Πώς να χρησιμοποιήσετε το Facetime σε Android και Windows

Καθώς η τεχνολογία προχωρούσε, διαφορετικές εταιρείες κυκλοφόρησαν διαφορετικές εφαρμογές που βοηθούσαν την επικοινωνία.

Το Zoom, το Google meet, το Microsoft Teams και πολλές άλλες εφαρμογές εξασφάλισαν ότι δεν υπήρχε παρέμβαση σε συσκέψεις και ομαδικές κλήσεις. Μια άλλη τέτοια εφαρμογή ήταν το Facetime. Ωστόσο, η αποκλειστικότητά του για τους χρήστες της Apple. Αυτό ήταν ένα τεράστιο εμπόδιο στη δημοτικότητα και τη χρήση του.

Παρά τις εντυπωσιακές του δυνατότητες, οι χρήστες Android και Windows δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Αυτό ήταν όταν η Apple συνειδητοποίησε τη σημασία της διάθεσης του Facetime για έναν και όλους. Αυτό το άρθρο θα καλύψει πληροφορίες σχετικά με τη νέα ενημέρωση που κυκλοφόρησε από την Apple. Εδώ, θα μάθετε πώς οι χρήστες Android και Windows μπορούν επίσης να συμμετέχουν στην κλήση Facetime.

Τι είναι το Facetime;

Facetime είναι μια εφαρμογή βιντεοτηλεφωνίας με κορυφαία βαθμολογία. Η Apple Inc. ανέπτυξε αποκλειστικά την κυκλοφορία του Facetime. Είναι διαθέσιμο για συσκευές που υποστηρίζουν iOS 4 και μεταγενέστερες εκδόσεις. Είναι επίσης συμβατό με συσκευές Mac με OS X 10.6.6 και μεταγενέστερες εκδόσεις. Το Facetime προσφέρει επίσης τη δυνατότητα μόνο ήχου, η οποία είναι διαθέσιμη για χρήση σε iOS 7 και μεταγενέστερες εκδόσεις.

Το Facetime είναι μέρος όλων των συσκευών iOS και Mac δωρεάν. Οι χρήστες δεν πληρώνουν επιπλέον κόστος για τη λήψη ή τη χρήση της εφαρμογής Facetime.

  Τα ενσωματωμένα γραφικά πρόκειται να γίνουν πολύ καλύτερα

Ενημέρωση iOS 15 για Facetime

Νωρίτερα, το Facetime ήταν μια αποκλειστική εφαρμογή διαθέσιμη μόνο για χρήστες iOS και Mac. Εξαιτίας αυτού, οι χρήστες Android και Windows έπρεπε να βασιστούν στο Zoom και το Google Meet για να εκπληρώσουν τον σκοπό. Με την κυκλοφορία του iOS 15 σε όλες τις συσκευές Apple, μια ενημέρωση επέτρεψε σε άτομα που κατέχουν συσκευές Android και Windows να συμμετέχουν στις κλήσεις Facetime.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι συσκευές Apple δεν υποστηρίζουν Facetime. Αυτό σημαίνει ότι το Facetime εργάζεται τώρα στο νέο iOS 15, το οποίο προσπαθεί να κάνει το Facetime να λειτουργεί περισσότερο όπως το Zoom ή το Microsoft Teams. Εκτός από τη δυνατότητα σύνδεσης με άτομα εκτός της φούσκας της Apple, το Facetime διαθέτει μια νέα ενημέρωση προβολής πλέγματος διαθέσιμη σε κατακόρυφη λειτουργία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να προγραμματίσει μια κλήση. Η ενημέρωση περιελάμβανε επίσης μια λειτουργία πάρτι ρολογιού.

Τώρα που η νέα ενημέρωση έδωσε το δικαίωμα στους χρήστες Android να συμμετέχουν στις κλήσεις Facetime, πρέπει να μάθουν τον σωστό τρόπο να το κάνουν.

Βήματα για να συνδεθείτε στο Facetime σε μια συσκευή Android μέσω του Chrome

Οι κάτοχοι συσκευών Android μπορούν επίσης να συμμετέχουν στην κλήση Facetime από την κυκλοφορία του iOS 15. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στη συσκευή τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης για την εκκίνηση του Facetime, αλλά η Apple συμβουλεύει τη χρήση του Google Chrome.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς του Google Meet για να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη

Ακολουθούν τα βήματα που μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσετε για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Facetime σε μια συσκευή Android:

  • Προτού δοθεί το δικαίωμα σε έναν χρήστη Android να πραγματοποιήσει κλήση Facetime, ο οικοδεσπότης (χρήστης της Apple) μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσει έναν σύνδεσμο για την κλήση. Στη συνέχεια, μπορούν να μοιραστούν τον σύνδεσμο χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Snapchat, το WhatsApp κ.λπ.
  • Μόλις οι χρήστες Android λάβουν τον σύνδεσμο, μπορούν να τον ανοίξουν μέσω του Chrome.
  • Καθώς ο σύνδεσμος ανοίγει στο πρόγραμμα περιήγησης, ο χρήστης Android μπορεί να εισαγάγει το όνομά του και να συνεχίσει περαιτέρω.
  • Μόλις εισάγουν το όνομά τους στο παράθυρο, μπορούν να κάνουν κλικ στο πράσινο κουμπί «Συμμετοχή» που εμφανίζεται ως αιωρούμενο αναδυόμενο παράθυρο.
  • Μόλις ένας χρήστης Android κάνει κλικ στο κουμπί σύνδεσης, αποστέλλεται μια ειδοποίηση στον χρήστη της Apple που ξεκίνησε τη σύσκεψη. Πρέπει να αποδεχτούν το αίτημά τους να συμμετάσχουν στην κλήση Facetime.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε τη συμμετοχή σας στην κλήση Facetime χωρίς κανένα πρόβλημα και διακοπή.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η σύνδεση, ο χρήστης της Apple μπορεί να κλείσει την εφαρμογή Facetime στη συσκευή του και η σύσκεψη θα συνεχιστεί.

Είναι συναρπαστικό να σημειωθεί ότι μια εφαρμογή που ήταν αποκλειστικά διαθέσιμη για χρήση iOS και Mac είναι πλέον προσβάσιμη και στους χρήστες Android.

Βήματα για να συνδεθείτε στο Facetime σε μια συσκευή Windows μέσω του Microsoft Edge

Τώρα για όσους διαθέτουν υπολογιστή με Windows, τα ακόλουθα είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ανοίξετε μια συνάντηση Facetime στις συσκευές σας:

  • Ένας χρήστης της Apple θα ξεκινήσει την κλήση Facetime δημιουργώντας έναν σύνδεσμο για την κλήση.
  • Στη συνέχεια θα μοιραστούν τον σύνδεσμο με κάθε άτομο που επιθυμεί να συμμετάσχει στη συνάντηση Facetime.
  • Εντοπίστε και ξεκινήστε τη σύνδεση στον υπολογιστή σας με Windows. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Edge ή το Google Chrome για να εκκινήσετε την εφαρμογή Facetime στη συσκευή σας Windows.
  • Μόλις κάνετε κλικ στον σύνδεσμο, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το όνομά σας. Αφού το ολοκληρώσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί «Συμμετοχή».
  • Αυτό θα στείλει μια ειδοποίηση στο άτομο που ξεκίνησε την κλήση Facetime. Ίσως χρειαστεί να σας παραχωρήσουν πρόσβαση για να συμμετάσχετε στην κλήση Facetime.
  • Μόλις χορηγηθεί η άδεια, μπορεί τώρα να έχετε πρόσβαση στο Facetime μέσω του προγράμματος περιήγησής σας στα Windows.
  • Το άτομο που ξεκίνησε τη σύσκεψη μπορεί να κλείσει την εφαρμογή Facetime στη συσκευή του, εάν δεν χρειάζεται και μπορεί να εξακολουθείτε να συμμετέχετε στην κλήση Facetime.
  Το Stringify κλείνει μετά από πέντε χρόνια

συμπέρασμα

Αναφέρονται παραπάνω οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facetime σε Android και Windows.

Παλαιότερα το Facetime ήταν μια αποκλειστική εφαρμογή που μόνο οι χρήστες της Apple μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Με την εισαγωγή του iOS 15, οι χρήστες Android και Windows μπορούν επίσης να επωφεληθούν από όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Facetime και να συμμετέχουν στις κλήσεις Facetime. Με αυτή την εξέλιξη, η δημοτικότητα και η χρήση του Facetime αυξήθηκε σε τεράστιο βαθμό.

Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να μεταφέρετε επαφές από το Android στο iPhone.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;