Η Google ανακοινώνει τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης Χαρτών και περισσότερα στοιχεία ελέγχου απορρήτου

Σήμερα, η Google ανακοινώνει μια πληθώρα νέων λειτουργιών απορρήτου και ασφάλειας: Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης για τους Χάρτες Google, αυτόματη διαγραφή του ιστορικού σας στο YouTube, έλεγχοι φωνητικού απορρήτου στον Βοηθό Google και Έλεγχος κωδικού πρόσβασης που είναι ενσωματωμένος στη διαχείριση κωδικών πρόσβασης της Google.

Πρώτα: Οι Χάρτες Google αποκτούν σύντομα την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Η Google λέει ότι θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στο Android αργότερα αυτόν τον μήνα, με υποστήριξη για iPhone και iPad σύντομα. Ακριβώς όπως χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο YouTube, μπορείτε να αναζητήσετε τοποθεσίες στους Χάρτες Google και να τις προβάλετε χωρίς να προστεθούν αυτές οι τοποθεσίες στο ιστορικό σας. Δεν θα χρησιμοποιηθούν για την εξατομίκευση της εμπειρίας σας.

Όταν φτάσει αυτή η δυνατότητα, θα μπορείτε να πατήσετε τη φωτογραφία του προφίλ σας και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης. Η Google δεν είπε εάν αυτή η δυνατότητα έρχεται στον ιστότοπο των Χαρτών Google για υπολογιστές, αλλά μπορείτε πάντα να ανοίξετε τους Χάρτες Google σε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης στο Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές.

  Πώς να διορθώσετε την αναζήτηση του Outlook που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Το YouTube αποκτά αυτόματη διαγραφή, μια λειτουργία που είναι ήδη διαθέσιμη για το ιστορικό τοποθεσίας του Λογαριασμού σας Google και δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών. Όταν το ενεργοποιήσετε για εσάς Ιστορικό YouTube, η Google μπορεί να διαγράφει αυτόματα το ιστορικό παρακολούθησης και αναζήτησής σας στο YouTube κάθε 3 μήνες ή 18 μήνες, όποιο κι αν επιλέξετε.

Θα λάβετε μερικά από τα οφέλη της εξατομίκευσης, αλλά το YouTube δεν θα δημιουργήσει μια πολυετή ιστορία των ενδιαφερόντων σας.

Ο Βοηθός Google αποκτά καλύτερους φωνητικούς ελέγχους. Αντί να ψάχνετε στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο της Google για να διαγράψετε πράγματα που έχετε πει στον Βοηθό, μπορείτε τώρα να πείτε “Hey Google, διαγράψτε το τελευταίο πράγμα που σας είπα” ή “Hey Google, διαγράψτε όλα όσα σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα”.

  Πού βρίσκονται τα Εργαλεία διαχειριστή για το Office 365;

Η Google λέει ότι αυτή η λειτουργία θα φτάσει στα αγγλικά την επόμενη εβδομάδα και για άλλες γλώσσες τον επόμενο μήνα.

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Google βελτιώνεται επίσης. Έλεγχος κωδικού πρόσβασης φτάνει στο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Google στον ιστό. Ακριβώς όπως παρόμοιες λειτουργίες σε διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως το LastPass και το 1Password, θα σας ζητήσει να μάθετε ποιοι κωδικοί πρόσβασης είναι αδύναμοι, ποιοι έχετε επαναχρησιμοποιήσει σε πολλούς ιστότοπους και ποιοι διαπιστώθηκε ότι παραβιάστηκαν σε παραβίαση δεδομένων. Τότε ξέρετε ποιους κωδικούς πρόσβασης πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε.

Οι δυνατότητες κωδικού πρόσβασης φτάνουν τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Κυβερνοασφάλεια, που είναι προφανώς Οκτώβριος. Μια έρευνα της Google/Harris διαπίστωσε ότι το 66% των Αμερικανών επαναχρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς ιστότοπους και ότι μόνο το 12% των Αμερικανών χρησιμοποιούν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Είναι καλό να βλέπουμε τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Google να γίνεται όλο και πιο ικανός.

  Τι είναι η κάμερα Time of Flight (ToF) και γιατί το τηλέφωνό μου διαθέτει μία;

Η Google λέει επίσης ότι η λειτουργία “Έλεγχος κωδικού πρόσβασης” θα έρθει στο Chrome αργότερα φέτος. Εάν κάποιο από τα ονόματα χρήστη ή τους κωδικούς πρόσβασής σας έχει διαρρεύσει λόγω γνωστής παραβίασης δεδομένων, το Chrome θα σας προειδοποιήσει και θα σας προτείνει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Με άλλα λόγια, η Google δημιουργεί την επέκταση Password Checkup στο Chrome.