Πώς να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Η διαγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον λογαριασμό σας στο Gmail είναι οριστική—χάνονται για πάντα μόλις αδειάσετε τον φάκελο με τον κάδο απορριμμάτων. Εάν θέλετε να αποκρύψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αντί να τα διαγράψετε, μπορείτε να αρχειοθετήσετε τα μηνύματα. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε και να ανακτήσετε τα email σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Πώς να αρχειοθετήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Για να αρχειοθετήσετε ένα email στο Gmail, πρέπει απλώς να επιλέξετε ένα email (ή πολλά email) και μετά να κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχειοθέτηση.

Όταν επιλέγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Ιστοσελίδα Gmail, το κουμπί “Αρχειοθέτηση” εμφανίζεται στο μενού ακριβώς πάνω από τη λίστα των email σας.

  Τι είναι ο κώδικας Konami και πώς τον χρησιμοποιείτε;

Στην εφαρμογή Gmail για iPhone, iPad, ή Android, πατήστε το κουμπί Αρχειοθέτηση στο επάνω μενού που εμφανίζεται. Το κουμπί Αρχειοθέτηση έχει την ίδια σχεδίαση με το κουμπί που εμφανίζεται στον ιστότοπο του Gmail.

Κάθε email που αρχειοθετείτε θα εξαφανιστεί από τα κύρια εισερχόμενά σας στο Gmail, συμπεριλαμβανομένων οποιασδήποτε από τις εστιασμένες κατηγορίες που μπορεί να έχετε.

Ωστόσο, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να τα προβάλλετε σε οποιονδήποτε ξεχωριστό φάκελο που δημιουργείτε χρησιμοποιώντας ετικέτες Gmail.

Χρήση της ετικέτας All Mail για την εύρεση αρχειοθετημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Όπως αναφέραμε, τα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξαφανίζονται από την τυπική προβολή του Gmail. Μια επιλογή για να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail είναι να μεταβείτε στην προβολή φακέλου “Όλα τα μηνύματα”.

Αυτό θα εμφανίσει όλα τα email σας στο Gmail σε μία, μεγάλη λίστα, συμπεριλαμβανομένων των email προτεραιότητας, καθώς και τυχόν email που έχουν κατηγοριοποιηθεί αυτόματα. Μπορείτε να προβάλετε αυτήν τη λίστα κάνοντας κλικ στην ετικέτα προβολής “Όλα τα μηνύματα” στο αριστερό μενού του Gmail στον ιστότοπο του Gmail.

  Πώς να αφαιρέσετε δεδομένα τοποθεσίας κατά την κοινή χρήση φωτογραφιών στο iPhone

Για να το κάνετε αυτό στην εφαρμογή Gmail, πατήστε το εικονίδιο μενού χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία. Από εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την ετικέτα “Όλα τα μηνύματα”.

Υπάρχει ένα προφανές μειονέκτημα σε αυτό, ειδικά αν έχετε μεγάλο αριθμό email—τον τεράστιο αριθμό των email που θα πρέπει να περάσετε. Αυτή η επιλογή είναι καλή εάν αρχειοθετήσατε πρόσφατα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης του Gmail για να εντοπίσετε συγκεκριμένα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εύρεση αρχειοθετημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ετικέτα “αρχειοθέτηση” που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αναζήτηση όταν χρησιμοποιείτε τη γραμμή αναζήτησης του Gmail στο επάνω μέρος του ιστότοπου του Gmail ή στην εφαρμογή Gmail.

  10 καλύτερα εργαλεία σάρωσης Ping για να σας πουν περισσότερα για το δίκτυό σας

Θα πρέπει να γνωρίζετε το θέμα, τον αποστολέα ή το θέμα του αρχειοθετημένου email σας για να το αναζητήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προηγμένα φίλτρα αναζήτησης Gmail για να αναζητήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν βρίσκονται σε τυπικούς φακέλους, όπως ο φάκελος εισερχομένων, ο φάκελος απεσταλμένων και ο φάκελος πρόχειρων.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θα πρέπει να αναφέρει τα αρχειοθετημένα email σας. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε “-in:Sent -in:Draft -in:Inbox” στη γραμμή αναζήτησης. Μπορείτε να το κάνετε είτε στην εφαρμογή Gmail είτε στον ιστότοπο του Gmail.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το “has:nouserlabels” στο ερώτημα αναζήτησης του Gmail για να αφαιρέσετε τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν ήδη ετικέτα κατηγορίας. Εάν είναι κατηγοριοποιημένα, μπορείτε να προβάλετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φάκελο με τις ετικέτες σας, ακόμα κι αν έχουν αρχειοθετηθεί.

Τύπος

Αυτή η μέθοδος δεν είναι αλάνθαστη, αλλά θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα αρχειοθετημένα email σας εάν δυσκολεύεστε να τα βρείτε χρησιμοποιώντας μια βασική αναζήτηση ή στο φάκελο “Όλα τα μηνύματα”.