Πώς να προσθέσετε την αδρανοποίηση στο μενού Power στα Windows 10

Εάν αφήσετε τα Windows σας χωρίς επίβλεψη για λίγο, μπαίνουν αυτόματα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Οι χρήστες έχουν την επιλογή να προσαρμόσουν το χρονικό διάστημα που πρέπει να μείνει ένα σύστημα χωρίς επίβλεψη προτού εισέλθει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Εάν έχετε ρυθμίσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στη λειτουργία αυτόματης αναστολής λειτουργίας, μπορείτε επίσης να αναγκάσετε το σύστημά σας να αδράνει από το μενού λειτουργίας. Υπάρχει επίσης μια άλλη λειτουργία στην οποία μπορείτε να βάλετε το σύστημά σας. Παραχειμάζω. Η αδρανοποίηση είναι μέρος των Windows από τα Windows 7. Είναι μία από τις τέσσερις επιλογές που μπορείτε να βρείτε συνήθως στο μενού λειτουργίας, οι άλλες τρεις είναι η αναστολή λειτουργίας, η επανεκκίνηση και ο τερματισμός λειτουργίας. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να μην δουν την επιλογή εκεί. Σε αυτήν την περίπτωση, δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε την αδρανοποίηση στο μενού λειτουργίας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Webp στο Edge στα Windows 10

Προσθήκη Αδρανοποίησης στο μενού Power

Δεν χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για να προσθέσετε την αδρανοποίηση στο Power Menu. Αυτή η επιλογή προστίθεται ανά χρήστη.

Ανοίξτε τις Επιλογές ενέργειας κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας στο δίσκο συστήματος και επιλέγοντας Επιλογές ενέργειας. Εναλλακτικά, επικολλήστε τα παρακάτω στη γραμμή τοποθεσίας στην Εξερεύνηση αρχείων και πατήστε Enter.

Control PanelHardware and SoundPower Options

Κοιτάξτε τις επιλογές στα αριστερά και κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλέξτε τι κάνουν τα κουμπιά λειτουργίας”.

Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στην «Αλλαγή ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή» και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω λίγο περισσότερο.

Θα δείτε ένα πλαίσιο ελέγχου που ονομάζεται “Αδρανοποίηση”. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών.

  "Πώς θέλετε να ανοίξετε αυτό το αρχείο" στα Windows 10

Hibernate vs Sleep

Η αδρανοποίηση είναι διαφορετική από την πλήρη απενεργοποίηση του συστήματος, αλλά είναι επίσης διαφορετική από την κατάσταση αδράνειας. Στην κατάσταση ύπνου, όλα αναστέλλονται. Τα αρχεία σας απορρίπτονται στη μνήμη για να μην χάσετε καμία εργασία. Τα Windows και το σύστημά σας είναι ενεργοποιημένα αλλά λειτουργούν σε κατάσταση πολύ χαμηλής κατανάλωσης.

Στην κατάσταση αδρανοποίησης, τα Windows δεν αποθηκεύουν την εργασία σας, δηλαδή ανοίγουν εφαρμογές και αρχεία και φακέλους στη μνήμη. Αντίθετα, τα γράφει στον δίσκο σας, δηλαδή στον σκληρό δίσκο, και ο υπολογιστής σας είναι εντελώς απενεργοποιημένος.

Μεταξύ της κατάστασης αναστολής λειτουργίας και της κατάστασης αδρανοποίησης, ο υπολογιστής χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εκκινήσει από την κατάσταση αδρανοποίησης. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα Windows 10 είναι γνωστό ότι έχουν buggy λειτουργία Hibernate. Μερικές φορές αποτυγχάνει να βγει από τη λειτουργία αδρανοποίησης και οι χρήστες μένουν με μια μαύρη οθόνη. Αυτό είναι ένα παλιό σφάλμα και σχεδόν ανύπαρκτο τώρα στην τρέχουσα σταθερή έκδοση των Windows 10.

  Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows

Αν και ο υπολογιστής σας είναι απενεργοποιημένος σε κατάσταση αδρανοποίησης, δεν είναι το ίδιο με τον σωστό τερματισμό λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε εγκαταστήσει ή ενημερώσει λογισμικό που απαιτεί επανεκκίνηση συστήματος, π.χ. iTunes, θα πρέπει είτε να επανεκκινήσετε το σύστημά σας είτε να το κλείσετε και να το εκκινήσετε ξανά αργότερα όταν θέλετε να εργαστείτε. Εάν εισέλθετε σε κατάσταση αδρανοποίησης, δεν θα ολοκληρωθεί η ενημέρωση ή η εγκατάσταση.