Πώς να μετρήσετε υψόμετρο στο iPhone σας

Εάν ταξιδεύετε, μπορεί να είστε περίεργοι για το υψόμετρο του τόπου στο οποίο βρίσκεστε. Το υψόμετρο μπορεί να σας πει πολλά για τον καιρό και τις συνθήκες διαβίωσης. Δείτε πώς μπορείτε να μετρήσετε το υψόμετρο στο iPhone σας.

Πριν ξεκινήσουμε, λίγα λόγια για τη διαφορά μεταξύ υψομέτρου και υψομέτρου. Ενώ οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν εναλλακτικά, έχουν ελαφρώς διαφορετικές έννοιες.

Σύμφωνα με Dictionary.com, το υψόμετρο ορίζεται ως το ύψος ενός αντικειμένου ή ενός τόπου «πάνω από ένα δεδομένο πλανητικό επίπεδο αναφοράς, ειδικά πάνω από το επίπεδο της θάλασσας στη γη». Ομοίως, ο ιστότοπος ορίζει ανύψωση ως το ύψος στο οποίο υψώνεται κάτι ή στο οποίο υψώνεται, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ή το επίπεδο του εδάφους». Η κύρια διαφορά εδώ είναι ότι το υψόμετρο υπολογίζεται πάντα από το επίπεδο της θάλασσας.

  Πώς να δημιουργήσετε πρότυπα στα Έγγραφα Google

Εάν θέλετε να μετρήσετε μόνο το ύψος ενός μέρους στο οποίο βρίσκεστε, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Compass στο iPhone σας. Διαθέτει ενσωματωμένο υψομετρικό χαρακτηριστικό.

Για να μετρήσετε το υψόμετρο, χρησιμοποιήστε το δωρεάν Το υψόμετρο μου εφαρμογή. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τόσο τους ενσωματωμένους αισθητήρες βαρόμετρου της συσκευής όσο και τα δεδομένα τοποθεσίας NOAA για να σας δώσει ακριβή στοιχεία.

Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή, δώστε στην εφαρμογή πρόσβαση στις υπηρεσίες τοποθεσίας, ώστε να μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία σας. Θα δείτε τώρα το υψόμετρο στο επάνω μέρος της οθόνης. Μπορείτε να το πατήσετε για εναλλαγή μεταξύ μετρικών και αυτοκρατορικών μονάδων.

  Πώς να αποκτήσετε τον ήχο κλήσης iPhone X στο τηλέφωνό σας

Εάν έχετε νεότερο iPhone (iPhone 6 και νεότερο), η εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα της συσκευής για να καθορίσει το υψόμετρο σας (είναι πιο ακριβές). Αλλά μπορείτε επίσης να δείτε τα δεδομένα από τη βάση δεδομένων NOAA.

Πατήστε στην καρτέλα “Αρχεία δεδομένων” στην κάτω δεξιά γωνία.

Επειδή αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα, η εφαρμογή θα σας ζητήσει να κάνετε λήψη του αρχείου δεδομένων για την περιοχή. Πατήστε στο κουμπί «Ναι».

Θα δείτε έναν χάρτη χωρισμένο σε διάταξη πλέγματος. Βρείτε την τρέχουσα περιοχή σας και πατήστε σε αυτήν για λήψη των δεδομένων NOAA.

  Πώς να αποκλείσετε κάποιον χωρίς να το γνωρίζει στο Viber

Θα δείτε ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης για τη λήψη του αρχείου δεδομένων. Εδώ, πατήστε ξανά το κουμπί «Ναι».

Σε λίγα δευτερόλεπτα, το αρχείο δεδομένων θα φορτωθεί στην εφαρμογή. Και πάλι, πατήστε στην καρτέλα “Αρχεία δεδομένων” από το κάτω μέρος της αρχικής οθόνης της εφαρμογής.

Όλες οι ενότητες θα παραμείνουν ίδιες, αλλά τα δεδομένα θα μεταβούν τώρα στη βάση δεδομένων NOAA.

Μπορείτε να πατήσετε ξανά το κουμπί “Αισθητήρας συσκευής” για να επιστρέψετε.

Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές κρυφές λειτουργίες στο iOS. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις κρυφές λειτουργίες του iPhone για να μάθετε περισσότερα.