Τι σημαίνει “GLHF” και πώς το χρησιμοποιείτε;

Όπως και το GG, το GLHF είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αργκό των παιχνιδιών υπολογιστή. Οι παίκτες το λένε συχνά στην αρχή των ανταγωνιστικών αγώνων παιχνιδιών για πολλούς παίκτες. Τι σημαίνει όμως το GLHF, από πού προήλθε και πώς ξεκινάτε να το χρησιμοποιείτε;

Καλή τύχη, καλή διασκέδαση!

Το GLHF είναι μια συντομογραφία του «καλή τύχη, καλή διασκέδαση». Χρησιμοποιείται στην αρχή των ανταγωνιστικών διαδικτυακών παιχνιδιών για να δημιουργήσει μια αίσθηση αθλητισμού ή ήθος. Το GLHF είναι κάτι που λες στην αρχή του αγώνα και το GG (καλό παιχνίδι) είναι κάτι που λες στο τέλος του αγώνα. Και οι δύο φράσεις έχουν την ίδια λειτουργία, αλλά χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά στάδια του παιχνιδιού.

  Πρόχειρο έλεγχος Παρακολουθεί τις αλλαγές εγγράφων σε DOCX, σελίδες και άλλες μορφές [OS X]

Όπως θα περίμενε κανείς, το GLHF είναι ένα φαινόμενο παιχνιδιών υπολογιστή που βασίζεται σε πληκτρολόγιο. Είναι σπάνιο να δείτε τη φράση σε παιχνίδια κονσόλας που βασίζονται σε χειριστήριο, αν και μπορεί να εμφανιστεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Όταν εμφανιστεί, δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε με κανέναν τρόπο. Το να αγνοείς ένα GLHF δεν είναι αγενές — αλλά είναι ευγενικό να ανταποδίδεις τη χειρονομία.

Μερικοί άνθρωποι συντομεύουν το GLHF σε GL ή HF. Αυτές οι μικρότερες συντομογραφίες σημαίνουν «καλή τύχη» και «διασκεδάστε».

Το GLHF είναι το Classic PC Gamer Lingo

Όπως το GG, το GLHF είναι βασικό στοιχείο της ανταγωνιστικής κουλτούρας gaming. Από τη δεκαετία του ’90, η φράση κέρδισε δημοτικότητα μέσω παιχνιδιών όπως το Quake, το Starcraft και το Counter-Strike. Είναι δύσκολο να βρεθούν πρώιμα παραδείγματα αυτών των φράσεων, καθώς οι συνομιλίες εντός παιχνιδιού δεν καταγράφονται ή αρχειοθετούνται ποτέ σωστά (και ποιος θα ήθελε να τις ταξινομήσει ούτως ή άλλως;).

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις έξυπνες λήψεις του Netflix

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πώς οι ανταγωνιστικοί παίκτες PC ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το GLHF και το GG. Άλλωστε, η ιδέα του αθλητικού πνεύματος υπάρχει εδώ και χιλιετίες. Οι παίκτες PC που άρχισαν να χρησιμοποιούν το GLHF και το GG στη δεκαετία του ’90 μεγάλωσαν λέγοντας πράγματα όπως “καλή τύχη” ή “αυτό ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι” στα γήπεδα σόφτμπολ και στα γήπεδα μπάσκετ. Είναι λογικό μόνο ότι η ίδια ορολογία θα κατέληγε σε ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Αν μη τι άλλο, η μακρά ιστορία αυτών των φράσεων (και η συνεχιζόμενη δημοτικότητά τους) είναι μια υπενθύμιση ότι τα ανταγωνιστικά παιχνίδια δεν είναι κάτι καινούργιο. Και με τη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών αθλημάτων, οι αγαπημένες μας συντμήσεις παικτών δεν θα εξαφανιστούν σύντομα.

  Τι είναι το LinkedIn Premium και αξίζει τον κόπο;

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το GLHF;

Δεν χρειάζεται να λέτε GLHF στην αρχή κάθε διαδικτυακού παιχνιδιού—οι περισσότεροι παίκτες δεν το κάνουν. Αλλά είναι μια ωραία χειρονομία που ενθαρρύνει τους άλλους να περάσουν καλά. Και στον κόσμο του ανταγωνιστικού παιχνιδιού, αυτό το είδος θετικότητας είναι πολύτιμο.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το GLHF, τότε απλώς ξεκινήστε το. Μπορείτε να το πετάξετε στην αρχή ενός παιχνιδιού ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ενώ περιμένετε στο λόμπι ενός παιχνιδιού. Ένα απλό “GLHF” θα κάνει – δεν χρειάζεται να περιπλέκετε υπερβολικά τα πράγματα με περίεργη γραμματική ή σημεία στίξης. Θα μπορούσατε ακόμη και να τους ρίξετε ένα curveball μειώνοντας το GLHF σε “GL” ή “HF”. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα καταλάβουν τι προσπαθείτε να πείτε.