Στείλτε iMessages από Windows, Android και άλλα

Καθώς η γραμμή μεταξύ SMS και άμεσων μηνυμάτων συνεχίζει να γίνεται θολή, πολλές δημοφιλείς εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων έχουν κερδίσει το όνομά τους σε iOS και Android. Για τους περισσότερους κατόχους iPhone, το iMessage είναι η προτιμώμενη λειτουργία αποστολής γραπτών μηνυμάτων, ειδικά επειδή είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές iOS, ακόμη και σε Mac OS X. Το WhatsApp μπορεί να έχει μεγαλύτερη βάση χρηστών, αλλά εξακολουθεί να μην σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα από υπολογιστή τρόπο που μπορείτε μέσω του iMessage για Mac. Ωστόσο, όταν πρόκειται για το ίδιο το iMessage, οι χρήστες των Windows μένουν έξω από τη διασκέδαση επειδή η Apple δεν έχει επίσημο πρόγραμμα-πελάτη Windows για την υπηρεσία. Ωστόσο, υπάρχει μια αρκετά καλή λύση τρίτου κατασκευαστή διαθέσιμη για αυτόν τον σκοπό που λειτουργεί μέσω ενός jailbroken iDevice. Το Remote Messages κυκλοφορεί στο κατάστημα Cydia εδώ και αρκετό καιρό, αλλά επιτέλους ενημερώθηκε για το iOS 7 και διαθέτει μερικά πολύ εκπληκτικά χαρακτηριστικά.

  Πώς να αλλάξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας στα Windows 10

Η ρύθμιση των απομακρυσμένων μηνυμάτων σε ένα iPhone είναι αρκετά απλή. Απλώς εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μετοχών και ενεργοποιήστε το tweak από το μενού που προσθέτει εκεί. Η διεύθυνση IP της συσκευής σας και μια θύρα διακομιστή θα αρχίσουν να εμφανίζονται κάτω από τον διακόπτη ενεργοποίησης. Εάν θέλετε να έχετε υψηλότερο επίπεδο απορρήτου, ενεργοποιήστε την επιλογή «Χρήση ελέγχου ταυτότητας». Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει επίσης να δώσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Μια πρόσθετη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το SSL με απομακρυσμένα μηνύματα, αλλά αυτό το τμήμα είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και αναφέρεται ως πειραματικό.

Μόλις διαμορφωθεί το tweak στο iDevice σας, εκκινήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή φορητή συσκευή. Εισαγάγετε την IP σας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης, ακολουθούμενη από τον αριθμό θύρας. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να εισαχθούν με τη μορφή IP:Port. Για παράδειγμα, με βάση τις τιμές στο πρώτο στιγμιότυπο οθόνης, θα εισάγαμε:

192.168.0.103:333

Εάν και οι δύο συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο WiFi, θα πρέπει τώρα να βλέπετε όλα τα νήματα των μηνυμάτων σας φορτωμένα στο δεξιό τμήμα του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης Ιστού. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μια συγκεκριμένη επαφή ή συνομιλία και να αρχίσουν να πληκτρολογούν ένα νέο κείμενο αμέσως. Οι επιλογές ανταλλαγής μηνυμάτων που προσφέρει το Remote Messages δεν διαφέρουν πολύ από αυτές που θα βρείτε στην εφαρμογή Μηνύματα iOS 7. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες στα μηνύματα από τον υπολογιστή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση στο ρολό της κάμερας της συσκευής και να επισυνάψετε εικόνες από εκεί. Για να προσθέσετε μια γραμμή θέματος στο μήνυμά σας, πατήστε το τρίτο κουμπί στα δεξιά του ‘Αποστολή’.

  Διορθώστε τις καρφιτσωμένες εφαρμογές που δεν ανοίγουν στη θέση τους στη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις πρόσθετες ρυθμίσεις που είναι διαθέσιμες στο Remote Messages κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω δεξιά γωνία. Μέσω αυτών των πρόσθετων επιλογών, μπορείτε να ξεκινήσετε την αποστολή κειμένων πατώντας το πλήκτρο Enter, να προσθέσετε ήχους στην εφαρμογή web και να λάβετε ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας.

Ενώ ορισμένοι μπορεί να θεωρούν το Remote Messages τίποτα περισσότερο από μια καινοτομία, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, εάν ο χώρος εργασίας σας δεν ενθαρρύνει τη χρήση τηλεφώνων, απλώς ρυθμίστε αυτήν την προσαρμογή και ξεκινήστε να στέλνετε μηνύματα από τον υπολογιστή σας. Υπάρχει επίσης κάτι που πρέπει να ειπωθεί για την ευκολία της αποστολής μηνυμάτων μέσω ενός κατάλληλου πληκτρολογίου.

  Αποσύνδεση Αναζήτηση για Android Καθιστά τα ερωτήματά σας Google ιδιωτικά

Το Remote Messages κοστίζει 3,99 $, το οποίο μπορεί να ακούγεται λίγο πολύ απότομο στην αρχή, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι απολύτως δικαιολογημένο μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε πραγματικά το tweak. Κατευθυνθείτε στο αποθετήριο BigBoss του καταστήματος Cydia και πάρτε το Remote Messages για iOS 7, εάν περνάτε πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή σας ή σε άλλη συσκευή που υποστηρίζεται από πρόγραμμα περιήγησης, όπως ένα tablet Android ή Windows.