Πώς να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη περιοχή στους Χάρτες Google

Όταν αναζητάτε μια τοποθεσία στους Χάρτες Google, μπορείτε να εισαγάγετε όσες πληροφορίες γνωρίζετε σχετικά με αυτήν. Εάν γνωρίζετε μόνο το όνομα μιας επιχείρησης, αυτό θα είναι συχνά αρκετό. Οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες, όπως ο δρόμος ή η γειτονιά στην οποία βρίσκεται, μπορούν να προστεθούν δίπλα στο όνομα. Μια ελαφρώς πιο ασαφής λειτουργία αναζήτησης στην εφαρμογή σάς επιτρέπει να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη περιοχή στους Χάρτες Google.

Αυτό είναι χρήσιμο εάν προσπαθείτε να βρείτε μια τοπική επιχείρηση/κατάστημα, αλλά μια με το ίδιο όνομα υπάρχει αλλού και είναι πολύ πιο δημοφιλής. Η αναζήτηση συγκεκριμένης περιοχής στους Χάρτες Google σάς επιτρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη περιοχή και να ζητήσετε από τους Χάρτες Google να τη σαρώσουν για το μέρος που προσπαθείτε να βρείτε. Όλες οι άλλες περιοχές εκτός αυτής που επιλέγετε αγνοούνται.

  Πώς να διορθώσετε τις προσπάθειες αποκλεισμού του Gmail στο Outlook για σύνδεση

Αναζήτηση συγκεκριμένης περιοχής στους Χάρτες Google

Ανοίξτε τους Χάρτες Google και αναζητήστε ένα εστιατόριο, πάρκο ή στάση λεωφορείου. Μόλις η εφαρμογή φορτώσει μια τοποθεσία, θα δείτε ένα κουμπί «Αναζήτηση σε αυτήν την περιοχή» να εμφανίζεται κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Μην το πατήσετε ακόμα.

Αρχικά, μετακινηθείτε στην περιοχή που θέλετε πραγματικά να αναζητήσετε και μεγεθύνετε για να ορίσετε τα όρια της περιοχής. Μόλις έχετε την περιοχή που θέλετε να σαρώσετε στο κέντρο της οθόνης σας, πατήστε το κουμπί «Αναζήτηση αυτής της περιοχής». Οι Χάρτες Google θα αναζητήσουν μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή για το μέρος που αναζητήσατε.

  Αποκτήστε το πρόσθετο Noun Project για Photoshop, Illustrator και InDesign

Διεύθυνση οδού έναντι αναζήτησης περιοχής

Αυτή η δυνατότητα αναζήτησης δεν προορίζεται να υπερνικήσει μια διεύθυνση δρόμου. Εάν έχετε μια διεύθυνση στην οποία διαπιστώνετε ότι ο δρόμος ή η γειτονιά με το ίδιο όνομα υπάρχει αλλού, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να την περιορίσετε. Μπορείτε να επιτύχετε ένα κάπως παρόμοιο αποτέλεσμα δίνοντας όσο πιο λεπτομερή διεύθυνση μπορείτε. Οι Χάρτες Google θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν αναζήτηση σε ολόκληρη την πόλη, τουλάχιστον. Μόνο αφού αποτύχει η διεύθυνση του δρόμου ή εάν δεν είστε σίγουροι για τη διεύθυνση, η αναζήτηση περιοχής στους Χάρτες Google θα είναι χρήσιμη για εσάς.

  Τρόπος χρήσης πολλαπλών προφίλ χρηστών στον Microsoft Edge

Η αναζήτηση συγκεκριμένης περιοχής δεν είναι διαθέσιμη στους Χάρτες Google για τον ιστό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο μέσω των εφαρμογών των Χαρτών Google για iOS ή Android.

Εάν αναζητάτε ένα μέρος στους Χάρτες Google και δεν εμφανίζεται η επιλογή Αναζήτηση σε αυτήν την περιοχή, κάντε μεγέθυνση λίγο παραπάνω ή περιηγηθείτε λίγο, ώστε η εφαρμογή να καταλάβει ότι προσπαθείτε να βρείτε ένα μέρος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Μετά από αυτό θα εμφανιστεί η επιλογή Αναζήτηση σε αυτήν την περιοχή. Μόλις γίνει, μπορείτε να αλλάξετε την περιοχή στην εστίαση προτού πατήσετε το κουμπί αναζήτησης.