που λειτουργεί στο παρασκήνιο και σας δίνει αντίστροφη μέτρηση πέντε δευτερολέπτων για να επανεξετάσετε τη δημοσίευση μιας ενημέρωσης αφού πατήσετε το κουμπί Δημοσίευση.

  Δείτε ποια αντικείμενα έχει εντοπίσει το Facebook στις φωτογραφίες σας

Το Facebook Undo θα τροποποιήσει τη διεπαφή χρήστη του Facebook αφού κάνετε κλικ στο «Δημοσίευση». Εκτός από αυτό, δεν θα γίνει καμία αλλαγή στη διεπαφή του Chrome ή στο Facebook. Εγκαταστήστε την επέκταση, μεταβείτε στο Facebook και συντάξτε μια ακατάλληλη ανάρτηση. Κάντε κλικ στο «Δημοσίευση» και το κουμπί θα αλλάξει για να διαβάσει «Αναίρεση» με ένα χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα από 5 δευτερόλεπτα. Κάντε κλικ στο κουμπί πριν τελειώσει το χρονόμετρο και η ανάρτηση θα ματαιωθεί.

Ανανεώστε το Facebook ή απλώς ανοίξτε το σε μια νέα καρτέλα (κλείστε το προηγούμενο παράδειγμα) για να τεθεί σε ισχύ η επέκταση. Εάν η καρτέλα συνεχίζει να φορτώνει, χωρίς να σταματά ποτέ όταν πρέπει, κλείστε την, απενεργοποιήστε και στη συνέχεια ενεργοποιήστε ξανά την επέκταση. Το πρόβλημα θα πρέπει να εξαφανιστεί σε όλες τις επόμενες χρήσεις.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου στο Facebook

Το Facebook Undo δεν έχει επιλογές προσαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι το παράθυρό σας για να γλιτώσετε τον εαυτό σας από την αμηχανία και τη δημόσια γελοιοποίηση είναι πέντε δευτερόλεπτα και όχι ένα νανοδευτερόλεπτο περισσότερο. Χρησιμοποιήστε τα καλά. Δεδομένου ότι η επέκταση είναι νέα, μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο προγραμματιστής θα αυξήσει τον χρόνο ανάκτησης μιας ανάρτησης ή ίσως προσθέσει μια δυνατότητα που μας επιτρέπει να εντοπίσουμε άτομα (διάβασε πρώην αγόρι/φίλη) στα οποία η επέκταση θα πρέπει να μας εμποδίσει να στείλουμε μηνύματα ή γράφοντας στους τοίχους τους αν αργήσει η ώρα. Θα ήταν εκτός του πεδίου εφαρμογής μιας απλής δυνατότητας ανάκτησης, όπως ισχυρίζεται ότι σας παρέχει το Facebook Undo, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε.

  Σχεδιάστε φωτογραφίες πριν τις μοιραστείτε μέσω του Facebook Messenger [iOS]

Εγκαταστήστε το Facebook Undo από το Chrome Web Store