Τι είναι το Reddit Gold και γιατί θα το θέλατε;

Ίσως έχετε παρατηρήσει ορισμένες αναρτήσεις στο Reddit και οι απαντήσεις έχουν μικρά χρυσά εικονίδια δίπλα τους. Αυτά είναι “επιχρυσωμένα”, που σημαίνει ότι κάποιος ξόδεψε πραγματικά χρήματα για να ανταμείψει την αφίσα με το Reddit Gold. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι είναι το Reddit Gold;

Οποιοσδήποτε στο Reddit μπορεί να ανταμείψει αναρτήσεις ή σχόλια από άλλους χρήστες με έναν ορατό χρυσό, ασημί ή πλατινένιο έπαινο. Αυτά τα βραβεία κοστίζουν νομίσματα, τα οποία πληρώνονται εικονικά αγαθά που μπορείτε να αγοράσετε απευθείας στον ιστότοπο.

Συνήθως, αυτά τα βραβεία δίνονται για να αναγνωριστεί μια ειδική ανάρτηση, είτε πρόκειται για ένα απίστευτα καλό λογοπαίγνιο, μια εις βάθος βιβλιοκριτική, ή μια πράξη καλοσύνης. Άλλες φορές, το Reddit gold δίνεται μόνο και μόνο επειδή κάποιος σε ένα subreddit τυχαίνει να έχει πολλά χρήματα να ξοδέψει. Η πρακτική της απονομής μιας θέσης αναφέρεται ως «χρύσωση».

Οι επιχρυσωμένες αναρτήσεις και τα σχόλια είναι συνήθως πιο ορατά και λαμβάνουν περισσότερες θετικές ψήφους. Είναι επίσης σύνηθες οι εξαιρετικές αναρτήσεις να βραβεύονται πολλές φορές από διαφορετικούς χρήστες.

  Γιατί το iPhone σας έκανε έναν ήχο ή δόνηση; Δείτε πώς μπορείτε να το μάθετε

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα βραβείο Reddit;

Εκτός από το να νιώθετε καλά με την ανάρτησή σας και να έχετε ένα έντονο σήμα δίπλα στο όνομά σας, τα βραβεία Reddit συνοδεύονται επίσης από μερικά προνόμια.

Εάν λάβετε ένα ασημένιο βραβείο, το μόνο που λαμβάνετε είναι το εικονίδιο. Εάν λάβετε ένα χρυσό βραβείο, λαμβάνετε μια εβδομάδα Reddit premium, συν 100 νομίσματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δώσετε σε κάποιον ασήμι. Εάν λάβετε ένα βραβείο πλατίνας, λαμβάνετε ένα μήνα premium Reddit και 700 νομίσματα για να βραβεύσετε άτομα με ασήμι ή χρυσό.

Το Reddit premium είναι η συνδρομητική υπηρεσία της πλατφόρμας χωρίς διαφημίσεις. Εάν είστε επιχρυσωμένοι, μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστότοπο χωρίς διαφημίσεις για ολόκληρη την εβδομάδα και αυτή η κατάσταση ξεκλειδώνει μερικές πρόσθετες λειτουργίες, οι οποίες βελτιώνουν την εμπειρία σας στο Reddit.

Επίσης, τα βραβεία Reddit στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι, εάν τύχει να κερδίσετε δύο χρυσά βραβεία την ίδια μέρα, τότε θα έχετε μια premium συνδρομή για δύο εβδομάδες.

Η επιχρύσωση έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιράζονται καλύτερο περιεχόμενο με την κοινότητα. Ενώ το κάρμα εκπληρώνει έναν παρόμοιο σκοπό, τα βραβεία συνοδεύονται από απτά οφέλη και κοστίζουν χρήματα.

  Πώς να προσθέσετε την αδρανοποίηση στο μενού Power στα Windows 10

Επίσης, όταν αγοράζετε κέρματα Reddit, βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου. Στην παλιά έκδοση του ιστότοπου του Reddit, υπήρχε ένα πλαίσιο πληροφοριών στο προφίλ σας που έδειχνε πόσα χρήματα είχαν χρηματοδοτήσει τα δώρα του διακομιστή για λογαριασμό σας.

Πώς μπορώ να χρυσώσω και πώς να ανταποκριθώ;

Ο απλούστερος τρόπος για να αποκτήσετε χρυσό είναι να είστε ενεργοί σε subreddits που σας ενδιαφέρουν. Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου που λαμβάνει βραβεία έχει ήδη μεγάλη ψήφο και έχει πολλές απαντήσεις. Πράγματα όπως ένας χρήσιμος οδηγός για αρχάριους σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή ένα πρωτότυπο, μοναδικό μιμίδιο συχνά επιχρυσώνονται. Επίσης, σε subreddits με συνεχή ροή ειδήσεων, το πρώτο άτομο που δημοσιεύει μια έκτακτη ιστορία βραβεύεται συχνά.

Όταν πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν το πρώτο τους βραβείο Reddit, επεξεργάζονται την ανάρτησή τους για να προσθέσουν μια “ομιλία βραβείων” και ευχαριστούν τον “ευγενικό άγνωστο” που τους έδωσε το βραβείο. Υπάρχει ένα ολόκληρο subreddit αφιερωμένο στις πιο εύστοχες, πιο υπερβολικές ομιλίες.

Οι Redditors μπορούν να επιλέξουν να δώσουν ένα βραβείο ανώνυμα. Εάν λάβετε ένα βραβείο από ένα ανώνυμο άτομο, μπορείτε να ευχαριστήσετε τον ευεργέτη σας μέσω προσωπικού μηνύματος. Εάν απαντήσει στη σημείωσή σας, μπορείτε να μάθετε το όνομα χρήστη του ατόμου.

Πώς μπορώ να δώσω το Reddit Gold;

Για να δώσετε ένα βραβείο στον ιστότοπο, πρέπει αποκτήστε νομίσματα Reddit. Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα αποκτήσετε: να τα αγοράσετε, να λάβετε χρυσό ή πλατινένιο ή να εγγραφείτε στο Reddit premium. Όταν κάνετε το τελευταίο, λαμβάνετε μια μηνιαία κατανομή 700 νομισμάτων.

  Οι πραγματικοί καλλιτέχνες Photolamus δημιουργούν εκπληκτικές καρικατούρες για εσάς

Για την απονομή αργύρου, χρυσού ή πλατίνας, κοστίζει 100, 500 και 1800 νομίσματα, αντίστοιχα. Για να χρησιμοποιήσετε τα νομίσματά σας, απλώς πλοηγηθείτε σε μια ανάρτηση που σας άρεσε και κάντε κλικ στο «δώστε βραβείο» στο κάτω μέρος.

Κάντε κλικ

Μια προτροπή σας ρωτά ποιο βραβείο θέλετε να δώσετε και εάν θέλετε να το κάνετε ανώνυμα. Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα μαζί με το δώρο σας.

ο

Βραβεία Κοινότητας και Mod

ο

Μερικές φορές, βλέπετε βραβεία σε αναρτήσεις που δεν φαίνονται ασημένιες, χρυσές ή πλατινένιες. Αυτά τα μοναδικά εικονίδια είναι κοινοτικά βραβεία. Τα mods κάθε subreddit τα αναπτύσσουν για να καλύπτουν ειδικά το θέμα της κοινότητας. Βραβεύονται με τον ίδιο τρόπο με τους άλλους. Οι τιμές τους αντιστοιχούν στη διάρκεια της premium συνδρομής που λαμβάνουν ως ανταμοιβή.

Κάθε subreddit έχει επίσης μια “κοινοτική τράπεζα”. Κάθε φορά που κάποιος σε ένα subreddit χρησιμοποιεί ένα βραβείο κοινότητας, η κοινοτική τράπεζα πιστώνεται το 20 τοις εκατό των κερμάτων που δαπανήθηκαν. Τα mods μπορούν στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν για να επαινέσουν εξαιρετικό περιεχόμενο στο sub. Τα Mods μπορούν επίσης να δημιουργήσουν και να απονείμουν ειδικά βραβεία αποκλειστικού συντονιστή.