Τι είναι το Microsoft Teams και είναι κατάλληλο για την επιχείρησή μου;

Το Microsoft Teams είναι η απάντηση της εταιρείας στην ανάγκη για φιλικό προς τον χρήστη λογισμικό ψηφιακής συνεργασίας στον σύγχρονο χώρο εργασίας. Συναγωνίζεται το Slack και θα αντικαταστήσει το Skype για επιχειρήσεις ως η κορυφαία πλατφόρμα για την απομακρυσμένη τηλεργασία. Επίσης, υπάρχει μια δωρεάν έκδοση!

Τι είναι το Microsoft Teams;

Το Microsoft Teams είναι μια συλλογική εφαρμογή επικοινωνίας που έχει δημιουργηθεί για μικρές επιχειρήσεις, μεγάλες επιχειρήσεις και άτομα όπως ελεύθερους επαγγελματίες, πελάτες, φοιτητές και καθηγητές. Όποιος θέλει να συνεργαστεί με άλλους σε αρχεία, ειδικά σε αυτά που χρησιμοποιούν το Office 365, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Teams ως πλατφόρμα για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Η εφαρμογή διαθέτει VoIP, συνομιλία κειμένου και βίντεο, παράλληλα με την ενσωμάτωση που ρυθμίζεται εύκολα με το Office και το SharePoint, όλα μέσα σε μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Ως πλατφόρμα freemium, το Teams επιτρέπει σε χώρους εργασίας οποιουδήποτε μεγέθους να μοιράζονται, να συναντιούνται και να εργάζονται σε αρχεία μαζί σε πραγματικό χρόνο μέσω είτε εφαρμογή επιφάνειας εργασίας (για Windows/Mac/Linux), ένα ελαφρώς λιγότερο λειτουργικό web-based app, ή εφαρμογή για κινητά (Android/iPhone/iPad).

Το Teams δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2016 όταν ο τεχνολογικός γίγαντας του Redmond επέλεξε να μην αγοράσει το Slack για 8 δισεκατομμύρια δολάριακαι αποφάσισε να αναπτύξει τη δική της εφαρμογή ως αντικατάσταση του Skype για επιχειρήσεις. Ανεξάρτητη ιδιοκτησία, το Slack διαθέτει εγγενή ενσωμάτωση με εφαρμογές Google, όπως ακριβώς κάνει το Teams με όλα σχεδόν τα άλλα εργαλεία της Microsoft.

Οι ομάδες θα γίνουν τελικά η ενσωματωμένη εφαρμογή επικοινωνίας στο χώρο εργασίας για ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα στον κόσμο (Windows) και σουίτες παραγωγικότητας (Office 365). Ακόμα κι αν επιλέξετε μια εναλλακτική για τον οργανισμό σας, μπορείτε να περιμένετε ένα τεράστιο όγκο επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω του Teams. Είναι εύκολο να στείλετε σε οποιονδήποτε εκτός του οργανισμού σας μια γρήγορη, μία μόνο πρόσκληση σε μια ιδιωτική σύσκεψη, ώστε να λάβετε απλώς έναν σύνδεσμο για τις ομάδες για την επόμενη βιντεοκλήση σας.

  Πώς να επαναφέρετε το App Store στο iTunes

Οι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της Microsoft όπως Microsoft Teams for Education το έχουν κάνει εξαιρετική λύση και για τις τάξεις. Οι δάσκαλοι μπορούν να δημιουργήσουν εργασίες, να οργανώσουν βιβλία βαθμολογίας και να κάνουν διαδραστικά κουίζ μέσω του Microsoft Forms. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο κατάστημα εφαρμογών που παρέχει συνδεσιμότητα με σχετικές εφαρμογές τρίτων όπως π.χ Flipgrid, Τορνιτίνη, και MakeCode.

Τι κάνουν οι ομάδες της Microsoft;

Στον πυρήνα του, το Teams απλοποιεί και κατηγοριοποιεί όλες τις διάφορες διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις που πρέπει να συμβούν σε μια επιχείρηση με υπαλλήλους που πρέπει να επικοινωνούν ψηφιακά. Πέρα από τον κόσμο των επιχειρήσεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχεδόν κάθε ομάδα που κάνει οτιδήποτε απαιτεί ψηφιακή επικοινωνία και συνεργασία.

Η βασική δομή των ομάδων ξεκινά όταν δημιουργείτε έναν οργανισμό. Τα άτομα που προσκαλείτε σε αυτόν τον οργανισμό (π.χ. “My Classy Business”) παρουσιάζονται με διαφορετικές ομάδες (π.χ. Marketing, IT, Classroom #4), ανάλογα με τον τρόπο διαχείρισης των αδειών. Σε αυτές τις ομάδες, εσείς (ή οι χρήστες με πρόσβαση διαχειριστή) μπορείτε να δημιουργήσετε δημόσια ή ιδιωτικά κανάλια (π.χ. Ανακοινώσεις, Έργο #21, Ποπ Κουίζ). Τα κανάλια είναι όπου μπορείτε να συνομιλείτε σε οργανωμένα νήματα, να μοιράζεστε ψηφιακά αρχεία και ακόμη και να συνεργάζεστε σε αυτά σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τις ενσωματώσεις που έχετε ρυθμίσει.

της Microsoft Σύμβουλος για Ομάδες απλοποιεί τη διαδικασία σύστασης του οργανισμού σας. Μόλις ξεκινήσετε και εκτελείτε, μπορείτε να ρυθμίσετε εικονικές συσκέψεις και συνέδρια και να ξεκινήσετε τη δημιουργία, την επεξεργασία και την κοινή χρήση αρχείων από το Office 365 ή οποιαδήποτε υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων που θέλετε να ενσωματώσετε. Οι ενσωματώσεις εφαρμογών τρίτων στο Teams διευκολύνουν τη ρύθμιση οποιασδήποτε ενοποίησης ή υπηρεσίας που μπορεί να χρειαστείτε.

  Πώς να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη περιοχή στους Χάρτες Google

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές απευθείας από το Teams κάνοντας κλικ στο κουμπί “Εφαρμογές” στην κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής επιφάνειας εργασίας.

Τι κοστίζει το Microsoft Teams;

Χωρίς καθόλου κόστος, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν οργανισμό στο Teams και να προσκαλέσετε έως και 300 άτομα (ή απεριόριστους χρήστες εάν είστε διαπιστευμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα). Τα μέλη του οργανισμού σας στο Teams μπορούν να ομαδοποιηθούν σε ομάδες ή κανάλια με ομαδικές κλήσεις ήχου και βίντεο και 10 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud (συν 2 GB ανά άτομο).

Επιπλέον, εκτός της ενσωμάτωσης με σχεδόν κάθε εφαρμογή της Microsoft, μπορείτε επίσης να συνδέσετε το Teams με εφαρμογές από τις Google, Adobe, Trello, Evernote και εκατοντάδες ακόμη.

Εάν εσείς και λιγότερα από 300 άτομα χρειάζεται να συνομιλήσετε μέσω κειμένου, φωνής και βίντεο, ενώ μοιράζεστε και συνεργάζεστε μέσω του Office 365, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Teams δωρεάν αυτήν τη στιγμή. Εάν χρειάζεστε πρόσβαση σε επίσημη υποστήριξη, περισσότερο χώρο αποθήκευσης, καλύτερη ασφάλεια, περισσότερες δυνατότητες για συσκέψεις ή ενσωμάτωση με τις εφαρμογές SharePoint, Yammer, Planner και Stream της Microsoft, εξετάζετε το 5 $ ανά χρήστη ανά μήνα. Πέρα από αυτό, η πρόσβαση σε εκδόσεις για υπολογιστές άλλων εφαρμογών του Office, όπως το Outlook και το Word, μαζί με υψηλότερα όρια δεδομένων και μερικές άλλες δυνατότητες, θα σας κοστίσει 12,50 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

Αυτές οι τιμές είναι ελαφρώς υψηλότερες εάν επιλέξετε μια μηνιαία δέσμευση αντί να ανανεώνετε τη συνδρομή σας ετησίως. Μπορείτε να δείτε μια πλήρη ανάλυση της δομής τιμολόγησης για τις ομάδες στον επίσημο ιστότοπο της Microsoft.

Microsoft Teams εναντίον Slack

Η IBM επέλεξε το Slack για όλους τους υπαλλήλους της. Το NFL επέλεξε τις Ομάδες για τους παίκτες, τους προπονητές και το επιτελείο της. Αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εφαρμογών ψηφιακής συνεργασίας έχει κάνει τις δύο πιο παρόμοιες από ποτέ, καθώς αγωνίζονται να ενσωματώσουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών χώρων εργασίας για να είναι επιτυχημένο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

  Πώς να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης βίντεο Intel στο Ubuntu

Αν και είναι αρκετά συνηθισμένο να βλέπουμε αυτές τις δύο πλατφόρμες να συγκρίνονται, μεμονωμένα πλεονεκτήματα όπως τα δωρεάν όρια αποθήκευσης αρχείων (2 GB της Microsoft έναντι 5 GB της Slack) ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου καθώς η μία εταιρεία κινείται για να ανταγωνιστεί την άλλη. Και οι δύο προσφέρουν προγράμματα freemium, αν και το πρώτο επί πληρωμή επίπεδο της Microsoft (5$) είναι ελαφρώς λιγότερο ακριβό από το Slack (6,67$).

Ειδικά για μεγαλύτερες επιχειρήσεις, το Teams έχει επί του παρόντος ένα πλεονέκτημα έναντι του Slack παρέχοντας περισσότερες δυνατότητες, όπως προγραμματισμό συνεδρίων, λεπτομερείς εγγραφές συσκέψεων και κοινή χρήση οθόνης για πολλούς χρήστες. Και οι δύο πλατφόρμες υποστηρίζουν bots, έχουν εφαρμογές σε κάθε λειτουργικό σύστημα και προσφέρουν βαθιά επίπεδα προσαρμογής. Αλλά συνολικά, τυχόν διαφορές θα συνεχίσουν να μειώνονται καθώς περισσότερες δυνατότητες τυποποιούνται σε όλες τις πλατφόρμες.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του Slack και του Teams είναι το γεγονός ότι το τελευταίο ανήκει στη Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι το Teams έχει πολύ ανώτερη εγγενή ενοποίηση με το Office 365, ακόμη και στη δωρεάν έκδοση. Εν τω μεταξύ, το Slack ενσωματώνεται κυρίως με προϊόντα Google, μεταξύ άλλων (συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Office 365 και SharePoint). Πολλές από αυτές τις ενοποιήσεις είναι αμοιβαίες, αλλά κάποιες δεν είναι. Μάθετε ποια εφαρμογή ενσωματώνεται με το λογισμικό και τις πλατφόρμες τρίτων που θα χρησιμοποιήσετε για τη διεξαγωγή της επιχείρησής σας και αποφασίστε ανάλογα. Υπάρχουν πάντα άλλες πλατφόρμες για ψηφιακή συνεργασία και απομακρυσμένη εργασία, όπως το Discord ή το Google Hangouts.

Η επιλογή του Microsoft Teams ως πλατφόρμας σας για ψηφιακή επικοινωνία και συνεργασία εξαρτάται κυρίως από το γιατί θα το χρησιμοποιείτε και από το εάν ενσωματώνεται ή όχι με το άλλο λογισμικό που χρησιμοποιείτε. Για τις περισσότερες από τις σημερινές πλατφόρμες ψηφιακών επικοινωνιών, όλα αφορούν εσάς, τον οργανισμό σας και πόσο πρακτικά ή σημαντικά είναι για εσάς τα διάφορα χαρακτηριστικά.