Τι είναι το Discord Nitro και αξίζει να το πληρώσετε;

Το Discord Nitro είναι ένας τρόπος για τους ισχυρούς χρήστες της πιο δημοφιλούς εφαρμογής συνομιλίας gaming να υπερφορτίσουν την εμπειρία τους. Μάθετε εάν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν βαθμίδα ή αν αξίζει τον κόπο η υπηρεσία επί πληρωμή.

Τι είναι το Discord Nitro;

Διαφωνία Nitro είναι το premium συνδρομητικό επίπεδο της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας συνομιλίας παιχνιδιών στον κόσμο. Έρχεται με παγκόσμια πρόσβαση σε προσαρμοσμένα emoji από όλα τα κανάλια στα οποία συμμετέχετε, μια προσαρμοσμένη ετικέτα αριθμού Discord, κινούμενα avatar και βελτιώσεις διακομιστή για τις αγαπημένες σας κοινότητες.

Είναι διαθέσιμο σε δύο παραλλαγές: Nitro (9,99 $ το μήνα) και Nitro Classic (4,99 $ ανά μήνα). Υπάρχουν επίσης σημαντικές εκπτώσεις για ετήσιες συνδρομές, με το Nitro να κοστίζει 99,99 $ ετησίως και το Nitro Classic στα 49,99 $ ετησίως.

Paid Discord εναντίον Free Discord

Η δωρεάν έκδοση του Discord διαθέτει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για να μιλήσετε με τους συμπαίκτες σας, να συμμετέχετε σε κανάλια και να ξεκινήσετε έναν δικό σας διακομιστή. Ωστόσο, το Nitro προσφέρει τα ακόλουθα πρόσθετα προνόμια που ενδέχεται να βελτιώσουν την εμπειρία σας στο Discord:

Καθολικά emoji: Οι περισσότεροι διακομιστές Discord έχουν προσαρμοσμένα emoji που δημιουργούνται από την κοινότητα ή τον κάτοχο του διακομιστή. Συνήθως, αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στους διακομιστές στους οποίους δημιουργήθηκαν. Το Nitro επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε emoji έχουν στη βιβλιοθήκη τους, σε οποιονδήποτε διακομιστή.
Αναβαθμισμένη ροή Go-Live: Το Go-Live είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να μεταδώσετε το παιχνίδι σας σε ροή σε μια μικρή ομάδα ατόμων. Μπορείτε να μεταδώσετε ροή έως και 720p στα 30 FPS στο ελεύθερο επίπεδο, έως και 1080p στα 60 FPS στο Classic ή σε ποιότητα πηγής στο Nitro.
Προσαρμοσμένη ετικέτα Discord: Κάθε όνομα χρήστη Discord έχει έναν τυχαίο, τετραψήφιο αριθμό μετά από αυτό. Το Nitro σάς επιτρέπει να αλλάξετε αυτόν τον αριθμό σε οτιδήποτε θέλετε, αρκεί να μην λαμβάνεται αυτός ο συνδυασμός ονόματος και αριθμού.
Κοινή χρήση οθόνης: Μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας με τους φίλους σας σε έως και 1080p στα 30 FPS ή 720p στα 60 FPS.
Αυξημένο όριο μεταφόρτωσης: Στη δωρεάν βαθμίδα, μπορείτε να στείλετε αρχεία μόνο έως 8 MB, αλλά οι συνδρομητές Nitro Classic και Nitro μπορούν να ανεβάσουν αρχεία έως 50 και 100 MB, αντίστοιχα.
Κινούμενα είδωλα: Οι συνδρομητές επί πληρωμή μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κινούμενο GIF ως avatar αντί για μια στατική εικόνα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε την επικάλυψη του Discord στο παιχνίδι

Όλοι οι συνδρομητές λαμβάνουν επίσης ένα μικρό σήμα δίπλα στο όνομα χρήστη τους που δείχνει ότι είναι χρήστης Nitro.

Nitro, Nitro Classic και Ενισχύσεις διακομιστή

Εκτός από τη ροή υψηλότερης ποιότητας και τα όρια μεγέθους αρχείου, η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο επιπέδων συνδρομής είναι ότι το Nitro περιλαμβάνει δύο ενισχύσεις διακομιστή, οι οποίες συνήθως κοστίζουν 4,99 $ ανά μήνα. Η βαθμίδα Classic δεν έχει αυξήσεις. Ωστόσο, και οι δύο βαθμίδες λαμβάνουν έκπτωση 30 τοις εκατό στην ενίσχυση.

Ενώ η δημιουργία και η λειτουργία ενός διακομιστή Discord είναι δωρεάν, οι ενισχύσεις διακομιστή σάς επιτρέπουν να εκχωρήσετε ορισμένα πλεονεκτήματα σε διακομιστές που κατέχετε ή επισκέπτεστε συχνά. Υπάρχουν επίπεδα επί πληρωμή για διακομιστές στους οποίους μπορούν να συνεισφέρουν τα μέλη του. Κάθε διακομιστής στο Discord έχει ένα επίπεδο που του παρέχει ένα συγκεκριμένο ποσό προνομίων και καθένα από αυτά τα επίπεδα αντιστοιχεί σε boosts. Για παράδειγμα, το να φτάσει ένας διακομιστής στο επίπεδο 1 απαιτεί 2 ενισχύσεις, το επίπεδο 2 χρειάζεται 15 ενισχύσεις διακομιστή και το επίπεδο 3 χρειάζεται 30 ενισχύσεις.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το κείμενο σε ομιλία στο Discord

Ακολουθούν τα οφέλη από την αύξηση του επιπέδου ενός διακομιστή Discord:

Πρόσθετοι κουλοχέρηδες emoji κοινότητας (έως 250)
Καλύτερη ποιότητα ήχου για κανάλια φωνής
Βελτιωμένη ποιότητα βίντεο για ροές Go Live
Αυξημένο όριο μεταφόρτωσης για όλους στον διακομιστή
Προσαρμοσμένη διεύθυνση URL διακομιστή και banner

Για κατόχους με ενεργούς διακομιστές, το Discord Nitro αρκεί για να δώσει στον διακομιστή τους Επίπεδο 1. Οι ιδιοκτήτες έχουν επίσης πρόσβαση στη λειτουργία Αγορά επιπέδου, η οποία τους επιτρέπει να αγοράζουν άμεσα τον αριθμό των αυξήσεων που χρειάζονται για να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο. Οι αναβαθμίσεις διακομιστή είναι επίσης ωφέλιμες για εταιρείες που χρησιμοποιούν το Discord για επικοινωνία στο χώρο εργασίας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πρότυπα Discord

Για τα μέλη, οι ενισχύσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την υποστήριξή σας σε μια κοινότητα στην οποία δραστηριοποιείτε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ασχολείστε με έναν μικρότερο διακομιστή που βασίζεται στην κοινότητα.

Αξίζει το Nitro;

Εάν χρησιμοποιείτε απλά το Discord για φωνητική συνομιλία με τους φίλους σας κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών ή για συμμετοχή σε ομαδικές συζητήσεις, πιθανότατα δεν χρειάζεστε τις δυνατότητες ισχύος του Nitro.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το Discord καθημερινά και είναι μέρος δεκάδων διακομιστών, μπορεί να αξιοποιήσετε πολύ το παγκόσμιο σύστημα emoji της Nitro, τη βελτιωμένη ροή Go Live και το αυξημένο όριο μεγέθους αρχείου. Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε το Nitro Classic εάν δεν έχετε σχέδια να ενισχύσετε έναν διακομιστή.

Εάν είστε δημιουργός ή αρχηγός κοινότητας που έχετε διακομιστή, το Nitro σίγουρα αξίζει τον κόπο. Η τιμή δύο αυξήσεων διακομιστών κοστίζει όσο μια μηνιαία συνδρομή Nitro, χωρίς τα πρόσθετα οφέλη και 30 τοις εκατό έκπτωση σε μελλοντικές ενισχύσεις.