Αποσύνδεση Αναζήτηση για Android Καθιστά τα ερωτήματά σας Google ιδιωτικά

Εάν μιλήσετε σε ανθρώπους για το πρόγραμμα PRISM της NSA, οι περισσότεροι θα σας φανούν αδιάφοροι, πιθανώς επειδή δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο μέρος των δεδομένων τους παρακολουθείται. Ωστόσο, αν είστε σαν εμένα, όλο το χάλι που προκάλεσε η έξοδος του προγράμματος πρέπει να σας τρόμαξε. Άλλωστε, πιστεύεται ότι συλλέγει και αναλύει δεδομένα σχεδόν από κάθε γίγαντα της τεχνολογίας (Google, Facebook και παρόμοια) και θα μπορούσε να ακούει τις τηλεφωνικές σας κλήσεις, να παρακολουθεί τα email σας ή να κάνει check-in στις μονάδες cloud. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι άνθρωποι πίσω από το Disconnect – μια επέκταση του Chrome και του Firefox που αποκλείει την online παρακολούθηση δεδομένων – κυκλοφόρησαν ένα άλλο εργαλείο για τα ίδια προγράμματα περιήγησης για την προστασία του απορρήτου σας κατά τη χρήση μηχανών αναζήτησης. Η τελευταία τους λύση, που ονομάζεται Αποσύνδεση αναζήτησης, έχει φτάσει στο Android με στόχο να παρέχει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον αναζήτησης στην κινητή συσκευή σας, καλύπτοντας τη διεύθυνση IP σας.

  Δείτε πώς λειτουργούν τα στιγμιότυπα οθόνης στο Android

Το Disconnect φέρει στιβαρή λειτουργία κάτω από την κουκούλα για να σας κρατά ασφαλείς στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν επηρεάζει άλλα προγράμματα περιήγησης. Η εφαρμογή παρέχει τη δική της διεπαφή αναζήτησης. Κάθε φορά που εκτελείτε ένα ερώτημα μέσω μιας από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing, το Yahoo, το Blekko ή το DuckDuckGo μέσα από τη διεπαφή Αποσύνδεσης αναζήτησης, αποτρέπει αυτόματα τα cookie παρακολούθησης και άλλα σενάρια από το να πέσουν στα προσωπικά σας στοιχεία.

Η διεπαφή είναι τόσο ξεκάθαρη όσο έρχονται. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από ένα πεδίο αναζήτησης στη μέση της οθόνης, αγγίζοντας το οποίο σας επιτρέπει να εισάγετε το ερώτημά σας.

  Διακοπή ειδοποιήσεων που ενεργοποιούν την οθόνη σας όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε στο Android 7

Μπορείτε, φυσικά, να επιλέξετε τη μηχανή αναζήτησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το ερώτημά σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το όνομα της τρέχουσας μηχανής αναζήτησης ακριβώς κάτω από το πεδίο αναζήτησης στη σελίδα αποτελεσμάτων και επιλέξτε τη μηχανή αναζήτησης που προτιμάτε από το μενού που ακολουθεί.

Ένα άλλο εύχρηστο χαρακτηριστικό είναι ένα γραφικό στοιχείο αναζήτησης, το οποίο σας επιτρέπει να εκτελείτε ιδιωτικά ερωτήματα αναζήτησης από την αρχική σας οθόνη και την οθόνη κλειδώματος. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να προσθέσετε χειροκίνητα το widget σε μία από αυτές τις περιοχές. Δεδομένης της απλής φύσης της εφαρμογής, είναι πιθανό περισσότεροι χρήστες να χρησιμοποιούν το γραφικό στοιχείο και όχι τη διεπαφή της ίδιας της εφαρμογής.

  Το Link Bubble για Android Ανοίγει συνδέσμους εντός εφαρμογής στο παρασκήνιο

Η Αποσύνδεση Αναζήτηση είναι προς το παρόν δωρεάν για χρήση από όλους μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, αλλά από τον Μάρτιο, θα πρέπει να εξοφλήσετε είτε μια μηνιαία είτε ετήσια συνδρομή για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να το κατεβάσετε τώρα και δοκιμάστε το δωρεάν στη συσκευή σας.

Εγκαταστήστε την Αποσύνδεση αναζήτησης από το Play Store