Τι είναι το LinkedIn Premium και αξίζει τον κόπο;

Το LinkedIn Premium είναι το επίπεδο συνδρομής επί πληρωμή του πιο ευρέως χρησιμοποιούμενου επαγγελματικού ιστότοπου δικτύωσης. Αξίζει την υψηλή μηνιαία χρέωση ή μήπως καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση; Μάθετε εδώ.

Τι είναι το LinkedIn Premium;

LinkedIn είναι ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που εστιάζει στην καριέρα στον Ιστό. Ενώ ο ιστότοπος είναι δωρεάν για χρήση, υπάρχουν πολλές δυνατότητες που είναι διαθέσιμες μόνο εάν εγγραφείτε στο LinkedIn Premium. Είναι μια πληρωμένη αναβάθμιση που μπορείτε να λάβετε για τον λογαριασμό σας στο LinkedIn. Το Premium προορίζεται κυρίως για τους τρέχοντες κυνηγούς εργασίας, τους υπαλλήλους προσλήψεων και όσους θέλουν να προσελκύσουν νέους πελάτες στην επιχείρησή τους.

Η ετήσια τιμολόγηση κυμαίνεται από 29,99 $/μήνα έως 99,95 $/μήνα, με δωρεάν δοκιμή 1 μήνα διαθέσιμη για όλα τα μέλη του LinkedIn. Ωστόσο, αρκετά χαρακτηριστικά είναι στάνταρ σε όλα τα επίπεδα του σχεδίου:

Πιστώσεις InMail: Το InMail σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα σε οποιονδήποτε, ακόμα κι αν αυτό το άτομο δεν είναι σύνδεση. Κάθε πρόγραμμα λαμβάνει έναν ορισμένο αριθμό πιστώσεων ανά μήνα.
Προφίλ Προφίλ: Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε τα ονόματα και τους λογαριασμούς όσων έχουν δει το προφίλ ή τη σελίδα της εταιρείας σας τις τελευταίες 90 ημέρες. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε σε αόρατη λειτουργία, η οποία θα κρύψει τον λογαριασμό σας από τις λίστες θεατών άλλων ατόμων.
LinkedIn Learning: Όλοι οι λογαριασμοί premium έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη διαδικτυακών μαθημάτων του ιστότοπου, με θέματα που κυμαίνονται από υπολογιστικά φύλλα έως διαδικτυακό μάρκετινγκ.

  Πώς να ευθυγραμμίσετε το κείμενο μέσα σε πίνακες στο Microsoft Word

Τα προγράμματα Premium

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα LinkedIn Premium, το καθένα προορισμένο για διαφορετικό είδος χρήστη. Ακολουθεί μια ανάλυση των δυνατοτήτων κάθε προγράμματος, της τιμολόγησης και για ποιους προορίζονται:

Premium Career: Το βασικό πρόγραμμα ξεκινά από 29,99 $ το μήνα και απευθύνεται σε άτομα που αυτή τη στιγμή αναζητούν θέσεις εργασίας και θέλουν να συνδεθούν με διευθυντές προσλήψεων. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:
3 Πιστώσεις μηνυμάτων InMail
Συγκρίνοντας το προφίλ σας με άλλους υποψηφίους που κάνουν αίτηση για τις ίδιες θέσεις εργασίας
Πηγές για να σας βοηθήσουν με συνεντεύξεις και προσλήψεις

Premium Business: Αυτό το πρόγραμμα ξεκινά από 47,99 $ το μήνα και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες εταιρειών και σε όσους βρίσκονται σε επιχειρηματική ανάπτυξη να συνδεθούν με πιθανούς συνεργάτες και να προωθήσουν το εμπορικό σήμα τους.
15 Πιστώσεις μηνυμάτων InMail
Πληροφορίες και πληροφορίες σχετικά με τις εταιρικές σελίδες στο LinkedIn
Προβολή απεριόριστου αριθμού ατόμων κατά την περιήγηση στον ιστότοπο

  Πώς να συγχωνεύσετε αρχεία PDF σε Mac

Sales Navigator: Ξεκινά από 64,99 $ το μήνα και απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να δημιουργήσουν πωλήσεις και να δημιουργήσουν δυνητικούς πελάτες στο LinkedIn.
20 πιστώσεις μηνυμάτων InMail
Πληροφορίες για πιθανούς λογαριασμούς και δυνητικούς πελάτες στο LinkedIn
Δημιουργία λιστών δυνητικών πελατών μέσω ενός επιτόπιου εργαλείου δημιουργίας δυνητικών πελατών και συστάσεων

Recruiter Lite: Το επίπεδο υψηλότερου επιπέδου ξεκινά από 99,95 $ και προορίζεται για στρατολόγους και κυνηγούς κεφαλών να βρουν ποιοτικά ταλέντα στον ιστότοπο.
30 πιστώσεις μηνυμάτων InMail
Προηγμένη απεριόριστη αναζήτηση με φίλτρα ειδικά για στρατολόγηση
Ενσωματωμένη λειτουργικότητα προσλήψεων και παρακολούθηση υποψηφίων
Δυναμικές προτάσεις υποψηφίων για κάθε άνοιγμα

Το LinkedIn σε θέλει πραγματικά στο Premium

Εάν αυτή τη στιγμή έχετε λογαριασμό στο LinkedIn, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας ζητηθεί να εγγραφείτε στο LinkedIn Premium πρόσφατα. Είτε μέσω συνεχών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω των προτροπών για αναβάθμιση διάσπαρτα σε ολόκληρο τον ιστότοπο, εμπορεύονται την υπηρεσία πολύ επιθετικά.

Θα λαμβάνετε επίσης συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ενημερώνουν για το ποιοι είδαν πρόσφατα το προφίλ σας, χωρίς να σας δίνουν ονόματα. Αυτό το e-mail θα σας κατευθύνει σε μια premium σελίδα συνδρομής, ώστε να μπορείτε να μάθετε ποιος σας αναζήτησε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε εκθέτες στο Excel

Ενώ το LinkedIn Premium έχει σίγουρα μερικές δυνατότητες που μπορεί να αξίζουν την τιμή που ζητάτε, το να δείτε ποιοι είδαν το προφίλ σας είναι σχετικά ασήμαντο. Η πλειονότητα των ατόμων που σας είδαν είναι πιθανώς συνδέσεις πρώτου ή δεύτερου βαθμού και μπορεί να μην αξίζει την απότομη αρχική τιμή των 29,99 $ το μήνα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Αξίζει όμως τον κόπο;

Πρέπει να πληρώσετε για μια συνδρομή στο Linkedin; Εξαρτάται από τι σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε.

Εάν είστε υπεύθυνος προσλήψεων, ιδιοκτήτης επιχείρησης ή πωλητής, το LinkedIn μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνδεθείτε με πιθανούς πελάτες και υποψήφιους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα περισσότερα άτομα στον κλάδο σας χρησιμοποιούν το LinkedIn ως τρόπο σύνδεσης με άλλους επαγγελματίες. Ωστόσο, πριν αποκτήσετε μια συνδρομή, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά εάν το LinkedIn είναι ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα δίκτυο.

Για τους τακτικούς χρήστες, από την άλλη πλευρά, το μόνο πραγματικό όφελος είναι επιπλέον ψάξιμο για δουλειά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εάν εργάζεστε αυτήν τη στιγμή ή δεν αναζητάτε ενεργά νέα εργασία, οι πιστώσεις αλληλογραφίας και το να δείτε ποιοι είδαν το προφίλ σας ενδέχεται να μην αξίζουν την τιμή εισδοχής.

Ωστόσο, εάν αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε τη δοκιμή.