Το Κέντρο ειδοποιήσεων των Windows 10 στα αρχικά του στάδια

Οι ειδοποιήσεις αποτελούν μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows εδώ και πολύ καιρό, αν και μέχρι τα Windows 8, δεν ήταν καν στο ίδιο πρωτάθλημα με εκείνες στο OS X ή ακόμα και στα smartphone μας. Τα Windows 10 τα βελτιώνουν περαιτέρω, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε όλες τις ειδοποιήσεις που έχετε λάβει σε ένα μόνο αναδυόμενο πλαίσιο. Οι ειδοποιήσεις μπορούν να απενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ανά εφαρμογή ή μπορείτε να κάνετε σίγαση όλων των ειδοποιήσεων για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Οι ειδοποιήσεις είναι διαδραστικές. εάν αποθηκεύσετε ένα νέο αρχείο ή κάνετε λήψη μιας εφαρμογής, κάνοντας κλικ στην ειδοποίηση που σας ειδοποιεί για την ολοκλήρωση μιας από αυτές τις ενέργειες θα ανοίξει το αρχείο ή θα ξεκινήσει η εφαρμογή για εσάς. Ακολουθεί μια γρήγορη περιγραφή όλων όσων μπορείτε να κάνετε με το νέο κέντρο ειδοποιήσεων των Windows 10.

  Πώς να προσαρμόσετε τη νέα εφαρμογή τερματικού των Windows

Το Κέντρο ειδοποιήσεων είναι προσβάσιμο από δύο διαφορετικά μέρη. τη γραμμή charms και τη γραμμή εργασιών. Όταν γίνεται πρόσβαση από τη γραμμή Charms, δεν ανοίγει το πλήρες πλαίσιο ειδοποιήσεων. Αντίθετα, σας επιτρέπει να κάνετε σίγαση των ειδοποιήσεων μόνο για 1, 3 ή 8 ώρες. Για να κάνετε το ίδιο από το εικονίδιο Κέντρου ειδοποιήσεων στη γραμμή εργασιών, κάντε δεξί κλικ σε αυτό, επιλέξτε Απόκρυψη ειδοποίησης για και επιλέξτε μία από τις τρεις επιλογές σίγασης.

Όταν έχετε νέες ειδοποιήσεις, το εικονίδιο του Κέντρου ειδοποιήσεων στη γραμμή εργασιών λαμβάνει μια μπλε επισήμανση και ένα μικρό σήμα με αστερίσκο. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο θα ανοίξει ο πίνακας ειδοποιήσεων και θα παραβλεφθεί επίσης αυτή η επισήμανση. Όταν δεν υπάρχουν νέες ειδοποιήσεις, το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών μοιάζει με ένα απλό ορθογώνιο.

  Προσθέστε πλήρεις λειτουργίες κλήσης στο Κέντρο Ελέγχου [Jailbreak]

Ο πίνακας Κέντρο ειδοποιήσεων παραθέτει τις ειδοποιήσεις με χρονολογική σειρά. Όσον αφορά την τεχνική προεπισκόπηση των Windows 10, κάνοντας κλικ σε αυτές τις ειδοποιήσεις συχνά προκύπτει σφάλμα με την υπηρεσία να μην μπορεί να εντοπίσει ένα αρχείο. Τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από μια ειδοποίηση και ένα μικρό κουμπί κλεισίματος θα εμφανιστεί επάνω δεξιά. Κάντε κλικ σε αυτό για να απορρίψετε την ειδοποίηση. Για να διαγράψετε όλες τις ειδοποιήσεις, κάντε κλικ στο κουμπί κλεισίματος ‘Εκκαθάριση όλων’ στο επάνω μέρος.

Το Κέντρο ειδοποιήσεων, σε παλαιότερες εκδόσεις της τεχνικής προεπισκόπησης έπρεπε να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα. Με το build 9860, είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και μπορείτε να το έχετε πρόσβαση από τη γραμμή εργασιών εύκολα. Προς το παρόν, είναι buggy και οι ειδοποιήσεις δεν είναι εφαρμόσιμες. δεν μπορείτε να απαντήσετε σε μηνύματα ή να λάβετε εισερχόμενες κλήσεις Skype από μια ειδοποίηση. Ας ελπίσουμε ότι η τελική έκδοση θα είναι πολύ πιο γυαλισμένη με καλύτερες πιο προσαρμόσιμες επιλογές σίγασης.

  Η Google ανακοινώνει τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης Χαρτών και περισσότερα στοιχεία ελέγχου απορρήτου