Πρόχειρο έλεγχος Παρακολουθεί τις αλλαγές εγγράφων σε DOCX, σελίδες και άλλες μορφές [OS X]

Η μόνη διαφορά μεταξύ ενός επαγγελματία συγγραφέα και ενός μεθυσμένου γραπτού κειμένου είναι η ικανότητα του μοντάζ. Μερικοί συγγραφείς ακολουθούν την απλή διαδικασία του «Προ-γράψτε, γράψτε, ξαναγράψτε» και φαίνεται να τα καταφέρνουν καλά. Μερικοί από εμάς είναι ένα άγγιγμα πολύ κρίσιμο για το καλό μας και καταλήγουμε να ρίχνουμε έναν τόνο χρήσιμου περιεχομένου αναζητώντας την τελειότητα. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επανεπεξεργασίας (το μόνο που κάνουμε) συνειδητοποιούμε ότι δεν έπρεπε να έχουμε επεξεργαστεί κάποια λέξη ή φράση, την οποία δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε. Υπάρχουν ενσωματωμένα εργαλεία αναθεώρησης στους περισσότερους επεξεργαστές κειμένου που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το ιστορικό του κειμένου σας. Το Microsoft Word σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τις αλλαγές παράλληλα με το έγγραφό σας, το Mac έχει ιστορικό εγγενών εκδόσεων με κάθε αρχείο, ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Τώρα, έχουμε μια λύση που σας επιτρέπει να γράφετε στο αγαπημένο σας πρόγραμμα επεξεργασίας αλλά να παρακολουθείτε τις αλλαγές ξεχωριστά. Το Πρόχειρο Έλεγχο σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε, να αναζητάτε, να αρχειοθετείτε και να επαναφέρετε τις τροποποιήσεις όπως θέλετε. Υπάρχει μια αγορά 19,99 $ εντός εφαρμογής που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πολλά έγγραφα ταυτόχρονα, ενώ η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε μόνο ένα.

  Γιατί τα smartphone δεν μπορούν να τραβήξουν θολές φωτογραφίες φόντου

Η εφαρμογή διαθέτει μια πολύ απλή διεπαφή, όπως φαίνεται. Απλώς σύρετε το έγγραφό σας στο Draft Control και θα αρχίσει να παρακολουθεί το έγγραφο. Μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε στο έγγραφό σας όπως θα κάνατε συνήθως, εν τω μεταξύ το Πρόχειρο Έλεγχος θα ενημερώνει το έγγραφο σε τακτά χρονικά διαστήματα ή κάθε φορά που πατάτε αποθήκευση. Θα ενημερώνεστε κάθε φορά.

Σε ένα επιλεγμένο έγγραφο, οποιοδήποτε πρόσθετο κείμενο χρωματίζεται πράσινο, οποιοδήποτε διαγραμμένο κείμενο γίνεται κόκκινο, με ένα βέλος που δείχνει σε αυτό που έγινε το κείμενο. Κατά την επεξεργασία, διευκολύνεται η γρήγορη σάρωση του εγγράφου για την παρακολούθηση τυχόν αλλαγών. Μπορείτε ακόμη και να ελέγξετε μια προεπισκόπηση της εμφάνισης του αρχείου σας χωρίς τις αλλαγές

  Πώς να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση πτώσης και να ρυθμίσετε τις επαφές έκτακτης ανάγκης στο Apple Watch

Το έγγραφο που χρησιμοποιήθηκε για μια δοκιμή ήταν ένα αρχείο σήμανσης, το οποίο επεξεργάστηκε με χρήση του WriterPro (ευκολότερο στην προσαρμογή). Υποστηρίζονται οι ακόλουθες μορφές, με την υποστήριξη για .mellel που προστέθηκε πρόσφατα:

Microsoft Word (.docx)
Σελίδες (.pages)
LibreOffice, OpenOffice (.odt)
Scrivener (.scriv)
Mellel (.mellel)
Markdown (.md)
Εμπλουτισμένο κείμενο (.rtf)
Όλες οι μορφές απλού κειμένου (.txt, .tex, .html, .fountain, κ.λπ.)

Η εφαρμογή Draft Control έχει μειονεκτήματα. Εάν εργάζεστε σε ένα μεγάλο αρχείο και συνειδητοποιείτε ότι χρειάζεστε μερικές προτάσεις από ένα προηγούμενο προσχέδιο, θα πρέπει να κάνετε αυτήν την αλλαγή με μη αυτόματο τρόπο, καθώς αυτή είναι αυστηρά μια εφαρμογή παρακολούθησης. Υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία ελέγχου στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της γραμμής μενού, αλλά δεν παρέχονται πολλές εξηγήσεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο χρήσης τους. Συνολικά, είτε θα χρειαστείτε οπωσδήποτε αυτήν την εφαρμογή, είτε καθόλου. Δεν υπάρχει πολύ μέση λύση, αν και σίγουρα συνιστάται για δοκιμαστική λειτουργία.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο CBS All Access

Κάντε λήψη του Draft Control από το Mac App Store