Το πρόγραμμα βοήθειας ομάδων καρτελών κάνει πιο προσιτή τη διαχείριση καρτελών στον Firefox

Η λειτουργία Ομάδες καρτελών του Firefox είναι ένας αρκετά έξυπνος τρόπος διαχείρισης πολλών καρτελών. Αλλά το σημαντικό μειονέκτημα με το οποίο υποφέρει είναι ότι οι ομάδες καρτελών μπορούν να εμφανίζονται μόνο σε ξεχωριστή διεπαφή ως μικρές μικρογραφίες. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ανοιχτού κώδικα της Mozilla δεν είναι πολύ ευέλικτο όσον αφορά την προσαρμογή αυτών των ομάδων. Μπορείτε να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση στις Ομάδες καρτελών μέσω της συντόμευσης του πλήκτρου πρόσβασης Ctrl + Shift + E. Ή μέσω ενός κουμπιού στην οθόνη που εμφανίζεται μόνο όταν έχετε ανοίξει τόσες πολλές καρτέλες. Εάν εργάζεστε με πολλές καρτέλες, αγαπάτε την ομαδοποίηση καρτελών του Firefox, αλλά θέλετε να την φέρετε απευθείας στην πρώτη γραμμή οποιασδήποτε ιστοσελίδας, δοκιμάστε το Βοηθητικό πρόγραμμα Ομάδων καρτελών, το οποίο, αντί να βασίζεται σε δύο διεπαφές, παρουσιάζει ομάδες καρτελών σε ένα επικαλυμμένο παράθυρο.

  Παίξτε μουσική από οποιονδήποτε φάκελο ή τη μουσική βιβλιοθήκη σας στον Firefox

Μόλις εγκατασταθεί, υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το χρησιμοποιήσετε. Το ένα είναι να προσθέσετε χειροκίνητα το κουμπί του στο κουμπί της γραμμής διευθύνσεων κάνοντας κλικ στο Μενού > Προσαρμογή > Προσθήκη στον Firefox και, στη συνέχεια, σύροντας το κουμπί του στη θέση που επιθυμείτε στη γραμμή εργαλείων. Η δεύτερη μέθοδος είναι πολύ πιο εύκολη και εύχρηστη. Απλώς κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε καρτέλα και θα δείτε τη Βοήθεια Ομάδων καρτελών στο μενού περιβάλλοντος. Από εδώ, μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των ομάδων καρτελών σας εν κινήσει, καθώς και να προβάλετε ή να διαχειριστείτε γρήγορα τις ομάδες σας σε ένα πρώτο παράθυρο.

Όταν κάνετε κλικ στην επιλογή “Διαχείριση ομάδων” ή “εμφάνιση όλων των ομάδων”, ο βοηθός Ομάδες καρτελών εμφανίζει όλες τις υπάρχουσες ομάδες καρτελών σας και οι καρτέλες ανοίγουν σε αυτήν την ομάδα. Το καλό είναι ότι εμφανίζει τις καρτέλες ως κείμενο συνοδευόμενες από τα favicon τους, επιτρέποντάς σας να προσδιορίσετε αμέσως ποια καρτέλα ή ομάδα καρτελών θέλετε να ανοίξετε. Το πρόσθετο εμφανίζει επίσης τον συνολικό αριθμό των καρτελών σε κάθε ομάδα. Μια απλή μεταφορά και απόθεση σάς επιτρέπει να δημιουργείτε νέες ομάδες από υπάρχουσες καρτέλες. Ομοίως, οι καρτέλες μπορούν επίσης να μετακινηθούν από τη μια ομάδα στην άλλη με μεταφορά και απόθεση. Οι υπάρχουσες ομάδες μπορούν επίσης να μετονομαστούν ανά πάσα στιγμή.

  Πώς να απαλλαγείτε από το μήνυμα "Βοηθήστε το να το βελτιώσετε" στον Firefox

Το Βοηθητικό Ομάδες καρτελών διαθέτει επίσης μια γραμμή αναζήτησης που σας επιτρέπει να βρείτε μια συγκεκριμένη καρτέλα σε όλες τις ομάδες. Σε περίπτωση που χρειαστεί να αφαιρέσετε μια καρτέλα από μια ομάδα καρτελών, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί X δίπλα στο όνομά της.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την εμφάνιση των προεπισκοπήσεων ομάδας και των μενού της Ομάδας καρτελών μέσω των Επιλογών της. Οι σχετικές ρυθμίσεις βρίσκονται στην καρτέλα Γενικά. Εκτός από αυτό, το πρόσθετο σάς επιτρέπει να αλλάξετε ορισμένες πρόσθετες παραμέτρους ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, για παράδειγμα, μπορείτε να καθορίσετε συνολικά μενού ομάδων καρτελών σε ένα πλαίσιο. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την επιλογή για σελιδοδείκτη σε όλα τα στοιχεία μιας ομάδας στην καρτέλα Σελιδοδείκτης.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 42 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Παρόλο που έχουμε καλύψει πολλές επεκτάσεις καρτελών στο παρελθόν, ο Βοηθός Ομάδων καρτελών ξεχωρίζει από τους πολλούς. Απλώς παρέχει έναν πολύ πιο βολικό τρόπο διαχείρισης ομάδων καρτελών χωρίς εναλλαγή μεταξύ δύο διαφορετικών διεπαφών.

Εγκαταστήστε το Βοηθητικό πρόγραμμα Ομάδων καρτελών για τον Firefox