Γιατί το iPhone σας έκανε έναν ήχο ή δόνηση; Δείτε πώς μπορείτε να το μάθετε

Οι ρυθμίσεις ειδοποιήσεων είναι σχετικά περίπλοκες σε ένα σύγχρονο iPhone ή iPad. Είναι δυνατό μια εφαρμογή να αναπαράγει ήχους ή να δονεί το τηλέφωνό σας χωρίς να εμφανίζει ορατές ειδοποιήσεις. Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε τον δράστη.

Φανταστικές δονήσεις (και ήχοι)

Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι φανταστικές δονήσεις είναι σύνηθες φαινόμενο. Πολλοί άνθρωποι ένιωσαν το iPhone τους να δονείται στην τσέπη τους, μόνο για να το τραβήξουν έξω και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είχε δονηθεί καθόλου. Φανταστικοί ήχοι μπορεί επίσης να προκύψουν, ειδικά σε θορυβώδεις τοποθεσίες. Έπαιξε πραγματικά ο ήχος ειδοποίησης του τηλεφώνου σας; Ίσως αυτός ήταν απλώς ένας άλλος ήχος μέσα στο θόρυβο του θορύβου – ή ο ίδιος ήχος ειδοποίησης που προερχόταν από το τηλέφωνο κάποιου άλλου.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα. Το iPhone σας θα μπορούσε να έχει δονηθεί ή να έχει παίξει έναν ήχο ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις στο κέντρο ειδοποιήσεων ή στην οθόνη κλειδώματος όταν το ελέγχετε.

  Πώς να αποκτήσετε έναν προγραμματιστή συσκέψεων Google

Μια εφαρμογή έχει αόρατες ειδοποιήσεις που παίζουν ήχους

Οι εφαρμογές μπορεί να έχουν αόρατες ειδοποιήσεις που δονούν το τηλέφωνό σας ή αναπαράγουν τον ήχο των ειδοποιήσεών σας.

Για να το ελέγξετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις. Εάν μια εφαρμογή έχει οριστεί σε “Ήχοι” χωρίς “Banner”, θα αναπαράγει έναν ήχο ειδοποίησης χωρίς να σας εμφανίζει ορατές ειδοποιήσεις. Εάν μια εφαρμογή έχει οριστεί σε “Ήχοι” χωρίς banner, αλλά με “Σήματα”, θα εμφανίσει ένα κόκκινο σήμα ειδοποίησης με έναν μετρητή νέων στοιχείων στην εφαρμογή. Παίζει έναν ήχο όταν αυξάνεται το σήμα, αλλά δεν θα εμφανίζει ορατή ειδοποίηση.

Κάντε κύλιση στη λίστα και αναζητήστε τέτοιες ύπουλες εφαρμογές. Εάν δείτε έναν ή περισσότερους που έχουν ρυθμιστεί μόνο σε “Ήχοι”, πιθανότατα να είναι η αιτία των μυστηριωδών ηχητικών ήχων και δονήσεων του iPhone σας.

Εάν βρείτε μια τέτοια εφαρμογή, πατήστε την και, στη συνέχεια, επιλέξτε τι θέλετε να κάνετε. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως τις ειδοποιήσεις για αυτήν την εφαρμογή επιλέγοντας “Να επιτρέπονται ειδοποιήσεις” ή να ενεργοποιήσετε τα ορατά banner ειδοποιήσεων στην ενότητα “Ειδοποιήσεις”.

  Πώς να μειώσετε το θόρυβο φόντου σε μια εγγραφή στα Windows 10

Μια ειδοποίηση εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε

Είναι πιθανό το τηλέφωνό σας να χτυπά και να ξυπνήσει μόνο για να εξαφανιστεί η ειδοποίηση λίγα λεπτά αργότερα.

Αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά συμβαίνει. Η ίδια εφαρμογή που έστειλε μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας μπορεί να την «αποστείλει» και να τη διαγράψει από το τηλέφωνό σας αργότερα. Μπορείτε να το δείτε σε δράση όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σε πολλές πλατφόρμες. Εάν προβάλετε ένα μη αναγνωσμένο μήνυμα σε άλλη συσκευή, η εφαρμογή θα διαγράφει συχνά την ειδοποίηση αυτού του μηνύματος από το iPhone σας. Εξάλλου, το έχετε ήδη δει σε άλλη πλατφόρμα. δεν χρειάζεται να το ξαναδείς.

Ορισμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων ενδέχεται επίσης να επιτρέπουν σε κάποιον να διαγράψει ένα μήνυμα που σας έστειλε. Ανάλογα με τον τρόπο προγραμματισμού της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, η εφαρμογή μπορεί επίσης να διαγράψει την ειδοποίηση από το iPhone ή το iPad σας. Με άλλα λόγια, εάν κάποιος σας στείλει ένα μήνυμα και το διαγράψει, το iPhone σας μπορεί να ηχήσει ή να βουίξει, αλλά η ειδοποίηση μπορεί να εξαφανιστεί πριν την κοιτάξετε.

  Πώς να εκτελέσετε εντολές PowerShell σε ένα απομακρυσμένο σύστημα Windows 10

Και πάλι, αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο – ακόμη και ορισμένες εφαρμογές που επιτρέπουν στους χρήστες να διαγράφουν μηνύματα δεν θα διαγράφουν αυτόματα την ειδοποίηση που σχετίζεται με το μήνυμα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι η δόνηση στην τσέπη σας ήταν απλώς μια φανταστική δόνηση και δεν σχετίζεται με μια ειδοποίηση που έκτοτε εξαφανίστηκε.

Σε ένα τηλέφωνο Android, μπορείτε να δείτε το ιστορικό ειδοποιήσεων για να προσδιορίσετε αν συνέβη αυτό και να δείτε το κείμενο της ειδοποίησης. Ωστόσο, το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple δεν προσφέρει καμία τέτοια δυνατότητα. Σε ένα iPhone, δεν υπάρχει τρόπος να ανακαλύψετε ποια εφαρμογή στέλνει και εκκαθαρίζει ειδοποιήσεις, εκτός εάν κοιτάτε την οθόνη όταν εμφανίζεται η ειδοποίηση και στη συνέχεια εξαφανίζεται.