Προβολή μεγέθους φακέλου σε Byte, Kilobyte, Megabyte και Gigabyte [Windows]

Ένα από τα πράγματα που με ενοχλούν στα Windows είναι η αδυναμία τους να εμφανίζουν μεγέθη φακέλων. Αν και μπορείτε να λάβετε αυτές τις πληροφορίες εάν ανοίξετε το φύλλο Ιδιοτήτων του φακέλου στην Εξερεύνηση των Windows, δεν είναι κατάλληλο για σύγκριση μεγεθών φακέλων ή για ανάλυση των φακέλων που καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο στο δίσκο, επειδή μπορεί να χάσετε χρόνο για να ανοίξετε τις ιδιότητες κάθε φακέλου. μετά την άλλη. Εάν δεν σας πειράζει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία τρίτων, το Folder Size Explorer είναι μια δωρεάν εφαρμογή που έχει στόχο να σας βοηθήσει. Υπολογίζει αυτόματα το μέγεθος όλων των φακέλων στον υπολογιστή σας και σας επιτρέπει να το δείτε σε byte, kilobyte, megabyte και gigabyte.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την προστασία από παραβίαση για την ασφάλεια των Windows στα Windows 10

Το πρόγραμμα είναι αρκετά φιλικό προς το χρήστη. Όταν εκκινηθεί, σαρώνει αυτόματα όλες τις μονάδες δίσκου και τους φακέλους σε αυτές και εμφανίζει το συνολικό τους μέγεθος. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί Ανανέωση για να υπολογίσετε με μη αυτόματο τρόπο τον χώρο όλου του φακέλου, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αλλαγές. Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή της εφαρμογής εμφανίζονται όλοι οι φάκελοι, ενώ στα δεξιά θα βρείτε τους φακέλους του επιλεγμένου ριζικού φακέλου ή διαμερίσματος. Για κάθε φάκελο στη διαδρομή, εμφανίζονται οι ακόλουθες πληροφορίες. όνομα φακέλου, συνολικό μέγεθος, ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης, συνολικά αρχεία που φέρει, κατάσταση, τύπος.

  Πώς να κάνετε τη γραμμή εργασιών των Windows 10 ημιδιαφανή

Η γραμμή κατάστασης παραθέτει τις συνολικές απαιτήσεις τοποθεσίας, τον αριθμό των φακέλων και των αρχείων του ριζικού φακέλου. Μπορείτε να βρείτε πρόσθετες επιλογές στη γραμμή εργαλείων του Folder Size Explorer. Από εδώ, για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τις τιμές αθροίσματος ελέγχου MD5, SHA1 και SHA256 που θα εμφανίζονται μαζί με όλα τα αρχεία. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε την προβολή μεγέθους φακέλου από byte σε gigabyte κάνοντας κλικ στο B, KB, MB και GB αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να εξάγετε τα δεδομένα σε ένα αρχείο CSV. Η γραμμή εργαλείων φέρει ένα αναπτυσσόμενο μενού με την ένδειξη «Αυτόματο» κάνοντας κλικ το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τον αριθμό νημάτων της CPU σας που χρησιμοποιεί για τον υπολογισμό των μεγεθών φακέλων.

  Πώς να βρείτε την έκδοση του BIOS και να την ενημερώσετε στα Windows 10

Όσον αφορά την εμφάνιση, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος των στηλών και να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εμφάνιση της γραμμής εργαλείων από μερικά διαφορετικά χρώματα. Το Folder Size Explorer λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8. Υποστηρίζονται και οι δύο εκδόσεις 32-bit και 64-bit. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στα Windows 8.1 Pro.

Κατεβάστε την Εξερεύνηση μεγέθους φακέλου