Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πρότυπα Discord

Το Discord χαρακτηρίζεται ως «συνομιλία για παίκτες», παρόλο που η ευρεία λειτουργικότητά του το έχει κάνει ιδανικό εργαλείο για επικοινωνία σε ένα φάσμα δραστηριοτήτων. Χρησιμοποιήστε τα πρότυπα διακομιστή του Discord για να δώσετε στη μοναδική κοινότητά σας τη δική της πλατφόρμα.

Με το Discord, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν διακομιστή που θα φιλοξενεί συνομιλίες φωνής, κειμένου και βίντεο για εσάς και τους δικούς σας. Αυτοί οι διακομιστές ξεκινούν συνήθως ως κενή πλάκα. Δεδομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας της εφαρμογής σε πολλές σφαίρες που δεν αφορούν παιχνίδια, το Discord αποφάσισε να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη δημιουργία ενός ειδικού χώρου για την επικοινωνία με την κοινότητά σας. Τα πρότυπα διακομιστή του Discord σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν πλήρως εξοπλισμένο διακομιστή με μοναδικό κανάλι μέσα σε λίγα λεπτά.

  Τρόπος εγγραφής ήχου Discord στο OBS

Το Discord έχει ταξινομήσει τα πρότυπά του σε πέντε διαφορετικά στυλ για κάθε πρότυπο: τοπικές κοινότητες (π.χ. τάξεις), δημιουργοί & χόμπι (π.χ. λέσχες βιβλίου), παγκόσμιες κοινότητες (π.χ. ψηφιακές συμβάσεις), οικογενειακοί φίλοι, και ομάδες μελέτης.

Για να ξεκινήσετε με ένα από αυτά τα πρότυπα, εγκαταστήστε το Discord στον υπολογιστή σας Windows ή στο μηχάνημα Mac και κάντε κλικ σε έναν από τους πέντε παραπάνω συνδέσμους. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα πρότυπα μέσω Σελίδα προτύπου του Discord.

Μόλις φορτωθεί το νέο μενού στο Discord, δώστε ένα όνομα στο διακομιστή σας, ανεβάστε μια εικόνα για αυτόν και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία διακομιστή”.

  Πώς να ενημερώσετε την εφαρμογή Discord στο Linux

Μόλις ρυθμιστεί ο προτυποποιημένος διακομιστής σας, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε κανάλια για να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Κάντε κλικ στο σύμβολο “+” δίπλα στα κανάλια για να δημιουργήσετε υποκανάλια ή επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι κάτω δεξιά για πρόσβαση στο μενού Ρυθμίσεις.

Ακολουθεί ένας διακομιστής με πρότυπο “οικογένεια και φίλοι” που ετοίμασα νωρίτερα.

Το Discord ανέκαθεν επικεντρωνόταν κυρίως σε λειτουργίες προσανατολισμένες στο παιχνίδι, όπως η ενσωμάτωση του Twitch και οι κομψές επικαλύψεις. Αυτά τα πρότυπα βοηθούν στη διεύρυνση της απήχησης της εφαρμογής, ενώ βρίσκουμε νέους τρόπους για να ανταγωνιστείτε με το Slack ή το Teams.

  Τι είναι το Red Dot στο εικονίδιο Discord και πώς μπορώ να το διορθώσω;