Πώς να απενεργοποιήσετε το αρχείο ιστορίας του Facebook

Το Facebook παρουσίασε ιστορίες σε μια προσπάθεια να αντιγράψει τη δημοτικότητα της ίδιας λειτουργίας που έχει το Snapchat. Η βάση χρηστών του Facebook δεν είναι σχεδόν ίδια με αυτή του Snapchat, επομένως δεν είναι περίεργο που τα Facebook Stories δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο στο Snapchat. Αν δημοσιεύετε συχνά στην ιστορία σας στο Facebook, υποθέτοντας ότι η φωτογραφία ή το βίντεο εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι ένα αντίγραφό του έχει αποθηκευτεί στον λογαριασμό σας. Κανείς δεν το βλέπει όμως, υπάρχει. Δεν διαγράφεται αυτόματα μετά το υποσχόμενο 24ωρο. Όλα αυτά συμβαίνουν υπό το πρόσχημα μιας δυνατότητας που ονομάζεται Αρχείο ιστορίας. Εάν δεν θέλετε να διατηρήσετε τις ιστορίες σας στο Facebook για πάντα, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Facebook Story Archive.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις στο Facebook Messenger

Αρχείο ιστορίας Facebook

Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και θα δείτε ιστορίες στην κορυφή. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις διαθέσιμες ιστορίες, αλλά αν κοιτάξετε επάνω δεξιά στο ρυθμιστικό της ιστορίας, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται “Το αρχείο σας”. Κλίκαρέ το. Εάν έχετε δημοσιεύσει πρόσφατα στην ιστορία σας, η οθόνη Το Αρχείο ιστορίας σας θα σας εμφανίσει τις πρόσφατες αναρτήσεις σας.

Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της οθόνης.

Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη Ρυθμίσεις αρχείου ιστορίας, η οποία είναι μόνο μία ρύθμιση. την επιλογή Αποθήκευση σε Αρχειοθέτηση. Απενεργοποιήστε το και το Facebook δεν θα αποθηκεύει πλέον αντίγραφο της ιστορίας σας στον λογαριασμό σας.

  Το Socioclip είναι ένα εργαλείο σελιδοδεικτών για αναρτήσεις στο Facebook και στο Quora [Chrome]

Το Facebook καθιστά πολύ πιο εύκολο να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή παρά να την απενεργοποιήσετε. Μόλις το απενεργοποιήσετε, η οθόνη σάς δίνει ένα κουμπί για να το ενεργοποιήσετε από την οθόνη Το Αρχείο σας ιστορίας.

Αν θυμάστε, πριν από μερικά χρόνια ανακαλύφθηκε ότι ακόμα και μετά τη διαγραφή φωτογραφιών από το Facebook, το Facebook κρατούσε ένα αντίγραφό τους. Ο κόσμος δεν ήταν ευχαριστημένος και το Facebook έσπευσε να εγκαταλείψει την πρακτική. Αυτό προφανώς δεν είναι το ίδιο πράγμα. Έχετε την επιλογή να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, αλλά εξακολουθεί να είναι περιττή και ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

  Αναζητήστε Hashtags στο Facebook, το Twitter και το Google Plus

Το αρχείο είναι ορατό μόνο σε εσάς. Οι φίλοι και οι ακόλουθοί σας δεν μπορούν να δουν. Στην πραγματικότητα, αν ήθελες να τους το κάνεις διαθέσιμο, δεν θα μπορούσες. Η ίδια η ιστορία δεν αποθηκεύεται εκτός αν έχουν λήξει οι 24 ώρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά μια εικόνα ή ένα βίντεο ή να το ελέγξετε, κάτι που είναι το βοηθητικό πρόγραμμα της λειτουργίας. Οι αποθηκευμένες ιστορίες δεν καταλαμβάνουν χώρο στη συσκευή σας. Το αντίγραφο αποθηκεύεται στο διαδίκτυο, επομένως, αν σας αρέσει η λειτουργία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως καταλαμβάνει υπερβολικό χώρο στο τηλέφωνό σας.