Νέες δυνατότητες στον Firefox 42 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 42 κυκλοφορεί τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για Android. Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος εκπληκτικών λειτουργιών που στοχεύουν σε καλύτερη εμπειρία χρήστη καθώς και βελτιώσεις ασφάλειας. Οι χρήστες επιτραπέζιου υπολογιστή θα μπορούν πλέον να βλέπουν ποιες καρτέλες αναπαράγουν ήχο και να τις κάνουν σίγαση από μια ένδειξη διεπαφής χρήστη στην καρτέλα. Είναι πιο εύκολο να εισαγάγετε αποθηκευμένα διαπιστευτήρια σύνδεσης σε μια ιστοσελίδα μέσω του δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος και να προβάλετε κωδικούς πρόσβασης από αυτήν. Υπάρχει ένα νέο κέντρο ελέγχου για πληροφορίες ασφαλείας σχετικά με ιστοτόπους και μια δυνατότητα προστασίας παρακολούθησης είναι τώρα διαθέσιμη για ιδιωτικές περιόδους περιήγησης. Οι χρήστες Android μπορούν πλέον να αναζητούν και να επεξεργάζονται κωδικούς πρόσβασης από τη σελίδα about:login, να εκφωνούν απευθείας ερωτήματα αναζήτησης και επίσης να ενεργοποιούν την προστασία παρακολούθησης για ιδιωτική περιήγηση.

  Πώς να διορθώσετε το δυνατό ηχητικό σήμα στο τέλος των τηλεφωνικών κλήσεων στο Android

Επιτραπέζιος υπολογιστής Firefox 42

Ενδείξεις ήχου σε καρτέλες

Ανοίξτε μια καρτέλα και παίξτε ένα βίντεο σε αυτήν στον Firefox 42 και θα δείτε μια ένδειξη ήχου στην καρτέλα. Κάνοντας κλικ στην ένδειξη σάς επιτρέπει να κάνετε σίγαση της καρτέλας. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε σε ποια καρτέλα αναπαράγεται μια διαφήμιση βίντεο.

Προστασία παρακολούθησης σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Προστέθηκε προστασία παρακολούθησης σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης επειδή η Mozilla θεώρησε ότι οι χρήστες είχαν υψηλές προσδοκίες όσον αφορά το απόρρητο κατά την περιήγηση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Η προστασία πρέπει να ενεργοποιηθεί από την καρτέλα Απόρρητο στη σελίδα σχετικά με: προτιμήσεις και αποτρέπει την αποθήκευση cookie, αναζητήσεων, ιστορικού και προσωρινών αρχείων. Είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή για χρήστες Android.

  Μεταφράστε γρήγορα έως και 45 γλώσσες με το Inapp Translator [Android]

Κέντρο Ελέγχου για την ασφάλεια του ιστότοπου

Αυτή είναι βασικά μια ανανεωμένη έκδοση των αναδυόμενων πληροφοριών ασφαλείας που λάβατε όταν κάνατε κλικ στο εικονίδιο του λουκέτου στη γραμμή URL.

Προβολή & Εισαγωγή στοιχείων σύνδεσης

Αυτό είναι ίσως το χαρακτηριστικό που οι άνθρωποι θα βρουν το πιο χρήσιμο. Κάντε δεξί κλικ σε μια σελίδα για την οποία έχετε αποθηκεύσει πληροφορίες σύνδεσης και μπορείτε να εισαγάγετε εναλλακτικά διαπιστευτήρια σύνδεσης και να προβάλετε τα αποθηκευμένα στοιχεία σύνδεσης για αυτήν τη σελίδα.

Firefox 42 Android

Άμεση φωνητική εισαγωγή στη γραμμή URL

Τώρα μπορείτε να εκφωνήσετε ένα ερώτημα αναζήτησης πατώντας το κουμπί του μικροφώνου στη γραμμή URL του Firefox. Ανεξάρτητα από το τι λέτε, η ομιλία θα σας εξοικονομήσει μόνο την προσπάθεια πληκτρολόγησης. Θα πρέπει να πατήσετε χειροκίνητα το enter.

  Το Metal Slug Defense κυκλοφόρησε για Android και iOS [Review]

Προβολή και επεξεργασία αποθηκευμένων πληροφοριών σύνδεσης

Τώρα μπορείτε να μεταβείτε στο about:login και να προβάλετε τις πληροφορίες σύνδεσης που έχετε αποθηκεύσει για όλους τους τομείς. Πατήστε ένα σύνολο διαπιστευτηρίων για να τα επεξεργαστείτε. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε τα διαπιστευτήρια στο πρόχειρο και να τα διαγράψετε αν θέλετε.

Έχουν κυκλοφορήσει δυνατότητες για προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένου ενός που σας επιτρέπει να δημιουργείτε φίλτρα για προεπιλογές CSS και να αποθηκεύετε τα φίλτρα σας ως προεπιλογές. Μπορείτε να διαβάσετε τις πλήρεις σημειώσεις έκδοσης για τον Firefox επιφάνεια εργασίας και Android στον επίσημο ιστότοπο της Mozilla.

Κάντε λήψη του Firefox 42 για επιτραπέζιους υπολογιστές

Κατεβάστε το Firefox για Android