Παίξτε μουσική από οποιονδήποτε φάκελο ή τη μουσική βιβλιοθήκη σας στον Firefox


Πριν από λίγο καιρό κάναμε μια ανάρτηση σχετικά με το πώς μπορείτε να αναπαράγετε τοπική μουσική στο Google Chrome. Τα αρχεία μουσικής είναι μόνο ένας από τους πολλούς τύπους αρχείων που μπορούν να ανοίξουν, σε αυτήν την περίπτωση, να αναπαραχθούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας χωρίς να χρειάζονται πρόσθετα. Τα προγράμματα περιήγησης δεν είναι τα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων με τις περισσότερες δυνατότητες, ωστόσο δεν είναι δυνατή η ουρά αρχείων ή η δημιουργία λιστών αναπαραγωγής. Εκεί μπαίνουν τα πρόσθετα. Το Local Music Player είναι ένα πρόσθετο Firefox που μπορεί να διαβάσει όλα τα αρχεία μουσικής σε οποιονδήποτε φάκελο ή βιβλιοθήκη και να βάλει τα αρχεία σε ουρά για αναπαραγωγή. Μπορείτε να παίξετε ένα μόνο κομμάτι ή να αναπαράγετε όλα το πρόσθετο. Ο ίδιος ο παίκτης είναι πολύ βασικός και στερείται λειτουργιών βρόχου και τυχαίας αναπαραγωγής.

  Η αθόρυβη καρτέλα καθυστερεί τη φόρτωση της σελίδας στον Firefox μέχρι να μεταβείτε στην καρτέλα

Μόλις εγκατασταθεί, το Local Music Player θα προσθέσει ένα κουμπί εγγραφής βινυλίου δίπλα στη γραμμή URL. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής και να επιλέξετε έναν κατάλογο. Από προεπιλογή, το πρόσθετο θα ορίσει το C:UserYourUserName ως κατάλογο.

Κάντε κλικ μέσα στο πλαίσιο εισαγωγής καταλόγου, όπου θα είναι ήδη επιλεγμένος ένας κατάλογος. Θα ανοίξει το πλαίσιο αναζήτησης για επιλογή διαφορετικής. Ανάλογα με το μέγεθος του καταλόγου, το πρόσθετο θα τον σαρώσει για αρχεία μουσικής και θα παραθέσει όλα τα κομμάτια που βρίσκονται σε αυτόν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής δίπλα σε ένα κομμάτι για να το παίξετε. Εάν ενεργοποιήσετε την επιλογή “Αυτόματη αναπαραγωγή του επόμενου τραγουδιού στην ουρά”, το πρόσθετο θα παίξει το επόμενο τραγούδι στη λίστα χωρίς να χρειαστεί να παρέμβετε. Μπορείτε να διακόψετε ή να διακόψετε ένα τραγούδι ανά πάσα στιγμή. Κάθε φορά που αλλάζει το τραγούδι, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση επιφάνειας εργασίας που σας ενημερώνει ποιο νέο τραγούδι παίζεται.

  Πώς να συγχρονίσετε τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης μεταξύ επιφάνειας εργασίας και Android στον Firefox 29

Ένας από τους τομείς όπου το Local Music Player θα μπορούσε να κάνει με κάποια βελτίωση είναι το UI. Είναι πολύ απλό και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά τα χειριστήρια έντασης δεν δίνουν καμία ένδειξη για το πόσο υψηλή ή χαμηλή είναι η μουσική. Οι γραμμές που υποδεικνύουν το επίπεδο παραμένουν λευκές και απλά μαντεύετε πόσο δυνατή είναι η ένταση. Μπορείτε να κάνετε κλικ στις γραμμές για να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση του ήχου, αλλά και πάλι, δεν θα ξέρετε αν κάνετε πιο δυνατά ή πιο ήσυχα.

Το πρόσθετο δεν επαναφέρει τα τραγούδια που βρίσκονται στην ουρά μόλις τα τρέξει. Ακόμα κι αν δεν έχει προστεθεί μια δυνατότητα βρόχου για ένα μεμονωμένο κομμάτι, μια λειτουργία βρόχου για τραγούδια σε ουρά θα ήταν μια καλή προσθήκη.

  Διορθώστε το Firefox δεν ανταποκρίνεται

Εγκαταστήστε το Local Music Player για Firefox