Πώς να επαναφέρετε το App Store στο iTunes

Κάθε κύρια έκδοση του iOS συνοδεύεται από μια νέα έκδοση του iTunes. Η φετινή χρονιά δεν ήταν διαφορετική. Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11 στο κοινό, κυκλοφόρησε επίσης μια ενημέρωση για το iTunes. Η έκδοση 12.7 του iTunes είναι πολύ διαφορετική από τις προκατόχους του επειδή δεν έχει πλέον το App Store. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ή να κατεβάσετε εφαρμογές iOS στην επιφάνεια εργασίας σας. Όπως είναι λογικό, οι χρήστες ήταν δυσαρεστημένοι. Τα καλά νέα είναι ότι η Apple έχει υποχωρήσει και μπορείτε να επαναφέρετε το App Store στο iTunes.

Αποκτήστε το iTunes 12.6.3.6

Η Apple κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση του iTunes. Ο αριθμός έκδοσης είναι 12.6.3.6, αυτός που είχε ακόμα το App Store αλλά είναι ελαφρώς διαφορετικός. Πρώτον, δεν θα σας ζητήσει να κάνετε αναβάθμιση στο iTunes 12.7 ή σε νεότερες εκδόσεις. Θα μπορείτε να συγχρονίσετε τη συσκευή σας iOS με αυτήν, ακόμα κι αν είναι σε iOS 11. Θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών και θα μπορείτε να τις κατεβάσετε στην επιφάνεια εργασίας σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον νέο αποκλεισμό Crapware του Microsoft Edge

Εγκατάσταση

Το μειονέκτημα, όπως ανέφερε η Apple, είναι ότι δεν θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη για αυτήν την έκδοση. Η Apple θα παρέχει τεχνική υποστήριξη μόνο για την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes, όποια κι αν είναι αυτή σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή.

Η Apple έκανε αυτή τη μικρή παραχώρηση για επιχειρήσεις που πρέπει να αναπτύξουν εφαρμογές σε πολλές συσκευές σε εταιρικά περιβάλλοντα. Εάν θέλετε να εκτελέσετε αυτήν την έκδοση, θα πρέπει να αφαιρέσετε το iTunes 12.7+ από τον υπολογιστή ή το Mac σας. Αυτή η έκδοση δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί δίπλα-δίπλα με άλλες, νεότερες εκδόσεις.

  4 τρόποι για να δημιουργήσετε γρήγορα μια σημείωση σε iPhone ή iPad

Επιπλέον, εάν είχατε εγκαταστήσει μια νεότερη έκδοση του iTunes στο τηλέφωνό σας και είχατε συγχρονίσει ένα iPhone ή ένα iPad, το iTunes 12.6 δεν θα μπορεί να διαβάσει την παλιά βιβλιοθήκη. Μπορείτε να το ζητήσετε να δημιουργήσει μια νέα βιβλιοθήκη ή μπορείτε να διαγράψετε την παλιά πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή.

Για να δημιουργήσετε μια νέα βιβλιοθήκη από το iTunes, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift όταν την εκκινήσετε και θα σας δώσει την επιλογή να δημιουργήσετε μια νέα βιβλιοθήκη. Για να διαγράψετε μια υπάρχουσα βιβλιοθήκη, ανοίξτε το φάκελο iTunes στο σύστημά σας, θα πρέπει να βρίσκεται στη Μουσική βιβλιοθήκη και διαγράψτε τα περιεχόμενά της.

  Πώς να μεταβείτε σε ξεκλείδωμα με κωδικό πρόσβασης στο iPhone X

Αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι προσωρινό ή, όσο περνάει ο καιρός, θα έρχεται με ολοένα και περισσότερους περιορισμούς. Η εφαρμογή κυκλοφόρησε μόνο για να ωφελήσει τις επιχειρήσεις. Δεν είναι εφικτό να συγχρονίσετε το iPhone ή το iPad σας με την παλαιότερη έκδοση του iTunes μακροπρόθεσμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κατεβάσετε ένα αρχείο IPA στον υπολογιστή ή στο Mac σας, αλλά ενδέχεται να διακινδυνεύσετε να δημιουργήσετε ανεπαρκή/κατεστραμμένα αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας εάν το χρησιμοποιήσετε σε νεότερες εκδόσεις του iOS.